הייצור בסין משתלם פחות; פוקסקון פונה לארה"ב
סין כבר אינה מדינה מועדפת למערכי ייצור עבור ענקית האלקטרוניקה: השיפור בתנאי העובדים ומחירי שילוח הרכיבים גרמו לעלויות התפעול לטפס. לפוקסקון כבר יש מפעל בארה"ב ועתה היא שוקלת לפתוח אחד נוסף
- בלקברי: פוקסקון תייצר עבורנו מכשירים
- אפל תחקור מקרי מוות במפעל בסין
- הזמנות האייפון 5C מדשדשות: פוקסקון תסגור פס ייצור, תתמקד ב-5S
אם התוכנית תצא לפועל, מדובר בלא פחות מרעידת אדמה בתעשיית האלקטרוניקה הגלובלית. פוקסקון מחזיקה כיום במפעלי ענק, בהם מועסקים קרוב למיליון איש, רובם בסין. מפעלי הענק האלו מייצרים את רוב הסמארטפונים, טאבלטים, מחשבים אישיים ומוצרי אלקטרוניקה בעולם בשביל חברות כגון סוני, אפל ומיקרוסופט. לאחרונה היא גם החלה לייצר מכשירים תחת המותג שלה, להתחרות ישירות בלקוחות גדולים שלה, ולפתוח רשת חנויות קמעונאיות בסין.
המפעל האמריקאי, אם יוקם, ייצר מסכי גם טלוויזיות בגודל של 60 אינץ' ויותר. לפי גאו, עלויות השילוח כיום הן כה גבוהות, שזה לא משתלם לשלוח פאנלים כה גדולים אלא יש עדיפות ליצור מקומי: "השוק האמריקאי הוא חיוני עבורנו", הסביר, וציין כי לקוחות החברה ביקשו ממנה לפתוח מפעל בארה"ב מזה תקופה ארוכה.
עיקר עובדיה של פוקסקון נמצאים במפעלים בשנזן שבסין. עלויות התפעול טיפסו בהתמדה, לאחר שביקורת צורמת שהוטחה בפוקסקון על תנאי העסקת עובדיה חייבה אותה להעלות משכורות ולצמצם שעות עבודה. גאו הוסיף כי בעתיד יעברו חלקם נוספים מהפעילות הבינלאומית של פוקסקון לארצות הברית, בעיקר בתחום הרובוטיקה ותוכנה. החברה גם מקימה בימים אלו מרכז פיתוח חדש בעלות של ארבעים מיליון דולר בפנסילבניה.