האיש שמאחורי אפליקציית המיליארדים
יאן קום הגיע לארה"ב כבן למשפחת מהגרים עניה ולימד את עצמו תכנות. פייסבוק לא קיבלה אותו לעבודה ב-2007. שבע שנים ו-19 מיליארד דולר לאחר מכן, מגיע קום לדירקטוריון שלה
ביום חתימת הסכם הרכישה הענק בין ווטסאפ ופייסבוק,
נסעו מייסד החברה יאן קום, שותפו בריאן אקטון וג'ים גוטץ מקרן סקויה שהשקיעה בחברה לבניין לבן ומוזנח לא רחוק ממטה החברה במאונטיין ויו. על אחד מקירותיו הניחו את מסמכי העסקה וחתמו – פעולה שהעשירה את ווטסאפ ב-19 מיליארד דולר ואת קום עצמו - ב-6.8 מיליארד.
בניין זה שימש בעבר כמשרד של לשכת הרווחה, אליו היו מגיעים קום ואמו כדי לאסוף תלושי מזון. סיפורו של יאן קום החל באוקראינה בה נולד. בנערותו היגרה משפחתו לארה"ב ואמו עבדה כמנקה. הוא התעניין בתקשורת מחשבים ואף למד בעצמו תכנות. את בריאן אקטון הכיר ב-1997 באוניברסיטת סן חוזה. זה האחרון עבד ביאהו והציע לקום להצטרף. עשור לאחר מכן עזבו השניים את החברה והגו את הרעיון של ווטסאפ.
קראו עוד בכלכליסט:
- "רכישת ווטסאפ היא צעד ייאוש של פייסבוק, המחיר גבוה מדי"
- גוגל ניסתה לרכוש את ווטסאפ ב-10 מיליארד דולר
- השקעה של 60 מיליון דולר בווטסאפ הניבה לסקויה 3 מיליארד דולר
מהאשפתות לפסגה. יאן קום, מייסד ווטסאפ
ב-24 בפברואר 2009 רשם קום את ווטסאפ כחברה וכתב לאפליקציה את הקוד שיאפשר לה להסתנכרן עם מספרי טלפון בעולם. במקור, היא נועדה רק להציג סטטוס של פעילות המשתמש. בהמשך השנה, כשהוסיפה אפל יכולת הצגת הודעות בדחיפה באייפון, הפכה האפליקציה ליישום צ'ט בזמן אמת.
עם הזמן הפכה ווטסאפ לאפליקציית צ'ט פופולרית, בעיקר בשל היותה אלטרנטיבה נוחה וחינמית להודעות SMS. בשנה האחרונה חל זינוק בצמיחתה והיא הפכה לכה נפוצה שהחלה לאיים על פייסבוק. ב-2007 התראיינו קום ואקטון לעבודה בפייסבוק, אליה לא התקבלו. עתה, לאחר שבע שנים ו-19 מיליארד דולר, מקבלת אותם הרשת החברתית לשורותיה.