וואטסאפ חזקה איפה שפייסבוק חלשה
לוואטסאפ נוכחות חזקה בכמה מדינות מתפתחות בהן לפייסבוק עדיין יש מקום לגדול, ובפרט בדרום אמריקה, מזרח אירופה ואפריקה
- פייסבוק כובשת את עולם הצ'ט; רכשה את ווטסאפ ב-19 מיליארד דולר
- שני מייסדי ווטסאפ הפכו בן לילה למיליארדרים
- המפסידות הגדולות מעסקת ווטסאפ-פייסבוק: גוגל וסנאפצ'ט
יש בעיה אחת ששתי החברות יצטרכו לפתור ביחד: השוק האסייתי, שם גם הנוכחות של וואטסאפ וגם הנוכחות של פייסבוק קטנות יחסית. אבל בשביל לפתור את הבעיה הזו צריך יצטרכו השתיים לפצח אגוז קשה לפיצוח – השוק הסיני. פייסבוק חסומה לשימוש בסין, וואטסאפ לא חסומה אבל הנוכחות שלה שם זניחה לעומת אפליקציית WeChat המקומית לה 300 מיליון משתמשים בסין בלבד. האם פייסבוק תוכל לנצל את וואטסאפ כדי לחדור לסין דרך החלון האחורי ולתפוס אחיזה בשוק חשוב זה? שאלה שאין ספק שמארק צוקרברג חושב עליה לא מעט.
אפליקציית וואטסאפ פופולרית במיוחד בקרוב בני עשרה ומשתמשים בשנות ה־20 המוקדמות – אוכולוסיית המשתמשים שנכון לעכשיו נחשבת לבעלת הנטייה הגדולה ביותר להתנתק מפייסבוק. וואטסאפ עוד לא חדרה לשימוש בקרב אוכלוסיות מבוגרות יותר באופן שבו הצליחה פייסבוק לחדור, אבל הפופולריות שלה שם עולה בהתמדה ויש להניח שכמו שהצעירים משכו את ההורים והדודים לפייסבוק, כך יקרה גם בוואטסאפ.
הרכישה על ידי פייסבוק צפויה גם לדחוף את וואטסאפ להשיק שירותים חדשים. השירות המתבקש ביותר, שנמצא בהמשך ישיר לתחום הפעילות הנוכחית שלה, הינו שיחות קול וידיאו בין משתמשים. יתכן שוואטסאפ תשיק שירותים אלו במודל תשלום כלשהו, אבל יהיה זה מהלך שמנוגד לחלוטין לאסטרטגיה של פייסבוק עד כה: לתת למשתמשים את כל השירותים — כולל שיחות קול שהחברה כבר מציעה בכמה מדינות — בחינם ולהרוויח מפרסומות שמבוססות על המידע האישי שלהם.