מדריך כלכליסט
המדריך השלם לביצור הסמארטפון: איך להתגונן מפני האקרים, וירוסים וגנבים
"כלכליסט" מציג את הטיפים והאפליקציות שיסייעו לכם להגן על הטלפון ועל המידע שהוא מכיל מפני אובדן וגניבה, וימזערו את הנזק במקרה שכבר נפל לידיים הלא נכונות
מערכות ההפעלה הניידות של אפל וגוגל שונות מאוד באופיין, ולכל אחת מהן דרושות השלמות מסוג שונה שיהפכו אותן לבטוחות ומוגנות יותר. כך תגנו על המכשיר והמידע שלכם: טיפים פשוטים שימנעו גניבה וגישה למידע לאנדרואיד או לאייפון.
- דיווח: האקרים יכולים לחדור למכשירי הסמסונג שלכם
- מומחה אבטחה: האקרים יכולים לקרוא את הצ'טים שלכם בוואטסאפ
- פאלו אלטו קופצת ב-7%: ההכנסות זינקו ב-46% ל-141 מיליון דולר ברבעון
השתמשו במסך נעילה
סיסמאות ארוכות או מספר קוד הן האופציות הטובות ביותר להגנה על המכשיר שלכם. השתמשו בזיהוי פנים כסיסמה אם הטלפון שלכם תומך בכך, אבל נסו לוותר על נעילה שבה אתם מציירים תבנית על המסך. סיסמה כזו קלה למעקב על ידי גנב שניצב מאחוריכם (אנדרואיד, אייפון).
אל תשתמשו בטלפון כשעון
שימוש בסמארטפון כשעון מביא לכך שמוציאים אותו פעמים רבות מהכיס. אף שאין בכך כל רע, שימוש זה מלווה בדרך כלל גם בבחירת הגדרות אבטחה פשוטות כי המכשיר מופעל כל הזמן. שימוש בשעון גם גורם להציג את הטלפון בפומבי, פעולה שמושכת גנבים (אנדרואיד, אייפון).
גבו נתונים חשובים בענן
אל תגבו או תשמרו מידע רגיש על המכשיר עצמו, והשתדלו לשמור הכל בענן בעזרת שירותי סנכרון כמו דרופבוקס למסמכים או פיקסה ופייסבוק לתמונות. רצוי לא לשמור נתונים חשובים על כרטיס מיקרו־SD. רוב האפליקציות שמאפשרות הסרה של מידע מרחוק (במקרה של אובדן המכשיר או גניבה) לא מסוגלות למחוק מידע מהכרטיס כך שהנתונים החשובים שלכם ישארו על המכשיר (אנדרואיד, אייפון).
אל תגלשו לבנק ב־WiFi פומבי
הימנעו מגלישה לאתרים רגישים כגון בנקים, חנויות מקוונות ורשתות חברתיות כשאתם מחוברים לרשתות WiFi פומביות. כמו כן, ודאו שאתם מבצעים רכישה או מכניסים פרטי כרטיס אשראי באתרי מובייל שבתחילת שורת הכתובת שלהם מופיע HTTPS (אנדרואיד, אייפון).
שימו סימן זיהוי על הסוללה
במכשיר עם סוללה ניתנת להפרדה כתבו על הסוללה מסר אישי. הדבר יסייע לכם לזהות את המכשיר שלכם ולהוכיח בעלות עליו. רשמו לעצמכם מראש גם את מספר הזיהוי של המכשיר (IMEI) המופיע על הסוללה או בתפריט ההגדרות של המשתמש. במידת הצורך, תוכלו לתת לספקית הסלולר את המספר כדי שהיא תחסום את הגישה אליו מרחוק (אנדרואיד).
התקינו אפליקציות מחנויות מוכרות
אל תתקינו אפליקציות ממקורות שאינכם מכירים, והימנעו מהפעלת האפשרות במערכת ההפעלה שמאפשרת התקנת אפליקציות ממקורות לא ידועים. חנות האפליקציות של אפל, והחנוית השונות של אנדרואיד אמנם אינן מושלמות ולפעמים אפשר להידבק גם בהן ברוגלות, אבל בסופו של דבר עדיין מדובר בגורם מסנן ובברשת הגנה חשובה. אל תוותרו עליה (אנדרואיד).
חסמו גישה לא רצויה לאפליקציות
משתמשי אנדרואיד יכולים לאפשר לאפליקציות מסוימות, בעיקר כאלו הקשורות באבטחה, הרשאות של מנהל מערכת דרך תפריט האבטחה בהגדרות הכלליות של המכשיר. הדבר מאפשר לאפליקציה להישמר בתוך קרבי המכשיר ברמה העמוקה ביותר. לא יהיה ניתן להסיר או לשנות אותה, והדבר מוסיף שכבת הגנה נוספת וסיסמה לאפליקציה עצמה. בדרך זו גנבים לא יוכלו להסיר את האפליקציות שתשתמשו בהן להגן על המכשיר שלכם (אנדרואיד).
השתמשו בשירות המעקב של אפל
בתפריט שירותי הענן של אפל, iCloud, הפעילו את שירות המעקב Find my iphone שמאפשר מעקב מרחוק על הטלפון במקרה גניבה. אפל מאפשרת לחסום מרחוק את המכשיר, לשנות סיסמה, להפעיל את מסך הנעילה ועוד (אייפון).
מלבד טיפים להתנהגות בריאה ובטוחה, יש גם לא מעט אפליקציות שיהפכו את הטלפון שלכם לבטוח יותר. אלה האפליקציות המומלצות שיאפשרו לבעלי מכשירי אנדרואיד ו־iOS לישון בראש שקט.
אנדרואיד: AppLock - נועלת אפליקציות בסיסמה
אין פתרון פלא שיכול להגן מגניבות באופן מוחלט, אבל אפשר בהחלט לצמצם את הנזק שייגרם לכם אם המכשיר ייגנב. זכרו שיש לא מעט מידע רגיש על המכשיר שלכם, ואחד הפתרונות הוא אפליקציית נעילה ייעודית כמו AppLock, שמאפשרת לנעול אפליקציות מסוימות כך שגם אם הגנב מחזיק בטלפון, הוא יזדקק לסיסמה נוספת כדי להיכנס לאפליקציות אלו.
אפשר גם להגביל אפשרויות כגון כניסה לתמונות, מסמכים, סרטונים, גלישה באינטרנט, ביצוע שיחות ועוד. שימוש מקיף באפליקציה יכול להקשות על החיים שלכם, אבל בהחלט יהפוך את הטלפון ללא שמיש לגנב. אנחנו מציעים ניהול חכם — מצאו כמה אפליקציות שכוללות את המידע הכי רגיש שלכם, וחסמו אותן.
Android Device Manager - מוחקת את המידע מרחוק
אחת האפליקציות החדשות של גוגל שמותקנת על המכשיר עם עדכוני מערכת ההפעלה האחרונים היא Android Device Manager. האפליקציה מאפשרת לנטר את המכשיר מרחוק, לזהות היכן המכשיר נמצא ואף להפעיל מרחוק את מסך הנעילה. גנבים, כמובן, כבר למדו את הטריקים האלו ומכבים את המכשיר באופן מיידי — אבל אתם עדיין יכולים לשלוח הוראה לאתחל את המכשיר ולמחוק את כל המידע ששמור בו מרחוק.
Clueful - מזהירה מפני אפליקציות פולשניות
אתם אולי יכולים לנעול אפליקציות ולמנוע מהגנב גישה אליהן, אבל מי מונע מהאפליקציות גישה אליכם? חנויות האפליקציות אינן מספקות פתרון מלא, ולעתים קרובות הגניבה הגדולה ביותר מתבצעת דרך אפליקציות זדוניות שהורדתם בטעות. Clueful בודקת כל אפליקציה ואת ההרשאות שנתתם לה כאשר התקנתם אותה. לא שמתם לב שהמשחק החדש מבקש מכם גם גישה לכל רשימת אנשי הקשר, המיילים והתעבורה? Clueful תסמן את האפליקציות "החמדניות" ביותר מבחינת אישורי השימוש ותזהיר אתכם. תוכלו גם לדרג אפליקציות בעצמכם, ולהזהיר משתמשים אחרים מאפליקציות לא שימושיות או מסוכנות.
אנדרואיד ואייפון: Lookout - חוסמת אתרים מסוכנים
אנטי־וירוס מקיף ושימושי שמתאים גם לאייפון וגם למכשירי אנדרואיד וכולל סט כלים רחב. Lookout מאפשר איתור של מכשיר אובד מרחוק, מבצע שמירה אוטומטית של מיקום המכשיר לפני שהסוללה שלו אוזלת לשם איתור מהיר, שומר את אנשי הקשר בענן ומדווח עם יש עדכוני מערכת למשתמשי האייפון.
דרך אתר החברה ניתן להפעיל אזעקה במכשיר מרחוק, שתקל על איתורו ותתריע גנבים, לטלפן למכשיר דרך הרשת ולנהל מספר מכשירים דרך חשבון אחד. משתמשים באייפון אף יכולים להקפיץ הודעת "מכשיר אבוד" על מסך הסמארטפון. גרסת האנדרואיד של האפליקציה כוללת גם סריקה בזמן אמת אחר וירוסים ונוזקות, וגרסת הפרימיום בתשלום כוללת חסימה של כתובות רשת חשודות, תמיכה טכנית ועוד.
אייפון: Catcher - בודקת אם מישהו אחר השתמש במכשיר
האפליקציה, שעולה 1.99 דולר, מאפשרת לתעד את היסטוריית השימוש של המכשיר שלכם — מתי אפליקציות נפתחו ואם המכשיר שלכם הוזז ממקומו. היא שימושית במיוחד במקרים ספציפיים מאוד, כמו אם אתם עומדים להשאיר את הטלפון במשרד לכמה דקות או מודאגים שמישהו נוגע לכם במכשיר מאחורי הגב. אבל היא זוללת סוללה וצריך לזכור מתי לכבות ולהדליק אותה, כך שהפונקציונליות שלה די מוגבלת.
Kryptos - מבצעת שיחות מוצפנות
עוד אפליקציה שימושית במיוחד, אבל למקרים ספציפיים מאוד. Kryptos מאפשרת לבצע שיחות קול מוצפנות, אם אתם מודאגים מריגול תעשייתי ומציתות מרחוק. מדובר בפתרון מצוין ברמת הצפנה של 256 ביט. החיסרון היחיד הוא שהאפליקציה חייבת להיות מותקנת אצל שני הצדדים שמנהלים את השיחה.
1Password - מאפשרת שימוש בסיסמה אחת בלבד
נמאס לכם לזכור עשרות ואף מאות סיסמאות, ולבסוף נאלצים להסתפק בסיסמה אחת גרועה? הפתרון הוא 1Password. האפליקציה, שעולה 17.99 דולר, מאפשרת לזכור בפועל רק סיסמה אחת — המכניסה אתכם למאגר אישי שלכם שבו אתם יכולים לייצר, לייצא ולשמור את כל הסיסמאות שלכם לכל שירות בעולם. אפשר לגלוש דרך האפליקציה, שאוטומטית תכניס לאתרים את הסיסמאות החזקות שהגדרתם הנשמרות ברמת הצפנה גבוהה. בעולם שבו האקרים פורצים לאתרים כל הזמן וגונבים את הפרטים של מיליוני משתמשים, זו דרך מומלצת להגן על עצמכם.
iDescrete - שומרת מידע אישי מאחורי סיסמה
אפליקציית האבטחה מאפשרת שמירה של מידע כמו תמונות, סרטונים ומסמכים בצורה מאובטחת. במקום להשתמש בסיסמה רגילה משתמשת iDescrete, שעולה 2.99 דולר, באבטחה שמבוססת על סדרה של נקודות שבהן נוגע המשתמש וכך מפעיל את המכשיר. עוד יתרון הוא שמשתמש שלא מודע לקיום קוד הפתיחה כלל לא יידע שקבצים מסוימים הם למעשה מוצפנים.