$
אפליקציות

ממציא 2048: "המשחק ממכר כי אין עונשים על הפסד"

פגשתם כבר בלהיט הרשת האחרון שסחף מיליונים? פיתח אותו גבריאל סירולי, איטלקי בן 19. בראיון ל"כלכליסט" הוא אומר שלעולם לא ימכור את המשחק - ושעל אף שהמציא אותו, עדיין לא הצליח לנצח בו

נמרוד צוק 11:1823.03.14

"שמעתי על אנשים שהגיעו לניקוד של 70 אלף, אבל אני הגעתי ל-16 אלף נקודות בלבד. אף שפיתחתי את המשחק, עדיין לא הצלחתי להגיע לקובייה ה-2048 ולנצח בעצמי", מספר ל"כלכליסט" גבריאל סירולי, מפתח המשחק "2048", שהפך בשבוע האחרון ללהיט רשת.  

ב-10 במרץ פורסם באתר המתכנתים GitHub משחק הדפדפן שיצר האיטלקי הצעיר, בן 19 בסך הכל. הרעיון מאחורי "2048" הוא פשוט להפליא: גריד של ארבע שורות וארבעה טורים, שעליו ממוקמים ריבועים ממוספרים שצריך להצמיד לריבוע אחר בעל מספר זהה כדי ליצור משניהם ריבוע אחד בעל ערך כפול. זה לא המשחק הראשון שמתבסס על הרעיון, אבל משהו בגרסה של סירולי עבד טוב יותר, ובתוך ימים הוא הפך להתמכרות החדשה של מיליוני משתמשים, ועשרות מפתחים אחרים החלו ליצור חיקויים על בסיס הקוד של סירולי לכל פלטפורמה אפשרית.

 

גבריאל סירולי, מפתח משחק "2048" גבריאל סירולי, מפתח משחק "2048"

 

"רציתי ליצור גרסה משלי שמחברת שני משחקים שאהבתי: משחק האייפון "1024" ומשחק דפדפן שנקרא גם הוא "2048". מבחינתי זה היה שעשוע לסוף השבוע, וממש לא ציפיתי להתפרסם או להרוויח ממנו".

 

 

סירולי אומר כי יותר מ-6 מיליון איש כבר שיחקו ב"2048" מאז שהעלה אותו לרשת, אבל התרומות של משתמשים שבחרו באופציית התרומה באתר הסתכמו במאות בודדות של דולרים. "אין לי כוונות לנסות להרוויח סכומים גדולים מהמשחק, כי זה יהיה לא הוגן כלפי האנשים שפיתחו את הקונספט המקורי. עדיין לא קיבלתי הצעות מאף יצרנית משחקים, אבל גם אם אקבל כאלו אני לא בטוח שאהיה מעוניין - אני רוצה שהמשחק יישאר חופשי לשימוש לכולם", אמר.

 

לדברי סירולי, הוא ראה ברשת הרבה תגובות של שחקנים שהתלוננו שההתמכרות למשחק גורמת להם לבזבוז שעות עבודה. במקרה של "פלאפי בירד", להיט אחר מהתקופה האחרונה, תגובות כאלה הביאו להסרת המשחק, אבל סירולי מוצא אותן משעשעות. "אני חושב ש'2048' ממכר כי הוא לא מעניש אותך על הפסד. כשאתה רואה הודעת Game Over, פשוט בא לך לשחק שוב", הסביר.

 

התלונה היחידה של סירולי היא כלפי מפתחים שהשתמשו בקוד המשחק ליצירת גרסאות משלהם והשתמשו בשמו ללא רשות כדי להגדיל את היקף ההורדות שלהם. למרות זאת, לדבריו, "זה מרתק לראות עד כמה אנשים הם יצירתיים בסביבת קוד פתוח". לדברי סירולי הוא הגיע לעולם הגיימינג במקרה, וכרגע הוא מתכנן לעבוד על פרויקטים בתחום אתרי התוכן ושירותי הווב שבהם עסק קודם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x