בתי המשפט בטורקיה מבטלים את חסימת טוויטר
בית משפט מקומי במדינה ביטל את החלטת הממשלה לחסום את הרשת החברתית הפופולרית, והוציא צו מניעה זמני. היקף השימוש בטוויטר במדינה רק זינק מאז החסימה
- גם נשיא ארצות הברית לשעבר מפחד מה-NSA
- טוויטר מפחדת מתביעות פטנטים, שילמה 36 מיליון דולר ל-IBM
- ויראליות מסוג אחר: טוויטר תוכל לזהות התפרצות מחלות כאיידס
צו המניעה שהוציא בית המשפט הוא זמני בלבד, ונועד לתת לו זמן לבדוק לעומק את ההסתייגויות הרבות שהוגשו כנגד ההחלטה. על ההחלטה הזמנית בית המשפט דיווח הבוקר העיתון הטורקי Hürriyet Daily News.
החסימה הופעלה ביום חמישי האחרון, על פי דיווחי סוכנויות ידיעות טורקיות, לאחר שטוויטר סירבה להסיר מספר קישורים למאמרים, בלוגים ואתרים שפרסמו משתמשים, שהאשימו את ארדואן במעורבות בפרשת שחיתות מקומית. טוויטר גינתה את החסימה בהודעה רשמית: "אנחנו עומדים יחד עם המשתמשים. אנחנו מקווים כי גישה מלאה תחזור בקרוב", ופרסמה מידע המסביר כיצד ניתן לעקוף את החסימה על ידי פרסום ציוצים באמצעות שליחת הודעות סמס. מאוחר יותר היא גם גינתה באופן רשמי את החלטת הממשלה.
משתמשי טוויטר שניסו להתחבר לשירות בטורקיה נתקלו בהודעה מטעם הממשלה המתריעה על החסימה, אם כי משתמשים רבים עברו להשתמש בטוויטר דרך שירותי VPN מוצפנים אותם לא הצליחה הממשלה לחסום. הממשלה גם ניסתה לחסום מספר שרתים, שירותים ואתרים מבית גוגל, ביניהם גם יוטיוב שהיה חסום בעבר במדינה במשך מספר שנים.
מספר חברות, כגון גוגל ואחרות, ניצלו את ההזדמנות לפרסם מידע על מגוון דרכים וכלים המאפשרים לעקוף את החסימה המקומית לטוויטר, בין השאר על ידי שימוש ב-VPN וב-TOR. במספר כלי VPN מקומיים נרשמה קפיצה של עשרות אלפי אחוזים בהיקף השימוש, ובטוויטר נרשמה עליה מרשימה של 130% בהיקף הציוצים ששולחים משתמשים טורקיים.
במקור, ארדואן הצדיק את החלטתו לחסום את הגישה לרשתות בכך ש"הרשתות החברתיות מלאות בשקרים רעים" ודרש מטוויטר להסיר את התכנים אותם הגדיר "לא חוקיים". במקביל פרסם משרד התקשורת הטורקי הודעה המגנה את החברה ב"פגיעה בזכויות אדם". נשיא טורקיה, עבדוללה גול, התבטא נגד ארדואן ואף פרסם במחאה ציוץ בחשבון הטוויטר שלו, בוא נאמר כי "לא ניתן להסכים עם חסימה של רשתות חברתיות". מחאות נגד המהלך של ארדואן נשמעו גורמי ממשלה נוספים בעולם, כגון קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל והנציבות האירופית.