$
המדריך

בדיקת כלכליסט

אסוס T300L: רובוטריק יוקרתי

אל שוק המחשבים ההיברידיים, שמשלבים יכולות של לפטופ ושל טאבלט, נכנס מתחרה חדש ומרשים: דגם דק וקל בעל עיצוב נאה, ביצועים מעולים שיספקו את רוב המשתמשים ומסך בהיר במיוחד. מה בכל זאת חסר בו?

ניצן סדן 07:5606.05.14

אסוס הטייוואנית היא כנראה היצרנית שמוכרת הכי הרבה דגמי לפטופים היברידיים. התצורה החביבה עליה היא תצורת המסך הנתיק, בה המקלדת היא כינור שני למסך שמכיל גם את כל יתר רכיבי המחשב.

הקו העיצובי שלה אחיד וקצת קשה להבדיל בין דגם אחד למשנהו במבט ראשון. דגם טרנספורמר בוק T300L, שנחת לאחרונה בישראל נראה כמו יתר אחיו - אך מדובר בדגם פרימיום, בעל חומרה חזקה במיוחד (ומחיר תואם).

 

בתור אולטרה-בוק, ה-T300L הוא מהקלים ביותר בתור אולטרה-בוק, ה-T300L הוא מהקלים ביותר צילום: ניצן סדן

 

עיצוב ומבנה: אולטרה-בוק מרשים. וטאבלט?

 

כאמור, ה-T300 נראה בדיוק כמו יתר מחשבי הטרנספורמר של אסוס: גב המסך עשוי אלומיניום בהברשה עדינה, המסגרת עשויה מתכת כהה ושולי המסך - מזכוכית. יחידת המקלדת עשויה כולה אלומיניום, בגוון בהיר יותר.

 

המסך הנתיק ויחידת המקלדת המסך הנתיק ויחידת המקלדת

 

בסך הכל, מדובר בעיצוב נאה ואלגנטי, אבל אסוס קצת חוזרת על עצמה; מה יש לה נגד מחשבים צבעוניים? החיבור של המסך למקלדת נעשה דרך פתח עגינה ייעודי, שבניגוד לדגמים קודמים כולל דלת כסופה שנסגרת עם קפיץ ומונעת חדירה של לכלוך לגוף המחשב.

 

מסילת החיבור בין שתי היחידות מסילת החיבור בין שתי היחידות צילום: ניצן סדן

 

בתצורת טאבלט, ככל הנראה שתעדיפו להניח אותו על הברכיים ולא להחזיקו ביד. זה לא שמדובר במחשב כבד (550 גרם ליחידת המסך, 550 למקלדת) אבל מעייף לאחוז אותו ביד אחת לא בשל משקלו כי אם בשל פיזור המשקל על פניו - מדובר במחשב בעל מסך של 13.3 אינץ', גדול משמעותית מהטאבלט הממוצע. זהו חיסרון שמאפיין את רוב מחשבי תצורת המסך הנתיק, במיוחד כשגודל המסך הוא יותר מ-10 אינץ'. ואולם, יצוין כי בתצורת לפטופ מדובר במחשב קל משקל במיוחד, שיכול לגרום ליצרניות אולטרה-בוקים אחרות להתקנא.

 

דווקא בעיה אופיינית אחרת של הקטגוריה - יציבות המחשב כששתי היחידות מחוברות - פחות בולטת כאן; אין סיכוי רב שה-T300 יפול על גבו בזמן שאתם עובדים עליו בשל הפרשי המשקל בין המקלדת והמסך. הגב קצת חלק, מה שעלול להוביל לנפילות - בטח כשמדובר במחשב בגודל זה. בדופן העליונה שלו תמצאו את כפתור ההפעלה ושורת פתחי אוורור, שמטרתם לקרר את המפלצת שבפנים, עליה ארחיב בהמשך.

 

ממשק: המשטח שחשב שהוא מסך 

 

ל-T300L יש מסך ברזולוציית FHD טבעית - 1,920 על 1,080 פיקסל. הבהירות היא גבוהה ביחס לקטגוריה, מה שנראה נהדר בתאורת חדר (ואף מסנוור, אם אין בו די תאורה) - אך עדיין לא מאפשרת צפייה ברורה תחת אור השמש. המסך של ה-T300L אינו שונה משל דגמי אסוס אחרים והוא מבריק מאוד - מה שגורם לו להסתנוור בקלות.

 

המסך מצוין, אך רגיש להשתקפויות המסך מצוין, אך רגיש להשתקפויות צילום: ניצן סדן

 

המקלדת נוחה מאוד לעבודה ובעלת פריסת מקשים מצוינת. משטח העכבר גדול, נוח ומדויק אף הוא - וכולל יכולת זיהוי מחוות מורחבת שנשענת על שימוש באחת, שתיים או שלוש אצבעות. למשל, תוכלו לעבור בין אפליקציות, לחזור למסך הבית או לדפדף בין עמודים באפליקציות ספרים דיגיטליים באמצעות מחוות אצבע על המשטח. את כל אלה ניתן לעשות גם על המסך עצמו, אבל זה נוח יותר במקרים מסוימים (למשל, כשאתם משתמשים במחשב תוך שכיבה במיטה ולא רוצים להתחיל להרקיד את האצבע על המסך).

 

המקלדת ומשטח העכבר המקלדת ומשטח העכבר צילום: ניצן סדן

 

מערכת ההפעלה, ווינדוס 8.1, לא כוללת התאמות ותוספות מיוחדות. למחשב סט שקעים שמאפיין דגמים בגודל ועובי שכאלה - שני שקעי USB ושקע מיקרו HDMI. לא תמצאו בו שקעי רשת מובנים (יש שקע שכזה שמתחבר באמצעות מתאם נפרד) או קוראי כרטיסים.

 

מולטימדיה ואפליקציות: לחובבי שיחות הווידאו

 

המסך הוא גולת הכותרת של המחשב: תענוג לצפות בו בסרטים בשל איכות צבע מצוינת וזווית תצוגה רחבה מאוד. עוצמת האודיו של המחשב גבוהה ביחס לקטגוריה, בצורה בולטת. אך האיכות עצמה בינונית מאוד: בווליום גבוה, צלילים נמוכים הולכים לאיבוד וצלילים גבוהים צורמים. זאת, על אף טכנולוגיות Sonic Master של החברה שהוטמעו בו.

 

חובבי שיחות הווידאו יהנו מן המצלמה הקדמית של המחשב, שמספקת איכות של 720p - גבוהה משמעותית מהממוצע בקטגוריה. למעשה, רוב החברות מזניחות במעט את פונקציית המצלמה הקדמית ומסתפקות בחיישנים של 2 מגה פיקסל.

 

איכות צבע מעולה. מסך ה-T300L על גבי יחידת המקלדת איכות צבע מעולה. מסך ה-T300L על גבי יחידת המקלדת צילום: ניצן סדן

 

חבילת היישומים של המחשב בסיסית למדי. היא כוללת את יישומי בקרת התצוגה ואיכות השמע של אסוס שמופיעים גם בדגמים אחרים ומאפשרים לבצע התאמה אישית בשני תחומים אלה, אפליקציית פנקס רשימות חביבה שאמנם מאפשרת כתיבה בעברית אך רק משמאל לימין, אפליקציה שמקשרת לפורטל המשחקים Wildtangentgames ולחנות מוזיקה מקוונת. בנוסף, נמצאים בה כלי גיבוי בענן ותכונת סנכרון קבצים קבוע.

 

ביצועים וקישוריות: עולה על טיל

 

כאן אנו מגיעים לדובדבן שבקצפת: ל-T300 יש מעבד כפול ליבה i7 מדגם 4500U במהירות 1.8 גיגה-הרץ ו-8 גיגה-בייט של זיכרון פעולה. הכונן הקשיח שלו הוא כונן SSD בנפח 256 גיגה-בייט והמעבד הגרפי דווקא חלש יחסית: 4400HD מבית אינטל. למה הדגשתי את הרכיב הגרפי? משום שכל יתר החומרה חזקה מאוד, בצורה שתספק ביצועים חלקים לחלוטין כמעט בכל יישום.

 

T300L T300L

 

זמני ההפעלה הראשונית עומדים על שניות בודדות, זמני הטעינה קצרים במיוחד הודות לכונן הקשיח המהיר והמחשב פשוט טס. זאת, כל עוד לא תנסו להפעיל עליו משחקים. זה אפשרי, אבל קצב רענון התצוגה נמוך במיוחד ברזולוציות גבוהות. מי שמוכן להתפשר ולהריץ משחקים ברזולוציה נמוכה, יוכל גם לשחק בו. כרטיס הרשת מזהה רשתות במהירות ובטווחים גדולים במעט משל מחשבים דומים.

 

סוללה והתחממות: ארוך מהממוצע

 

המחשב הוא בעל זמן סוללה ארוך במיוחד: בשימוש סביר, ניתן להוציא ממנו קצת יותר משבע שעות של פעולה - נתון גבוה מהממוצע בקטגוריה. יש לו תוכנות לניהול צריכת הסוללה שיכולות לסייע ולהוסיף עוד קצת לזמן הפעולה, אך הן משפיעות בצורה בולטת על הביצועים. זה לא שהמחשב יתחיל לזחול לכם, אבל זמני הטעינה יתארכו. המחשב לא מתחמם בצורה בולטת בפעולתו.

 

סיכום ואלטרנטיבות: לא זול, אך משתלם

 

אסוס בנתה אולטרה-בוק היברידי מרשים מאוד. מחיר המחשב מתחיל ב-4,600 שקל לדגם בעל מרחב אחסון של 128 גיגה-בייט. זה לא מחשב זול, אבל התמורה שלו למחיר מצוינת: הוא מציג ביצועים מעולים וזמן סוללה טוב, תצוגה משובחת ועוד. בקבוצת המחיר שלו אפשר למצוא מתחרים חזקים כמקבוק Air, טושיבה פורטג' 930 ואחרים - אך ה-T300 מביס אותם באיכות התצוגה ובזמן הפעולה. מי שמחפש מחשב היברידי ומוכן לפתוח את הארנק קצת יותר רחב, לא יתאכזב.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x