$
המדריך

בדיקת כלכליסט

לנובו Yoga 2: כתום הוא השחור החדש

הלפטופ ההיברידי החדש של לנובו נאה מאוד, זול וכולל סט אפליקציות עשיר - ביניהן ספר בישול מוצלח למדי. ואולם, הביצועים שלו בינוניים והמסך לא מתמודד היטב עם תאורה ישירה. המחשב מתאים בעיקר לסטודנטים

ניצן סדן 11:1704.05.14

לנובו עומדת מזה זמן רב בחזית שוק הלפטופים ההיברידיים - כשהמתחרה העיקרית שלה היא סדרת טרנספורמר של אסוס. בעוד שחלקם, כמו ה-ThinkPad Helix הם יקרים ומיועדים למשתמשים עסקיים, אחרים מיועדים לקהל שרוצה לקנות מחשב זול ופשוט יחסית.

הדגם האחרון של החברה שהגיע לישראל - ה-Yoga 2 – מיועד ללכת על הגבול שבין מראה יוקרתי ומחיר עממי. בדיקת "כלכליסט" מצאה אותו בנוי היטב ובעל היצע תוכן מרשים, אך לוקה בחסר בכמה תחומים בסיסיים.

 

עיצוב ומבנה: המחשב הג'ינג'י

 

לנובו הצליחה זה מכבר להתנער מהתדמית האפרורית של סדרת ThinkPad, שכללה מחשבים טובים, אבל שכולם נראים אותו הדבר - שחורים ופשוטים. היוגה 2 הוא דוגמה מצוינת לכך: אם היתה נערכת תחרות יופי של לפטופים, לנובו היתה שולחת אותו לייצג אותה (במה שהיה קרב קשה בינה ובין אסוס, עכשיו כשמחשבי סוני יצאו מהמשחק).

 

יוגה 2, כשהמסך פרוס אחורנית יוגה 2, כשהמסך פרוס אחורנית צילום: ניצן סדן

 

המחשב נמכר בשתי תצורות - 11.6 ו-13.3 אינץ'. דגם ה-11.6 אינץ', שמככב בסקירה זו, הוא מחשב נאה: גופו עשוי אלומיניום (כתום מבחוץ, שחור בסביבת המסך והמקלדת), עם צירי מסך כסופים ושוקל 1.3 ק"ג. הגב לא תופס טביעות אצבע וצבוע בצביעה מטאלית מרשימה.

 

היוגה 2 מאחור, ציר המסך המוכסף בולט היוגה 2 מאחור, ציר המסך המוכסף בולט צילום: ניצן סדן

 

 

כמו יתר מחשבי הסדרה, הוא בנוי בתצורה מודולרית: צירי המסך מסתובבים כמעט 360 מעלות, מה שמאפשר לשטח את המסך על תחתית המחשב ולהפוך אותו למעין טאבלט, או להעמידו בתצורה שלנובו מכנה "אוהל".

 

תצורת האוהל של המחשב תצורת האוהל של המחשב צילום: ניצן סדן

 

ממשק: שמש? לא תודה

 

מסך היוגה 2 מציג רזולוציה של 1,366 על 768 פיקסל, בבהירות נמוכה למדי - מה שעושה אותו רגיש לתאורה ישירה; זה לא מחשב שתוכלו לעבוד עליו תחת אור השמש ולקרוא את המסך בבירור. גם זווית הצפייה מוגבלת והצבעים נראים מעט דהויים. איכות התצוגה נופלת במעט משל דגמים מקבילים מבית אסוס.

 

מסך היוגה 2, רגיש במיוחד להשתקפויות מסך היוגה 2, רגיש במיוחד להשתקפויות צילום: ניצן סדן

 

11.6 אינץ' הוא גודל תצוגה שהקהל הישראלי עדיין לא יודע איך לאכול: אם לפני כמה שנים חשב המשתמש הממוצע שלפטופ שגודלו פחות מ-15.6 אינץ' עשוי להיות לו קצת קטן, הרי שכיום הגודל המועדף הוא 13.3. פה בארץ עדיין מתלבטים הצרכנים ושואלים "11 אינץ', זה לא יהיה לי קטן מדי?". לנסיוני, מי שמשתמש במחשב ליישומים בסיסיים - גלישה (מדיה חברתית, יוטיוב, אתרי תוכן) ותוכנות משרדיות - יכול להסתדר עם 11.6 אינץ'. ואולם, לא נוח לצפות בסרטים על מסך כזה ועל משחקים בכלל אין מה לדבר. קחו בחשבון שבתצורת טאבלט אמנם תוכלו לקרב את המסך אליכם, אבל עדיין לא נוח לאחוז בו לאורך זמן כפי שהייתם אוחזים בטאבלט - הקללה של כל הלפטופים ההיברידיים בשוק.

 

המקלדת נוחה למדי, אך פחות מבדגמי לנובו אחרים: המקשים קצת רופפים והמשוב שלהם עדין מדי. פריסת המקשים עדיין טובה, על אף שמדובר במקלדת צפופה למדי שמזכירה את הנטבוקים של העידן הפרה-צ'יקלטי (תצורת המקשים הרווחת כיום, בה קיימת הפרדה פיזית של 3-4 מ"מ בין מקש למקש). משטח העכבר גדול יחסית ונוח לעבודה. יכולת זיהוי המחוות שלו פועלת בצורה מדויקת מאוד.

 

המקלדת ומשטח העכבר של המחשב המקלדת ומשטח העכבר של המחשב צילום: ניצן סדן

 

למחשב יכולת זיהוי תנועה, שמבוססת על המצלמה הקדמית שלו. על הנייר זו תוספת נחמדה, אבל בשטח התכונה פשוט לא עובדת בצורה רציפה.

 

למחשב שני שקעי USB ושקע מיני HDMI. בנוסף, ציידה אותו לנובו בקורא כרטיסי SD. זו תוספת נחמדה, שתשרת בעיקר בעלי מצלמות דיגיטליות. כולי תקווה שיצרניות המחשבים יקלטו שהשנה היא 2014 והעידן הוא עידן המובייל - ויתקינו חריצי מיקרו SD במחשבים (או לפחות יכללו באריזה מתאם).

 

מולטימדיה ותוכנות: וכיתתו מחשביהם לסירים

 

היוגה 2 אינו מכונת מולטימדיה משומנת, במיוחד בגלל טיב המסך. למחשב רמקולים שנמצאים בתחתיתו ומפיקים צליל בעוצמה מפתיעה. האיכות סבירה, אך צלילים נמוכים מיטשטשים ונבלעים.

 

לנובו הגדילה והתקינה במחשב סט אפליקציות יוצא דופן בהיקפו ובתוכנו: למשל, תמצאו בו את אפליקציית Yoga Cheff שהיא ספר בישול. זו אפליקציה שפותחה בידי החברה עצמה וכוללת מבחר ממש לא רע של מתכונים ושיעורים.

 

אפליקציית הבישול של לנובו אפליקציית הבישול של לנובו צילום: ניצן סדן

 

לצידה, תמצאו תוכנת עריכת ועיבוד תמונות בשם Yoga Touch, תוכנת הדרכה להפעלת זיהוי התנועה, אפליקציית איביי, את Zinio - חנות מגזינים דיגיטליים, אפליקציית קינדל לקריאת ספרים, אפליקציית FilmOn לצפייה בערוצי טלוויזיה ברשת וכלי סנכרון וגיבוי שונים.

 

בנוסף, יש לו יכולת הפעלה קולית מבית ניואנס, שלאחר שתבצעו לה הגדרה ודגימות קול, תוכל לבצע מספר מטלות על בסיס קולכם בלבד.

 

ביצועים וקישוריות: טאבלט, לא לפטופ

 

היוגה 2 נמכר בישראל כשהוא מצויד באחד משני מעבדים: Core i3 4010U כפול ליבה במהירות 1.5 גיגה-הרץ (הדגם שנבדק בסקירה זו), או פנטיום N3520 בעל ארבע ליבות במהירות 2.16 גיגה-הרץ. על אף מהירותו, האחרון דווקא חלש יותר ומתמודד פחות טוב עם ריבוי משימות (בשל פחות זיכרון מטמון) ויישומים גרפיים ואינו כולל תמיכה בפרוטוקולי האבטחה האחרונים של החברה. על מגרעות אלה מפצה הדגם בזמן סוללה ארוך יותר לאור צריכת חשמל מופחתת.

 

ציר המסך של המחשב ציר המסך של המחשב צילום: ניצן סדן

 

שני הדגמים מצוידים בארבעה גיגה-בייט של זיכרון פעולה ומעבד גרפי אינטל 4400HD. למחשב כונן קשיח בנפח 500 גיגה-בייט, אך הוא איטי יחסית (כונן דינמי, במהירות 5,400 סל"ד). בסך הכל, החומרה הזו מסוגלת להפעיל יישומים בסיסיים בצורה טובה וללא השתהויות בולטות. אבל יישומים תובעניים כמשחקים (אפילו כאלה ישנים יחסית), תוכנות עיבוד תמונה ואחרים פשוט יוציאו למחשב את האוויר מהמפרשים: זמני הטעינה יתארכו, קצב רענון הפריימים יזכיר כזה של מחשבים עתיקים וחוויית השימוש תיפגע; בכל הנוגע לביצועים, המחשב דומה יותר לטאבלט מאשר ללפטופ.

 

היוגה 2 בתצורת טאבלט היוגה 2 בתצורת טאבלט צילום: ניצן סדן

 

סוללה והתחממות: חמש שעות מספיקות לכם?

 

ליוגה 2 יש ביצועי סוללה נמוכים מהממוצע לקטגוריה, על אף המסך שהוא קטן יחסית ובעל רזולוציה נמוכה: בשימוש סביר, תצליחו לסחוט ממנו 4.5 שעות. לפי נתוני סוקרים ברשת, הדגם בעל מעבד הפנטיום מסוגל להגיע לקצת יותר מחמש שעות (אך נתונים אלו לא אומתו בידי "כלכליסט"). המחשב לא מתחמם בצורה בולטת בפעולתו, שכן המעבד פועל במתח נמוך יחסית והמחשב לא כולל רכיבים שצורכים אנרגיה רבה (למעט הכונן הקשיח - בכל זאת, מדובר במנוע שמסובב דיסק).

 

סיכום ואלטרנטיבות: לסטודנט האופנתי

 

היוגה 2 כולל פשרות רבות: הביצועים נופלים במעט משל מחשבי אסוס ואייסר המקבילים, זמן הסוללה בינוני, המקלדת סבירה אך מאכזבת ביחס למחשבי לנובו אחרים והמסך פשוט לא בהיר דיו. אבל כשמציבים את כל אלה מול מחירו - החל מ-2,700 שקל - מקבלים מחשב משתלם מאוד. אין לו יותר מדי מה להציע לחובבי מולטימדיה ומשחקים או למשתמשים עסקיים שצריכים מחשב שעובד יום שלם. אבל הסטודנט הממוצע יוכל ליהנות ממנו מאוד - בהיותו דגם נאה ומרשים יותר מרוב המתחרים, שמציג יכולות דומות במחיר נמוך יחסית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x