התקנת כלי השבתה מרחוק בסלולריים תחסוך 2.5 מיליארד דולר בשנה
מחקר חדש שנערך בארה"ב מוכיח כי נטרול של טלפונים לאחר גניבה יפגע אנושות בשוק המכשירים הגנובים ויחסוך הוצאות למשתמשים. ואולם, ספקיות הסלולר מתנגדות להתקנת כלים שעושים זאת
גניבות סמארטפונים הן מכה בינלאומית - שמעשירה ארגוני פשע ואף ארגוני טרור כחיזבאללה. מחקר חדש מראה שהתקנת כלי אבטחה שיוכל להשבית מרחוק טלפונים גנובים תוכל לחסוך לצרכן האמריקאי 2.5 מיליארד דולר בשנה.
- ספקיות הסלולר מתות שכבר יגנבו לך את האייפון
- ספקיות הסלולר בארה"ב מתנגדות להפעלת כלים למניעת גניבות טלפונים
- הקץ לגניבות? סמסונג ו-LG מפתחות "השמדה עצמית" לטלפונים
המחקר, שנערך על ידי אוניברסיטת קרייטון בנברסקה כלל 1,200 בעלי סמארטפונים. מוביל המחקר, פרופסור ויליאם דאקוורת' ביקש לבחון האם מי שנגנב מכשירו ימהר וירכוש חדש, מה עלות הביטוח, מה מכסה הביטוח ועוד. לפי הממצאים, אמריקאים משלמים 500 מיליון דולר על רכישת טלפונים חדשים לאחר שנגנבו ו-2 מיליארד דולר על ביטוח פרימיום שמכסה גניבות.
" לפחות חצי מהמשתמשים יוכלו להוריד את עלויות כיסוי הביטוח שלהם אם כלי שיתוק מרחוק יוריד את תדירות הגניבות" אמר דאקוורת'. הוא הוסיף כי 99% מהנשאלים מעוניינים בכלי שיתוק מרחוק. "אימוץ כלל-תעשייתי של יכולת זו יעלה משמעותית את בטיחות הציבור ויחסוך מיליארדים בשנה", הוסיף.
הרגולטורים בעד, הספקיות מתנגדות
החוקר ציטט בכירים ברשויות החוק שטוענים כי כלי המסוגל לשתק טלפון מרחוק יכול להעלים את מכת גניבת הטלפונים, כי לגנבים לא יהיה יותר כל תמריץ לגנוב את המכשירים. במקרים נפרדים, הרשויות בסן פרנסיסקו וניו יורק דיווחו כי בשנתיים האחרונות גניבת טלפונים הוא הפשע הנפוץ ביותר בעיר, ובמספר מקרים הפשע הסתיים בתקיפה וברצח. מספר תובעים מחוזיים גם פנו לאפל, סמסונג וגוגל כדי לברר מה עושות החברות כדי להילחם בתופעה.
בתגובה, בקיץ האחרון השיקה גוגל כלי מובנה לאיתור טלפונים מרחוק - בדומה לכלי הוותיק של אפל. ספקיות הסלולר בארצות הברית, מצידן, מתנגדות לשימוש בכלים תוקפניים יותר, כגון שיתוק מרחוק - ומעדיפות פתרונות איתור, ככל הנראה בשל הרווחים שהן מפיקות מרכישת מכשירים וחבילות ביטוח. הממשל המקומי במספר מדינות בארצות הברית, ביניהן קליפורניה, מנסה להעביר כעת הצעת חוק שתכריח את הספקיות לשתף פעולה.
מספר חוקרים תקפו את המחקר של פרופסור דאקוורת' וטענו כי המתודולוגיה שלו לקויה. בין השאר, אמרו שחלק לא מבוטל מהטלפונים שמדווחים כגנובים נאבדו ונשכחו, ושגנבים עדיין יוכלו להשתמש בטלפונים לחלפים.