מיקרוסופט חשפה את ווינדוס פון 8.1 ואת המתחרה שלה לסירי
הגרסה החדשה של מערכת ההפעלה כוללת מרכז התראות, יכולת שליטה מהירה בתפקודי סמארטפון בסיסיים וכלי התאמה אישית משופרים. קורטנה, המתחרה לכלי ההפעלה הקולית של אפל, מזהה שפה טבעית ושולטת גם בפייסבוק
מיקרוסופט עורכת בשעות אלו את כנס המפתחים השנתי build סן פרנסיסקו - וחשפה בו את ווינדוס פון 8.1, הגרסה החדשה של מערכת ההפעלה הסלולרית. העדכון יושק בהדרגה בחודשים הקרובים למכשירים מתאימים וזמין בטלפונים החדשים של נוקיה שנחשפו באירוע.
- חלוץ חדש לנבחרת נוקיה: סמארטפון ה-Lumia 930
- מיקרוסופט מצטרפת לאמזון וגוגל: מורידה את מחירי הענן
- מיקרוסופט פותחת חלון לאפל, משיקה חבילת Office לאייפד
האלמנט החשוב ביותר במערכת ההפעלה החדשה היא קורטנה - מערכת ההפעלה הקולית של מיקרוסופט , המקבילה לסירי של אפל. בדומה לסירי, קורטנה מאפשרת למשתמש לבצע מגוון של פעולות וחיפושים על ידי פקודות קוליות. בדומה לגוגל Now, קורטנה אמורה ללמוד את המשתמש ולהציע לו מידע באופן אינטליגנטי ולא יזום.
בין השאר, קורטנה מאפשרת למשתמש לרשום הודעות, להוסיף פגישות ליומן, לקבל תזכורות לפני אירועים, לבצע חיפושים בבינג ואף לבצע פקודות מתוחכמות יותר שמשתלבות עם אפליקציות פופולריות, כגון הכתבת סטטוס שיפורסם בפייסבוק או לגשת לסטטוס ספציפי שכתב חבר, לבצע שיחות בסקייפ, צפיה בסרט שנמצא ברשימת ההורדות שלך בהולו או נטפליקס, או הפצת תמונות וסרטונים ברשתות חברתיות.
מיקרוסופט טוענת כי קורטנה מציעה את רמת ההתאמה האישית הגבוהה ביותר, ושמה את השליטה בידי המשתמש. בניגוד לגישה של גוגל שבה האלגוריתם לומד את המשתמש, מיקרוסופט מאפשרת למשתמש לערוך באופן ידני את ההעדפות שלו - כלומר, לומר למכונה מהן המסעדות האהובות עליו, או האם הוא מעוניין בהמלצות אישיות למסעדות או לא.
מיקרוסופט מיישרת קו
באיחור משמעותי אחרי גוגל ואפילו אחרי אפל שהגיעה לשם רק באוקטובר האחרון ב-iOS 7, גם מיקרוסופט השיקה מרכז פעולה והתראות בווינדוס פון 8.1. כלומר, מדובר בתפריט שאפשר לגשת אליו במהירות מדף הבית, ומאפשר ניהול של תכונות חשובות במכשיר כגון הפעלת WiFi או GPS וניהול הרשאות וצריכת סוללה.
ניתן גם להדליק יכולת בשם Wi-Fi Sense, המאפשרת למכשיר להתחבר באופן אוטומטי לרשתות WiFi זמינות ופתוחות ללא צורך לבחור באחת או להכנס אליה ידנית. האפשרות הזאת גם מתפקדת כהוט-ספוט, ומאפשרת למכשירים נוספים להתחבר לרשת של המכשיר.
בנוסף, התפריט מרכז בו את כל ההתראות הנכנסות. גם כאן נכנס עניין ההתאמה האישית, כאשר מיקרוסופט מבטיחה כי למשתמש יש שליטה משמעותית על אילו התראות יופיעו בתפריט, ובאיזו תדירות.
בנוסף, מיקרוסופט נותנת למשתמשים יותר שליטה על עיצוב תפריטי הנעילה ועל דף הבית, עם היכולת ליצור יותר אריחים ביותר גדלים ואנימציות, ואפילו לפזר תמונה אחת על גבי כל האריחים כתצרף או פסיפס. אפליקציית היומן שופרה קלות, וכך גם המקלדת הוירטואלית.
אקספלורר נייד חדש
בדומה לווינדוס 8.1 השולחנית, גם מערכת ההפעלה הסלולרית שודרגה לדפדפן החדש ביותר של מיקרוסופט - אינטרנט אקספלורר 11, המשלב בתוכו גם את מנוע החיפוש בינג שהפך למנוע החיפוש הפנימי במכשיר.
החברה גם שידרגה את התמיכה שלה באפליקציות מרובות-פלטפורמות, כך שמפתחים יכולים ליצור אפליקציות סילברלייט, HTML5 או אחרות שיותאמו בו זמנית לטאבלטים, טלפונים, מחשבים אישיים וגם לקונסולת המשחקים XBOX One - כולם מריצים מערכות הפעלה של מיקרוסופט.