אקמאי: התקפות ה-DDoS זינקו ב-75% ברבעון האחרון
דו”ח מצב האינטרנט של אקמאי חושף מגמה מדאיגה: עלייה חדה במספר התקפות מניעת השירות על אתרים. המדינה המובילה בתחום התקפות ה-DDoS היא סין
- גם נשיא ארצות הברית לשעבר מפחד מה-NSA
- פרצה חדשה בסנאפצ'ט מאפשרת לשתק את המכשיר שלכם מרחוק
- נער בריטי נעצר בחשד למעורבות בהתקפת ה-DDOS הגדולה בהיסטוריה
התקפות מניעת שירות או DDoS הן שיטה פשוטה יחסית להפלה או לשיתוק פעילות של אתרים. הרעיון הוא להציף את שרת האתר בבקשות גישה עד שהוא קורס.
ההתקפות מתבצעות לרוב תוך שימוש ברשתות בוטנטים או “מחשבי זומבי” אשר נמצאות בשליטה של קבוצות האקרים. ניתן לקבל אליהן גישה או על ידי תשלום למפעילים או על ידי הפצת נוזקות שמשתלטות על פעילות המחשב ללא ידיעת בעליו החוקי.
לדברי אקמאי הסיכוי של אתר שחווה התקפה מעין זו בעבר לסבול ממנה שוב עלתה ב-35%, ל-1 מתוך 3. העלייה התלולה במספרי ההתקפות גם העלתה את הביקוש לאחסון אתרים במערכי מחשוב ענן של חברות כגון אמזון או גוגל שבנויים לספיגה של התקפות DDoS מסיביות. התקפות מניעת השירות הפכו לחביבות ביותר על עברייני הרשת עם התפשטות אופנת בקשת כופר מאתרים תוך איום על השבתתם.
ארצות המקור של התקפות מעין אלה הן לא במפתיע סין, שקטפה את המקום הראשון עם 43% מההתקפות וארה”ב במקום השני עם 19%. ההפתעה העיקרית מגיעה מכיוונה של קנדה שתפסה את המקום השלישי עם 10% מניסיונות התקיפה. רוסיה , ברזיל, רומניה וגרמניה שגם הן מופיעות לרוב ברשימות המדינות עם פעילות האקרים גבוהה, דווקא הסתפקו הפעם במקומות האחרונים בעשירייה הפותחת עם פחות מ-2% כל אחת בכמות ההתקפות.