גם נוקיה רוצה מכונית חכמה
לאחר שמכרה את מותג הסלולר שלה, החברה הפינית מחפשת כיוונים חדשים להכנס אליהם. קרן ההון הסיכון החדשה של נוקיה תשקיע מאה מיליון דולר בטכנולוגיות רכב חכמות
אחרי שהצליחה למכור את עסקי המובייל המדשדשים שלה למיקרוסופט תמורת 5.44 מיליארד יורו, נוקיה מחפשת כיוונים חדשים ומבטיחים יותר: החברה מתכננת להשקיע כמאה מיליון דולר במיזמים הקשורים בטכנולוגיות רכב חכמות. את ההשקעה תבצע החברה דרך Nokia Growth Partners, זרוע ההון סיכון החדשה שלה. כך אמר היום (ב') לסוכנות הידיעות בלומברג פול אסל, אחד השותפים בקרן.
- מאלומיניום לפלסטיק: HTC תשיק One M8 מוזל
- "מי שלא השתמש ב-PC עד היום - כבר לא ייגע בו לעולם"
- סמסונג, אפל ונוקיה הוציאו מאות מיליונים על פרסום טלפונים
הדברים נאמרו במהלך ועידת גלובל מובייל אינטרנט שמתקיימת כעת בבייג'ינג. טרם ידוע באילו חברות או טכנולוגיות ספציפיות יושקעו הכספים. "אנחנו רואים חדשנות סביב תעשיית הרכב, באמצעות שילוב של גישה לאינטרנט וניידות. המכונית הופכת לפלטפורמה ליישומים חדשים באופן דומה לאופן בו הטלפון הסלולרי הפך לסמארטפון ואפשר ייצור של אפליקציות עבורו", אמר אסל.
"אנו מאמינים כי המכונית החכמה והמחוברת לאינטרנט מציגה הזדמנות צמיחה יוצאת דופן, ולאור הצלחות זרוע ההשקעות שלנו עד כה, סבורים כי יש לה סיכויי הצלחה טובים גם בתחום זה", אמר מנכ"ל נוקיה החדש רג'יב סורי. היקף תקציב ההשקעות של הקרן עומד כיום על כ-700 מיליון דולר בשנה. לאחרונה, נוקיה פרסמה את הדו"ח הרבעוני הראשון שלה מאז השלמת העסקה עם מיקרוסופט, שהציגה נתונים טובים מהצפוי. מאז ספטמבר האחרון, מניית החברה עלתה ב-88%.
לאחר מכירת חטיבת המכשירים, פעילות החברה מתרכזת בעיקר במכירות ציוד לתשתיות תקשורת - אבל היא מעוניינת להגדיל את הכנסותיה מומצרי מיפוי ממוחשב, וסבורה שהשקעה במכוניות חכמות תסייע לה. נוקיה נכנסה לתחום המיפוי כאשר רכשה ב-2008 את חברת Navtek תמורת 8.1 מיליארד דולר, והמשיכה להשקיע בתחום ב-2012 עם רכישת חברת Earthmine שעוסקת בפיתוח טכנולוגיית מיפוי תלת מימדיות. כיום מועסקים בחטיבת המיפוי של נוקיה כ-6,000 עובדים, והיא מספקת מידע גאוגרפי בזמן אמת לחברות כמו אמזון, מיקרוסופט ויאהו, ולמוצרי GPS רבים.
נוקיה מצטרפת לטרנד ההולך ומתעצם של מכוניות חכמות, אותו מובילות חברות כמו גוגל ויזמים דוגמת אלון מאסק. גם אפל משקיעה ברעיון של מכונית ללא נהג, יחד עם חברות כמו פרארי ומרצדס, והיא השיקה לאחרונה פלטפורמה בשם iOS in a Car שנועדה לחבר מכשירי אייפון ואייפד למערכות הבקרה והבידור של הרכב. גוגל מפתחת רכב שנוהג בכוחות עצמו מזה מספר שנים, ומאז 2012 עורכת ניסוי במספר דגמי טויטה פריוס הנהוגים באמצעות המערכת על כבישים ציבוריים בנבאדה. ג'נרל מוטורס מתכננת להגיע עד 2020 לשיווק המוני של מכוניות רובוטיות, וטויוטה עובדת על מערכת לתקשורת בין מכוניות שתמנע התנגשויות ואמורה לצאת לשוק תוך שנתיים.