$
הייטק והון סיכון

בלעדי לכלכליסט

ווילוסיטי במגעים למכירה תמורת 500-300 מיליון דולר

הסטארט־אפ הישראלי, שפיתח מעבד לתקשורת אלחוטית במהירות הגבוהה ביותר בעולם, מנהל משא ומתן עם כמה חברות, ובהן קוואלקום, מהמשקיעות הבולטות בו. בסטארט־אפ מתכננים לשלב את המעבד בסמארטפונים עד סוף השנה הבאה

אסף גלעד 07:1607.05.14

הסטארט־אפ הישראלי ווילוסיטי (Wilocity) מקיסריה מנהל מו"מ למכירתו תמורת 500–300 מיליון דולר, כך נודע ל"כלכליסט". בחברה מתעניינות כמה חברות; אחת מהן היא ענקית השבבים קוואלקום, שכבר ביצעה בארץ כמה רכישות והיא אחת המשקיעות המרכזיות בווילוסיטי. טווח המחירים הרחב תלוי בחוזים ובהסכמים שווילוסיטי חותמת ותחתום עליהם בזמן הקרוב.

 

בווילוסיטי הושקעו עד כה 105.5 מיליון דולר על ידי ענקיות אמריקאיות כמו סיסקו וקוואלקום, והקרנות האמריקאיות טאלווד, בנצ'מרק וסקויה. בחברה מושקעות גם קרנות הון סיכון ישראליות: הקרנות ויזרע של ויאצ'סלב (יצחק) מירילשוילי, בניהולו של הרב שלמה קאליש, וקרן וינטג', בניהולו של אלן פלד. קאליש ופלד הצטרפו להשקעה בחברה רק באוקטובר האחרון, עם סיסקו, בסבב ענק בהיקף של 35 מיליון דולר. בכך הצטרפה ווילוסיטי למועדון המצומצם של החברות הישראליות שגייסו יותר מ־100 מיליון דולר — סכום אדיר המחייב אקזיט גדול במיוחד. קוואלקום מבצעת בדיקת נאותות, והמחיר הסופי של העסקה צפוי להיקבע לפיה.

 

עובדי ווילוסיטי במשרדים בקיסריה. כבר עובדים על מהירות של 100 גיגה־ביט לשנייה עובדי ווילוסיטי במשרדים בקיסריה. כבר עובדים על מהירות של 100 גיגה־ביט לשנייה צילום: נמרוד גליקמן

 

הטכנולוגיה עקפה את אינטל

 

ווילוסיטי, שדורגה במקום ה־11 ברשימת חברות ההייטק הפרטיות המבטיחות של "כלכליסט" ביום העצמאות האחרון, השיקה לפני שנה וחצי את שבב ה־WiFi המהיר ביותר כיום, המאפשר העברה של מידע בין מכשירים שנמצאים באותו חדר בקצב של 5–7 גיגה־ביט לשנייה. בכך עקפה ווילוסיטי את אינטל, שמבצעת גם היא ניסויים מתקדמים בטכנולוגיה אך טרם השיקה שבב מסחרי וכן את ברודקום, שמחזיקה פעילות פיתוח ענפה בישראל.

 

ווילוסיטי היא חלוצת השוק בתחום התקן המהיר, דבר שהביא את ענקיות הטכנולוגיה העולמיות לשלב את השבב שלה בדגמים החדשים שלהם. מאז פברואר 2013 שולבה הטכנולוגיה של ווילוסיטי במחשבים ניידים של דל, ובשנה הבאה היא צפויה להשתלב בטאבלטים של סמסונג ושל יצרניות נוספות. בנוסף, ווילוסיטי נכנסת גם למוצרים של ספקיות ציוד התקשורת והנתבים, באמצעות שותפות עם סיסקו. בסך הכל מכרה ווילוסיטי ליצרניות אלה קרוב ל־2 מיליון שבבים.

 

מכוונים לסמארטפונים

 

את העניין הגדול בחברה, בוודאי מצדה של קוואלקום, מעוררות התגובות החיוביות מצד יצרניות טלפונים ניידים, שעורכות ניסויים מתקדמים בשבב של ווילוסיטי. שילוב השבב של ווילוסיטי בסמארטפון, טאבלט, מחשב נייד, מקרן או טלוויזיה יאפשר בעתיד תקשורת סופר־מהירה בין מכשירים, למשל להוריד סרט באיכות HD מהמחשב לסלולרי בפחות משנייה או לשדר סרט כזה מהסמארטפון לטלוויזיה.

 

 

ווילוסיטי השיקה את השבבים למחשבי אולטרה־בוק ניידים בשלב הראשון, ועד סוף השנה הבאה היא צפויה להשיק שבבים דומים גם במכשירי סמארטפון. הגיוס שנערך באוקטובר האחרון נועד לתמוך במאמצי השיווק בתחום זה.

בינתיים מקיימים בחברה ניסויים מתקדמים לתקן שיוכל לסייע בהעברת קבצים במהירות גבוהה אפילו יותר, כזו שיכולה להעביר באופן אלחוטי בקצב של 60–100 גיגה־ביט לשנייה.

 

לטכנולוגיה שפיתחה החברה יש גם חסרונות: התדר שבו פועל השבב של ווילוסיטי אינו עובר קירות בטון ומוגבל לשימוש במרחב אחד, בדרך כלל חדר אחד, אם כי חדר כזה יכול להיות חלל גדול, אפילו בגודל של מאות מטרים מרובעים.

מנגד, מעבר לחדר אחר לא מנתק את המכשיר: כיוון שהטכנולוגיה עומדת בתקן ה־WiFi, התרחקות ממקור השידור משאירה את המשתמש מחובר, אם כי בקצבים נמוכים הרבה יותר.

 

עבר של רכישות בישראל

 

ווילוסיטי נוסדה על ידי טל תמיר, המשמש כמנכ"ל, דני רטיג, חורחה משנה וגל בסון ומעסיקה כיום 100 איש. ארבעת המייסדים הם בכירים לשעבר באינטל חיפה, שהובילו את פיתוח שבב הסנטרינו הפופולרי, המבוסס WiFi.

על פי רשם החברות, בעלי המניות הגדולים ביותר בחברה הם קרן טאלווד (Tallwood), שמחזיקה בכ־19% ממניותיה, והקרנות האמריקאיות בנצ'מרק וסקויה, המחזיקות כל אחת בכמעט 19%. קוואלקום מחזיקה בכ־13% ממניות החברה, וארבעת היזמים מחזיקים, לפי רשם החברות, בכמעט 6% ממנה.

 

אם יושלם המו"מ והעסקה תצא לפועל, תהיה זו הרכישה הרביעית והגדולה ביותר של קוואלקום בישראל עד כה. קודם לכן רכשה כאן קוואלקום את חברת האפליקציות הסלולריות iSkoot תמורת כ־70 מיליון דולר, את חברת אנטנות האלחוט דיזיין ארט בכ־140 מיליון דולר ואת חברת העטים הדיגיטלית אפוס תמורת 30 מיליון דולר. קוואלקום מעסיקה יותר מ־450 עובדים בישראל. החברה משקיעה בכמה חברות ישראליות, ואת השקעותיה בארץ מנהלים מוני חסיד ומירב וינרב, שהצטרפה לקרן לאחר תקופה קצרה באינטל.

 

מווילוסיטי וקוואלקום לא התקבלו תגובות.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x