פסגות וילין לפידות תובעים את טלדור ובכיריה על דיווחי הכזב
טלדור ובכיריה, ביניהם המנכ"ל אריה רימיני והיו"ר ברק דותן מואשמים כי גרמו למשקיעים, הפסדים של כ-6 מיליון שקל במהלך שבע השנים האחרונות
- פרשת אי-ההתאמות בדו"חות טלדור: שני בכירים שוחררו בתנאים מגבילים
- טלדור: הפרויקטים מ־2006 ששתלו את זרע הפורענות
- הטלטלה בצמרת טלדור נמשכת: מנהלת הכספים בחטיבת שירותים מנוהלים פוטרה
"במשך שנים אלה על פי הודאתה שלה, פרסמה טלדור דיווחים כוזבים לציבור ויצרה מצגי שווא בהם היא הציגה תוצאות עסקיות טובות בהרבה מתוצאותיה העסקיות בפועל", נכתב בכתב התביעה. טלדור הודתה לפני כחודשיים כי תידרש מחיקה של כ-30% מההון העצמי של החברה בשיעור של עשרות מיליוני שקלים בכדי לשקף נכונה את שוויה. סכימת הרווח העודף שדווח בחברה מגיע ל- 48.5 מיליון שקל.
אלא שגם לאחר שהתגלה דבר קיומם של פרטים מטעים בדוחות הכספיים של טלדור, לא ניתן גילוי מלא של הדברים וטלדור עד היום לא סיפקה הסבר אמיתי לסיבה להווצרות שאירעו מאחורי הקלעים בחברה, מעבר לפירוט ההיקף שלהם ולהסבר שמדובר באי התאמות מהותיות בערך המלאי הרשום בספרי החברה, ובדיווח על אי התאמות ברישום ההון החוזר שלה במאזן
בכתב התביעה נכתב כי : "החברה ונושאי המשרה בה גילו לציבור פרטים אודות ההטעיה, טפח אחר טפח, במספר הודעות שונות שפורסמו על ידי החברה, על פני תקופה של כחודש ימים, כאשר בכל פעם מתפרסם על ידי החברה נתון אחר, חמור יותר, אודות היקף ההטעיה שבוצע בדוחות הכספיים של החברה לאורך השנים".
בפועל, בפרק הזמן הזה ותוך פרסום ההודעות של טלדור, צנחה מניית החברה בשיעור של כ- 25% מהשווי המקורי שלה טרם הדיווחים. כל זאת הביא, לטענת פסגות וילין לפידות, לנזק נומינלי בסך של 6.03 מיליון שקל. בתביעה דורשות החברות את הסכום בחזרה. את חוות הדעת הכלכלית לנזק שצברו החברות העריך שרון זאורבך מחברת הייעוץ MNS.
מחברת טלדור נמסר כי: "כתב התביעה עדיין לא התקבל במשרדי טלדור, לכשיתקבל, נלמד אותו ונגיב בהתאם."