AOL משיקה בישראל את Nautilus, תוכנית לקידום סטארט-אפים
10 החברות שייבחרו להשתתף בה יקבלו משרד בת"א ייעוץ וגישה לטכנולוגיות השונות של AOL - והשקעה של 100 אלף דולר לפחות. חנן לשובר, מנכ"ל AOL ישראל: "היזמים שייכנסו לתכנית יקבלו מאיתנו חופש פעולה מוחלט"
- Analoc: גוגל אנליטיקס, גרסת העולם האמיתי
- מיקרוסופט ו-BD פותחות מאיץ לסטארט-אפים בתחום הבריאות
- Landesk רוכשת את LetMobile ב-10 עד 20 מיליון דולר
AOL עצמה תשקיע 100 אלף דולר לכל הפחות בכל חברה שתתקבל ל Nautilus ואשר יגייסו סיבוב seed ממשקיעים חיצוניים. את התכנית תנהל מרב רותם-נעמן, שניהלה בעבר את תחום התכנון האסטרטגי והתפעולי בהנהלה הגלובלית של בטר פלייס.
בתמורה להשתתפות, החברה תיקח אחוזי בעלות בחברות בסטארט-אפים בהתאם לסבב הגיוס שיעשו והשווי שיקבלו. החברה תקבל אחוזים רק עבור ההשקעה ולא עבור התוכנית עצמה.
לשובר: נעניק מהניסיון שלנו לחברות
הסטארט-אפ הראשון שיצטרף לתכנית הינו Take&Make של היזמים מיקה קייט, לירי הלפרין ויוסי שלם. Take&Make הופכת סרטוני עשה-זאת-בעצמך מיוטיוב לערכות פיזיות עם כל החומרים הדרושים להכנת היצירה. Take&make שהוקמה רק בדצמבר האחרון השתתפה בתכנית היוקרתית Blackbox Connect של גוגל בקליפורניה, ועומדת להשלים את סבב הגיוס הראשון שלה.
"היזמים שייכנסו לתכנית יקבלו מאיתנו חופש פעולה מוחלט, מתוך שאיפה שידעו לנצל את כל הקשרים והיכולות של חברה בינלאומית", אמר חנן לשובר, מנכ"ל AOL ישראל. לדבריו, AOL ישראל עצמה נולדה כתוצאה מיזמות מקומית שהתפתחה וצמחה לנדבך משמעותי עבור AOL. "בחרנו לקחת את הניסיון שצברנו ולהעניק אותו לסטארט-אפים ישראלים שאנו מאמינים כי יש להם פוטנציאל להצליח", אמר.
AOL ישראל כוללת כיום שלוש פעילויות מרכזיות: מרכז פיתוח של תחום ה-Online video, מרכז פיתוח של רליג'נס, וכן את קונוורטרו שמרכז הפיתוח שלה מרעננה נרכש לאחרונה על ידי החברה. החברה מעסיקה כיום כ-100 עובדים.