יאהו יפן בחרה בטאבולה הישראלית בתור כלי המלצת התוכן הבלעדי שלה
החברה, שפיתחה טכנולוגיה להמלצת כתבות וידאו וטקסט על בסיס תחומי העניין של הגולש, הביסה את אאוטבריין ואת יאהו עצמה. העסקה צפויה להכניס לחברה עשרות מיליוני דולרים בשנה
- אינטל משקיעה 10 מיליון דולר בפורטסקייל
- Bites : שמים סוף לעידן ה-SMS בפריים טיים
- מיקרוסופט וקרן JVP מקימות מאיץ לסטארט-אפים בתחום הסייבר
בשיחה עם "כלכליסט" אמר מייסד החברה אדם סינגולדה שהחברה נבחנה מול מתחרות רבות במשך זמן רב. ל"כלכליסט" נודע שטאבולה הביסה גם את יאהו עצמה (בעלת המניות הגדולה ביאהו יפן, חברה נפרדת) וגם את אאוטבריין הישראלית. "אנחנו כיום מייצרים הכנסות בקצב הולך וגובר", אמר סינגולדה. "אני מאמין שאם היינו נסחרים היינו אחת החברות עם שיעורי ההכנסה הגבוהים ביותר לעובד".
ל"כלכליסט" נודע שהחברה מוכרת כיום בהיקף של יותר ל-100 מיליון דולר בשנה. בשיחה עימו סינגולדה לא פסל כלל יציאה קרובה של החברה להנפקה בנאסד"ק, אבל טוען שהחברה עדיין בוחנת הרבה אפשרויות פיננסיות בעתידה.
בהודעה שהוציאה החברה לתקשורת אמר סגן נשיא יאהו יפן, הירושי קאטאוקה, ששיתוף הפעולה עם טאבולה יאפשר ליאהו לחבר בין כל שותפי התוכן השונים של החברה ולאפשר למשתמשים לגלות באמצעות הטכנולוגיה תוכן חדש.
טאבולה הוקמה ב-2007 ומאז גייסה כ-35 מיליון דולר. בין המשקיעים בחברה נמנות הקרנות פיטנגו הישראלית, מארקר, אוורגרין ועוד. הטכנולוגיה של טאבולה משתמשת באלגוריתמים לניתוח היסטוריית גלישה והמלצה על כתבות וידאו וטקסט לגולשים על בסיס תחומי העניין שלהם, שמשתקפים מתכנים בהם צפו בעבר. כיום מציגה הטכנולוגיה של החברה כ-130 מיליארד המלצות בכל חודש ל-350 מיליון גולשים
הכלים של טאבולה יתחברו למערכת החדשות של יאהו יפן, שנחשבת לחברת האינטרנט הגדולה ביפן עם 8.5 מיליארד עמודי תוכן נצפים בחודש. ליאהו יפן יש 50 מיליון משתמשים קבועים.
ההסכם החדש הוא חלק מכניסתה של יאהו יפן לתחום שאותו היא מגדירה כתחום גילוי התוכן (Discovery), שוק מנועי המלצת התכנים לגולשים, שהם כר פורה עבור מפרסמים.