פורצי הדרך
העתיד כבר כאן: רובוט משרת ביתי שקולט את הרגשות שלכם
חברת סופטבנק חשפה את פפר, רובוט משרת שמצויד בטכנולוגיית זיהוי פנים שנועדה לקלוט את רגשותיו של המשתמש. לטענת החברה, פפר מסוגל להפוך לחלק מהמשפחה ולסייע במטלות שונות בבית ואף לעזור בעסקים קטנים בתור מוכר
- חדש מאינטל: רובוט שתוכלו להדפיס בבית ולעצב כרצונכם
- האם הרובוט המחסל אחראי למעשיו?
- רק מילאתי שורת פקודה: מי יואשם בפשעי הרוצח הרובוטי?
סופטבנק היא אמנם ספקית סלולר ואינטרנט יפנית, אבל יש לה אחזקות בחברות טכנולוגיה; היא בעלת המניות הגדולה ביותר ביאהו יפן, פורטל האינטרנט הגדול במדינה, ובעליבאבא, חברת האינטרנט הגדולה בסין. סופטבנק גם מחזיקה בחברות משחקים, לוויינים, מדיה, הימורים ועוד. היא גם מחזיקה ב-80% מספרינט, אחת מספקיות הסלולר הגדולות בארצות הברית, ובנתחים מחברות סלולר נוספות בעולם.
פפר, שפותח בשיתוף פעולה עם חברת הרובוטיקה הצרפתית אלדברן, ימכר החל מהשנה הבאה, ובאופן ראשוני רק ביפן תמורת 198 אלף יין (כ-6,700 שקל). הוא מסוגל להבין יותר מ-4,500 מילים ביפנית, והחברה טוענת שהוא גם יכול לחוש בטון ובנימה של המשתמש, לזהות רגשות והבעות פנים, ולהבין את רוב השיחות שמתבצעות איתו.
פפר מתנשא לגובה של 120 ס"מ ושוקל כ-30 קילו. סופטבנק מגדירה אותו כ"מנוע רגשות", עם אינטליגנציה מלאכותית מתקדמת ומבוססת ענן. "בפעם הראשונה בהיסטוריה, אנחנו נותנים לרובוט לב" אמר מנכ"ל החברה, מסיושי סון. אבות טיפוס של פפר יהיו זמינים בחנויות החברה בטוקיו כבר בסוף השבוע הנוכחי, כדי לתת לקהל להתנסות בו.
החברה מכוונת את פפר בעיקר לאוכלוסיה המבוגרת היפנית, כתחליף לשירותי רווחה, וכן כתחליף למוכרים אנושיים בחנויות. "פפר יוכל להפוך להיות מורה וחבר טוב לילדים, או להכיר וללמוד את בני המשפחה לאורך שנים, וממש להפוך להיות חלק ממנה" אמר סון.
יפן היא אחת המדינות הפעילות ביותר בתחום הרובוטיקה, עם התעשייה הממוכנת בעולם ויותר רובוטים יחסית לגודל האוכלוסיה מכל מדינה אחרת. ב-2012, היקף תעשיית הרובוטיקה היפנית הגיע ל-8.4 מיליארד דולר.