מחקר: עלות פשעי הסייבר מוערכת ב-445 מיליארד דולר בשנה
כך העריך אחד ממכוני המחקר המובילים בעולם את היקף הנזק הכספי הנגרם מפשעי סייבר. המדינות שכלכלתן משלמת את המחיר הגבוה ביותר הן: ארה"ב, סין, גרמניה ויפן
היקף הנזק הכספי השנתי המצטבר של פשעי סייבר מגיע לכ-445 מיליארד דולר, כך טוען דו"ח של מכון המחקר לאסטרטגיה ויחסים בינלאומיים בארה"ב (CSIS) שפורסם אתמול (ב'). המכון שנבחר לאחד מהמובילים בעולם בתחום ניתוחים אסטרטגיים ערך את המחקר בשיתוף עם חברת מק'אפי, זרוע אבטחת המידע של אינטל, כך על פי דיווח של סוכנות רויטרס.
- Sasa-Software: ממיגון ג'יפים למיגון רשתות ארגוניות
- מהי תוכנת אבטחת המידע המובילה בסביבה וירטואלית?
- הארטבליד מכה שנית: באג נוסף מאיים על סמארטפונים ורשתות אלחוטיות
על פי המחקר, ההערכה השמרנית מעמידה את ההיקף הכולל של הנזק הכלכלי מפשעי סייבר על לכל הפחות כ-375 מיליארד דולר, כאשר ההערכה המקסימלית עומדת על כ-575 מיליארד דולר בשנה. המחקר העמיד את תחום הפרת הקניין הרוחני שהוערך בכ-160 מיליארד דולר הפסדים בראש טבלת הנזקים הכלכליים שנגרמו לעסקים.
במקום השני נמצא תחום גניבת נתונים ומידע אישי - כגון מספרי כרטיסי אשראי, אשר עלה לכלכלה העולמית כ-150 מיליארד דולר. לדברי החוקרים, כ-40 מיליון אזרחים בארה"ב נפלו קורבן לגניבת מידע בשנה שעברה - מה שמיתרגם לכ-15% מהאוכלוסיה. בטורקיה המספר עומד על כ-54 מיליון תושבים, בגרמניה כ-16 מיליון ובסין המספר מגיע לכ-20 מיליון אזרחים.
עוד עולה מהמחקר כי ארבע הכלכלות שסבלו יותר מכולן הן אלו של ארה"ב, סין, יפן וגרמניה. כאשר הנזק המצטבר לארבעתן עומד על כ-200 מיליארד דולר בשנה האחרונה. "פשעי סייבר הן סכנה לחדשנות העולמית", מסר נציג ה-CSIS ג'ים לואיס, "לפשעי סייבר יש גם השפעה עצומה על התעסוקה בעיקר במדינות מפותחות", הסביר לואיס.