ממשלת ארה"ב רוצה להגביל את השימוש בווייז ובמכשירי ניווט לרכב
הצעת חוק שמקדם ממשל אובאמה נועדה לתת למנהל בטיחות התחבורה הלאומי סמכות להורות על ביצוע שינויים באפליקציות ניווט. בהצעה תומכת תעשיית הרכב, שרוצה לצמצם את התחרות מצד המפתחים
משרד התחבורה האמריקאי פועל לקבלת סמכות שתאפשר לו להגביל שימוש באפליקציות ניווט כווייז וגוגל Maps וכן במכשירי GPS ייעודיים בזמן נהיגה. כך, לפי דיווח של הניו יורק טיימס.
המהלך הינו אחד מכמה סעיפים שכלולים בהצעת חוק התחבורה החדש שמקדם ממשל אובמה ותגיע בקרוב להצבעה בקונגרס. לפי הסעיף הרלוונטי, מנהל בטיחות התחבורה הלאומי (NHTSA) יזכה בסמכות לקבוע מגבלות על השימוש באפליקציות ניווט, ואף להורות על הכנסת שינויים בהן אם יחליט שאופן תפעולן מסוכן. זאת, בדומה לסמכות הרגולציה שיש למנהל בנוגע למכוניות עצמן.
קראו עוד בכלכליסט:
- התכונות החדשות של גוגל Maps: איך מנווטים אופליין?
- הטכניון חושף: תסריט האימים שיסיט נהגים ממסלולם ב-Waze
- האם המלון שלכם באמת נמצא "עשר דקות ממרכז העיר"?
האם הניווט מסוכן לנהג? ממשלת ארה"ב סבורה שכן
ההצעה זוכה לתמיכתם של יצרניות הרכב, שרבות מהן מספקות מערכות ניווט משלהן ונמצאות בתחרות ישירה עם אפליקציות הניווט, אך זוכה להתנגדות קשה מצד מפתחות האפליקציות שטוענות שחוק שכזה יהיה לא מעשי ובלתי ניתן לאכיפה. “אין להם מספיק מהנדסי תוכנה", אמרה מנהלת ארגון הגג Intelligent Car Coalition, קתרין מק'קולאו, לניו יורק טיימס. “אין להם את התקציב את את התשתית לפקח גם על עמק הסיליקון וגם על תעשיית הרכב".
שתי שניות ללחיצה על המסך
בשנה שעברה, בעקבות דיונים בין משרד התחבורה ליצרניות הרכב, פורסמו הנחיות וולנטריות שלפיהן אורכה של ביצוע פעולה במערכת ניווט לא יעלה שתי שניות לאינטראקציה ועל 12 שניות בסה"כ. מרבית יצרניות הרכב כבר אימצו תקנות אלו ויישמו אותן במערכות הניווט המובנות שלהן, אך כעת מנסה המנהל להגביר את השפעתו על מפתחות אפליקציות הניווט למכשירי מובייל.
חברות הטכנולוגיה, באופן טבעי, מתנגדות למהלך שכזה. חלקן כבר מיישמות אמצעי בטיחות באפליקציות שלהן. בווייז, למשל, ניסיון לתפעל את האפליקציה בזמן נסיעה יעלה אזהרה שלפיה מדובר בפעולה אסורה ועל המשתמש להצהיר, באמצעות לחיצה על כפתור במסך, שהוא נוסע ולא הנהג על מנת לעשות שימוש באפליקציה. גורמים בתעשייה גם הביעו חשש שהמהלך יתן לממשל סמכות לבדוק ולאשר אפליקציות לפני הגעתן לשוק. גורמים רשמיים הכחישו טענה זו, ואמרו שהחוק יקנה להם סמכות להורות לבצע שינויים באפליקציה אם נקבע שהיא מסוכנת.