עליבאבא מעדכנת את התשקיף שלה: הכנסות של 8.45 מיליארד דולר בשנה
בשנה האחרונה, עליבאבא הכניסה 8.45 מיליארד דולר ורשמה רווח נקי של 3.76 מיליארד דולר - יותר מאמזון ואיביי ביחד. לקראת ההנפקה הגדולה בהיסטוריה, ענקית האינטרנט הסינית מעדכנת את התשקיף עם שמות חברי הדירקטוריון
- וול סטריט אדומה; דאו בירידה החדה ביותר ב-3 השבועות האחרונים
- אסיה; עסקת ענק לעליבאבא; נעילה מעורבת בבורסות המובילות
- עליבאבא מתרחבת: תרכוש 10% מהדואר הסינגפורי
לפי ההערכות, עליבאבא עתידה לגייס 20 מיליארד דולר או יותר, מה שיהפוך את הנפקתה לגדולה בהיסטוריה של חברות הטכנולוגיה, ואולי אף להנפקה הגדולה ביותר אי פעם. התשקיף המעודכן משלים נתונים שלטענת משקיעים פוטנציאליים נעדרו מהתשקיף הקודם, שהוגש בתחילת מאי. בין השאר, התשקיף הקודם לא כלל את נתוני הרבעון הראשון של 2014, שדווקא כן פורסמו לפני כן דרך הדו"ח הרבעוני של יאהו - אחת מבעלות המניות הגדולה ביותר של החברה.
התשקיף הנוכחי מהווה בעיקר השלמת פערים לתשקיף הקודם. החברה דיווחה על הכנסות של 8.45 מיליארד דולר ורווח נקי של 3.76 מיליארד דולר ב־12 החודשים שהסתיימו בסוף מרץ 2014. כמו כן, נמסר לראשונה לראשונה שמות חברי הדירקטוריון לאחר ביצוע ההנפקה, ובהם המייסד ג'ק מה ומייסד יאהו, ג'רי יאנג.
החברה חשפה שהיקף העסקאות בזירת המסחר הגדולה ביותר שלה, Taobao, בה פועלים מיליוני סוחרים סינים, עמד בשנה שעברה על 177 מיליארד דולר, עלייה של 32% לעומת השנה שקדמה לה. לפי "וול סטריט ג'ורנל", מדובר ביותר מפי שניים מ-70 מיליארד הדולרים שגלגלה זירת המסחר Tmall, גם היא בבעלות עליבאבא, אם כי שיעור הצמיחה של זו היה גבוה הרבה יותר ועמד על 90%. האחרונה גם מייצרת יותר הכנסות מכל עסקה, שכן היא גובה עמלה בניגוד למודל העסקי של Taobao שמבוסס על פרסומות.
החברה גם הסבירה את האסטרטגיה מאחורי הרכישות הרבות והיקרות שביצעה בשנתיים האחרונות. “אסטרטגיית הההשקעות והרכישות שלנו מבוססת על העצמת מספר היבטים בפעילות העסקית שלנו", נכתב בתשקיף המעודכן. “אלו הם הגדלת מספר המשתמשים ומעורבותם, שיפור חוויית המשתמש והרחבת המוצרים והשירותים שלנו. אנחנו פועלים לשמר את המיקוד במשימתנו להקל על עשיית עסקים בכל מקום ולהגשים את חזוננו שלקוחותינו 'ייפגשו, יעבדו ויחיו בעליבאבא'”.
כך, למשל, הסבירה החברה שרכשה את מפתחת דפדפני המובייל הגדולה בסין UCWeb, על מנת לזכות בגישה ל-264 מיליון המשתמשים הפעילים שלה ברחבי העולם. על השקעתה ברשת החברתית הסינית Weibo אמרה עליבאבא בתשקיף: “השקענו בחברה כדי להגדיל את מספר המשתמשים ואת פעילותם בזירות המסחר שלנו, וכן כדי לזכות בתובנות שיאפשרו לנו לשפר את היצע השירותים לספק שירותי שיווק ממוקדים".