Hexadite גייסה 2.5 מיליון דולר מקרן YL Ventures
בסבב הגיוס השתתף גם משה ליכטמן. החברה פיתחה טכנולוגיה לטיפול בפריצות לשרתי ארגונים לאחר שבוצעו, במטרה לצמצם נזקים ולמנוע גניבת מידע רגיש
- 86% ממשתמשי אנדרואיד חשופים לפרצת אבטחה חדשה
- BioCatch גייסה 10 מיליון דולר
- מחקר: עלות פשעי הסייבר מוערכת ב-445 מיליארד דולר בשנה
החברה הוקמה על ידי ערן ברק, עידן לוין וברק קלינגהופר, בעלי שמונה שנות התמחות בתחום אבטחת המידע מהצבא ומאלביט. הקסהדייט, שמעסיקה כיום 10 עובדים שמומנו עד כה בכספם של המייסדים, היא אמנם עוד חברת סייבר, אבל היא מצויה כמעט לבדה בנישה שבה היא פועלת.
בעוד מרבית החברות הפעילות בארץ, חלקן הגדול גייס מיליונים בשנים האחרונות בהן סקיולרט, לייטסייבר, אדאלום, לאקון או סקייקיור עוסק באיתור איומים ומתקפות והיקפן בארגון, הקסהדייט עוסקת בשלב הבא שלאחר הגילוי והוא הטיפול במתקפות באופן מיידי. מנכ"ל החברה, ערן ברק, מספר ל"כלכליסט" כי לעיתים עוברים שבועות ארוכים עד שתגובה של ארגון לאירוע סייבר מגיע לכדי מיצוי מהרגע שזוהתה. מצב זה, לדבריו, מאפשר לתוקפים שהות ארוכה מספיק כדי לגנוב או לחבל במידע הרגיש בארגון.
"מתקפות סייבר מזוהות, אך מרביתן לא מטופלות ביעילות", אמר ברק ל"כלכליסט". "קורה שבארגונים קיים מחסור כח אדם לטיפול במתקפת סייבר, או שכמות ההתראות גדולה מדי בכדי לייחס לכל אחד חשיבות. אנחנו מתחברים לכל אחת ממערכות הגילוי שקיימות, מבינים את ההתראות בצורה חכמה, פוסלים התראות שווא, מבצעים תהליך של חקירה מתקדמת, ומבינים את המשמעות ואת רמת הטיפול הנדרשת".
אם אחד העובדים בארגון הוריד קובץ נוזקה או לחץ על לינק זדוני, יופעל הווירוס ומערכת הקסהדייט תיכנס לפעולה. אנשי הקסהדייט מקבלים התראה על בעיית סייבר בארגון ונכנסת לחקירה מיידית באשר לזהותו ומיקומו של השרת הנגוע. לטענת ברק, זמן התגובה למתקפת הסייבר לאחר הזיהוי שלה, יכול להתקצר בכ-95% באמצעות הטכנולגיה שפיתח.
השירות נשען על תוכנה שיושבת במחשבי הארגון, בגלל מגבלות של מידע רגיש שיכול לעבור בענן. החברה פועלת מרמת החייל ומשרתת כיום 4 ארגונים בישראל ובארה"ב.