אינטל מתכננת להעביר 300 עובדים מקריית גת לאירלנד
העובדים יעברו למפעל בו יוכשרו בייצור שבבי 14 ננומטר, לתקופה של שנה עד שנתיים. בנוסף, יוכשרו גם בייצור שבבים בטכנולוגיה הבאה של החברה. מאינטל נמסר כי אין עדיין אישור סופי לביצוע הרילוקיישן
- דו"חות טובים מהצפוי לאינטל; פרסמה תחזיות אופטימיות לרבעון השלישי
- IBM תשקיע 3 מיליארד דולר בפיתוח שבבים עבור מחשוב קוונטי וקוגניטיבי
- השבב החזק בעולם: אינטל חשפה מעבד-על עם 60 ליבות
"אין אישור לתוכנית רילוקיישן לניוד 300 עובדים. כיום נמצאים מספר עובדים מאינטל ישראל באירלנד שיצאו לרילוקיישן זמני שמטרתו למידה, הכשרה מקצועית ותמיכה במפעל", מסרה אינטל בתגובה. "הליך הרילוקיישן קורה מעת לעת בחברה ועובדים יוצאים לעבוד במפעלים אחרים כחלק מהכשרה המקצועית ואישית כפי שמקובל בחברה שהיא רב לאומית. החלטה על ניוד עובדים היא עוד הכרה במקצועיות ובהון האנושי של עובדי אינטל ישראל המסייעים למפעלים אחרים".
הליך הרילוקיישן הוא מהלך חיובי שמאפשר לאינטל להציע לעובדיה להתמקצע ולקבל הכשרה טכנולוגית חדשה במדינות אחרות מחוץ לישראל, אחד היתרונות של חברה רב לאומית שמונה כ-100 אלף עובדים ופעילה בעשרות מדינות בכל רחבי העולם. העובדים שעוברים מישראל לפרק זמן מוגבל עם משפחותיהם נהנים מחוייה מהנה שתורמת לניסיונם המקצועי והאישי".
"יש להבהיר כי באופן כללי, כשמדובר הליך רילוקיישן, מדובר בניוד זמני. העובדים הישראלים חוזרים בתום פרק זמן לישראל להמשך עבודה במפעלי ומרכזי הפיתוח של אינטל ישראל, ולהמשך תמיכה בשדרוג הטכנולוגי הצפוי בקרית גת בשנים הקרובות, כפי שאינטל הודיעה לממשלת ישראל בחודש אפריל האחרון. כפי שציינו בתחילה, אין כרגע אישור לרילוקיישן של עובדים".