שבוע טכנולוגי
מבצע צוק איתן: קרבות עזים בגזרת פייסבוק וטוויטר
מדוע כושלת ההסברה הישראלית ברשת אל מול תעמולת חמאס, האפליקציות שאתם צריכים בזמן אזעקה, כיצד הצליחו האקרים פלסטינים לפרוץ לשידורי הטלוויזיה בארץ וזווית המדיה החברתית של המבצע
האקרים מהצד הפלסטיני מנסים לרוב בזמן מבצעים צבאיים לפרוץ לאתרי ממשל ישראליים, אך בסוף השבוע האחרון היו אלה דווקא עמוד הפייסבוק סטטוסים מצייצים והעמוד של דומינוס פיצה שנפגעו. מבצע צוק איתן אינו רק מבצע צבאי, אלא מבצע שמתנהל גם בגזרת הסייבר. מאז תחילתו של המבצע הותקפו שרתי האינטרנט של אתרי ממשל שונים מתוך רצון להפילם ולגרום נזק תודעתי, אך אלה עד כה כשלו ולא הביאו לפגיעה או להשחתה של האתרים.
אך למרות שהניסיונות לפרוץ לאתרי ממשלה ולאתרים גדולים אמנם כשלו, מחבלי הסייבר של חמאס רשמו לזכותם כמה הישגים קטנים אך מרשימים בדרכם.
מנצחים בגדול בטכנולוגיה, מפסידים בענק בדעת הקהל
מצבה של ישראל ברשתות החברתיות משתפר, אבל פעילי הרשת הפרו־פלסטינים עדיין מייצרים הרבה יותר אזכורים אוהדים. מנגד, מומחי אבטחה ישראלים טוענים שלפלסטינים אין יכולת טכנולוגית לפרוץ לאתרים בעלי חשיבות ולגרום נזק אמיתי.
האפליקציות השימושיות ביותר לאזעקה הבאה
לא יודעים לאן לרוץ כשהצופרים מייללים? רוצים לשלוח אות מצוקה במקרה חירום לכוחות הביטחון או איתות הרגעה לבני משפחה? כל התשובות זמינות בסמארטפון - באוסף אפליקציות לימי "צוק איתן".
הגולשים לביהמ"ש: בטל את תביעת סתימת הפיות של ענב גנד גלילי
מומחית הסייבר תבעה 25 עיתונאים, בלוגרים וגולשים מן השורה אשר הציגו והפיצו שורת טעויות שכללה הרצאה שלה. לטענת גולשים בישראל, מדובר בתביעה שנועדה להשתיק דברי ביקורת מוצדקים.
אכלת פלפל? שתה מיץ: הדור הבא של המלצות התוכן ברשת
מערכות ההמלצות הקיימות, שמציעות לאיזה אמן להאזין והיכן לאכול, לא באמת מכירות אתכם. "כלכליסט" מציג את הגל החדש של שירותי ההמלצות, שיצליבו בין תחביבים ויידעו מה רוצה המשתמש ומה יעניין אותו עוד לפני שהוא עצמו יודע.
חגיגה בהייטק: נרשם שיא בגיוסי הכספים של הסטארט-אפים בישראל
במחצית הראשונה של 2014 גייסו 175 חברות סכום כולל של 1.6 מיליארד דולר, מתוכם 930 מיליון ברבעון האחרון. מדובר בזינוק של 109% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד