$
המדריך

בדיקת כלכליסט

יונידן Prime 500: סמארטפון של 1,100 שקל ששווה יותר

הטלפון שמותג בידי יורוקום נשען על מערכת הפעלה ישנה יחסית, כמעט שאינו כולל אפליקציות מובנות וביצועיו מאכזבים - אך המסך הגדול שלו, עיצובו ומחירו הופכים אותו לאלטרנטיבה מצוינת למי שרוצה סלולרי בזול

ניצן סדן 12:1620.07.14
עם ההוזלה המתמדת ברכיבי הסמארטפונים, התפתח עולם מכשירי המדבקה - טלפונים סיניים גנריים אותם רוכשות חברות שונות וממתגות לפי צרכיהן. בעבר היה השם "מוצר מדבקה" סמל למכשיר באיכות ירודה אך כיום השתנתה המשמעות; טיב ההרכבה השתפר והרכיבים עצמם זהים במקרים רבים לאלה של מכשירי עילית.

חברת יורוקום תקשורת הישראלית הזמינה סמארטפון שכזה ומיתגה אותו תחת יונידן - יצרנית טלפוניה ותיקה. הטלפון נתפר למידותיו של הצרכן הישראלי לראיית יורוקום ולכן לא תמצאו אותו באתר יונידן העולמי.

 

מכשיר הפריים 500 של יונידן ויורוקום מכשיר הפריים 500 של יונידן ויורוקום צילום: ניצן סדן

 

מדובר במהלך חכם מצידה, שכן מותג נוקיה בו החזיקה שנים רבות עשוי להשתנות, להצטמצם או לעבור לידיים אחרות עתה שנרכשה חטיבת המכשירים הפינית בידי מיקרוסופט. בנוסף, הצרכן הישראלי מבין לאט לאט שאינו חייב להוציא 3,500 שקל על גלקסי או יותר מ-4,000 שקל על אייפון כדי לקבל סמארטפון שיספק את צרכיו. בדיקת "כלכליסט" מצאה את הפריים 500 נוח ומשתלם מאוד.

 

עיצוב ומבנה: פלסטיק? לא נורא

 

המכשיר עשוי פלסטיק אך משדר תחושה פחות זולה ועממית מטלפונים דומים. כן, חלקה התחתון של חזיתו עשויה לוחית דקה שאף בלטה קצת ביחידת הבדיקה שקיבלנו ומסגרת הפלסטיק המוכסף שלו הזכירה צעצועים זולים - אבל להזכירכם, גם סמסונג הגדולה משתמשת באותו פלסטיק ומסגרת מוכספת במכשיריה.

 

הפלסטיקה לא שונה משמעותית משל מכשירי סמסונג, למשל הפלסטיקה לא שונה משמעותית משל מכשירי סמסונג, למשל צילום: ניצן סדן

 

זה לא סמארטפון שיסובב ראשים וכנראה שלא ישרוד בהצלחה נפילות ומכות (האריזה שלו כוללת כיסוי פלסטיק לשיפור העמידות). הטלפון נוח למדי לאחיזה. מסגרת המסך שלו אינה דקיקה, אך עדיין הצלחתי לתפעל אותו ביד אחת ביישומים רבים.

 

מתאים לחובבי המסכים הגדולים. Prime 500 מתאים לחובבי המסכים הגדולים. Prime 500 צילום: ניצן סדן

 

ממשק ומערכת הפעלה: המינימום הנדרש

 

לפריים 500 יש מסך בגודל 5 אינץ' ברזולוציה נמוכה יחסית של 1,280 על 720 פיקסל בצפיפות של 294 פיקסלים לאינץ'. למסך בהירות בינונית והוא אינו מתמודד היטב עם תאורה ישירה. איכות הצבע בינונית והוא נוטה לגוונים קרים שנראים מעט דהויים.

 

דק, קל ונוח. Prime 500 דק, קל ונוח. Prime 500 צילום: ניצן סדן

 

הטלפון מבוסס על אנדרואיד 4.2.2 בגרסה נקייה מאוד - ללא תוספות משום סוג, מה שמבטיח חוויית שימוש פשוטה יותר. חבל שמדובר בגרסה ישנה בה אלמנטים שעלולים לבלבל משתמשים שאינם למודי אנדרואיד. למשל, תפריט האפשרויות למפתחים שבגללו לא פעם קיבלתי טלפון מבני משפחה שדיווחו בבהלה שהטלפון שלהם עשה משהו מוזר כשהם בסך הכל חיפשו היכן מגדירים את ג'ימייל. בנוסף, יש כמה רכיבים שלא ברור לי למה, אבל יורוקום פשוט בחרה לבטל. למשל, בווילון ההתראות לא תמצאו את כפתור "נקה התראות" ותצטרכו למחוק בסווייפ שמאלה כל התראה והתראה.

 

מולטימדיה ואפליקציות: מינימליזם מעיק

 

הפריים 500 אינו תחנת מולטימדיה מוצלחת; איכות הצפייה בינונית מאוד, הרמקול החיצוני צורם והאוזניות המסופקות עמו אינן איכותיות במיוחד. יישומי הגלריה, הרדיו, נגן המדיה, ממשק המצלמה ואחרים הם אלה שבנתה גוגל עבור גרסת אנדרואיד הבסיסית ביותר.

 

איפה כל האפליקציות שלי? איפה כל האפליקציות שלי? צילום: ניצן סדן

 

איני יכול להרחיב יותר מדי על האפליקציות המובנות בטלפון - משום שכמעט שאין כאלה בכלל. יש לו קורא מסמכי תוכנות משרדיות, כלי אופטימיזציית זיכרון להאצת הביצועים וכאן מסתיימת הרשימה. אין בפריים 500 אפילו אפליקציית פנקס רשימות או את יישומי היומן שכל היצרניות מתקינות על מכשיריהן בשנה האחרונה.

 

ביצועים וקישוריות: הלו? שומעים אותי?

 

לפריים 500 יש מעבד מבית מדיה טק בעל ארבע ליבות במהירות 1.3 גיגה-הרץ וגיגה-בייט של זיכרון פעולה, חומרה של טלפון בקטגוריית הביניים. ואולם, מהירות הפעולה שלו נמוכה יחסית. למשל, כשתעירו אותו בלחיצה על כפתור ההפעלה, תחוו השתהות מעצבנת של קצת פחות משניה, כשתורידו מספר אפליקציות במקביל יתארכו זמני ההתקנה שלהן, המצלמה לא מופעלת במהירות שהייתם רוצים שתופעל ועוד. בסך הכל, זה לא נורא כל עוד לא מעמיסים על הטלפון. יש להניח שהביצועים ישתפרו מעט אם וכאשר תעדכן יורוקום את הטלפון לגרסה חדשה יותר של אנדרואיד. ואולם, בינתיים הביצועים הם בינוניים ומטה.

 

גב המכשיר, המצלמה והמיקרופון גב המכשיר, המצלמה והמיקרופון צילום: ניצן סדן

 

אחת המגרעות שבלטו בבדיקתנו היתה איכות השיחה. לפריים 500 יש רק מיקרופון סינון רעשים אחד (חריר המיקרופון השני משמש להקלטת אודיו בצילום וידאו). לפיכך, אינו מצליח לסתור רעשי רקע ואנשים אליהם התקשרתי טענו שאני נשמע כאילו אני במערה או באוטובוס הומה אדם גם כשסתם התקשרתי מהרחוב.

זה מאכזב, משום שאם יש משהו שחברת יונידן יודעת לעשות זה לייצר טלפונים בעלי איכות שמע מושלמת, באמצעות כלי סינון רעשים מובנים. יתכן שהכלים הללו נשענים על רכיבים יקרים יחסית שלא השתלם ליורוקום לכלול בפריים 500, יכול להיות שישולבו בעתיד בדגמים יקרים יותר.

 

מצלמה: תודה לסוני

 

יורוקום בחרה עבור הפריים 500 במצלמת 8 מגה-פיקסל שנשענת על חיישן מתוצרת סוני. איכות התמונות סבירה למדי בתאורה מאוזנת אך ירודה בתאורה נמוכה. תמצאו בו תוכניות צילום נפוצות כ-HDR ופנורמה וכמה שזמינות בעיקר במכשירים יקרים יותר כמו החלקת תווי פנים וצילום אוטומטי בזיהוי חיוך.

 

מצלמת הפריים 500 מצלמת הפריים 500 צילום: ניצן סדן

 

המצלמה הקדמית היא בעלת עדשה צרה למדי, מה שלא מאפשר צילום סלפי קבוצתי איכותי. צילום הווידאו הוא באיכות סבירה, אך כלי ייצוב התמונה המובנה מאכזב ולא מאפשר צילום בתנועה.

 

סוללה והתחממות: המכשיר שלא אהב לנווט

 

לטלפון יש סוללת 2,250 מיליאמפר-שעה שאינה נשלפת. היא תספיק כמעט ליום עבודה שלם בשימוש סביר, אבל פעולות כמו ניווט יחסלו את הסוללה שלו במהירות מפתיעה; מי שתכנן להשתמש בווייז לניווט ממושך או לנהיגה של שעה צפוי לגלות שהטלפון איבד עשרות אחוזים מיתרת הסוללה אם לא יחבר את הפריים 500 לשקע הטעינה במכונית. גוף הטלפון מתחמם בפעולה, בעיקר בחלקו העליון של הגב.

 

סיכום ואלטרנטיבות: זול ומשתלם

 

הפריים 500 הוא טלפון פשוט ונוח מאוד, שיתאים למשתמשים מתחילים (כמו למשל, מי שמחפש טלפון חכם להוריו). כמעט כל מגרעותיו מתגמדות לעומת המחיר שלו, בו ניתן לרוב למצוא טלפונים קטנים יותר באיכות הרכבה נמוכה יותר. זאת, כל עוד לא מסתכלים קצת אחורה: במחיר של 200 שקל נוספים תוכלו לרכוש נקסוס 4, סמארטפון בן שנתיים שמתעלה על הפריים כמעט בכל תחום. ואולם, מי שמעוניין במסך גדול ולא צפוי להפעיל יישומים רבים בו זמנית ימצא את הפריים 500 מוצלח ומספק.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x