ממשלת סין לא תשתמש יותר במוצרי אפל
מכשירי החברה הוסרו מרשימת המוצרים שבשימוש הרשת הארגונית הממשלתית בסין, שהיא הגדולה בעולם. הסיבה היא ככל הנראה חשש מריגול ממשלתי: לטענת סין, מכשירי אפל עשויים לשמש לאיסוף מידע עבור ה-NSA
חטיבת הלוגיסטיקה של ממשלת סין הוציאה את מוצרי אפל מרשימת המחשבים האישיים המורשים לשימוש ברשת הארגונית הממשלתית. מדובר ברשת הגדולה מסוגה בעולם, שכוללת עשרות מיליוני מחשבים.
- אנטי אבטחה: ממשלת סין מגרשת את סימנטק וקספרסקי
- ממשלת סין: מיקרוסופט היא מונופול בתחום התוכנות המשרדיות
- שיאומי צמחה ב-240% ברבעון האחרון, עקפה את סמסונג בסין
כך דיווחה סוכנות בלומברג, על סמך מקורות אנונימיים בממשלת סין. לפי המקורות, הסיבות הן בטחוניות: ממשלת סין חוששת מריגול מצד סוכנויות המודיעין האמריקאיות, שיתבצע דרך מכשירי אפל.
"כאשר הממשל מפסיק לרכוש מוצרים מסוימים, זה שולח מסר ברור מאוד לחברות ולגופים סמי-ממשלתיים" אמר מארק פו, אנליסט בחברת המחקר UOB Kay לסוכנות בלומברג. "אין ספק שהממשל הסיני מעוניינת שלחברות מערביות לא תהיה השפעה משמעותית על סין".
תחקיר של רשת הטלוויזיה הממשלתית קבע לפני חודש שהאייפון פוגע בפרטיות המשתמשים ומהווה סיכון בטחוני מכיוון שהוא מתעד את המקומות שבהם המשתמשים ביקרו דרך השירות Frequent Locations. לא מעט מתקפות ממשלתיות בסין מתחילות בצורה דומה - על ידי פרסום באחד מגופי התקשורת הממשלתיים, שמובילים למתקפה חזיתית כלל-ארצית. בפעמים הקודמות הממשל הסיני התקיף את אפל בנושאים כגון רמת הזיהום במפעלים המסונפים לה, תנאי הפועלים והשחתת הנוער.
החברות האמריקאיות על הכוונת
אפל אינה החברה היחידה שהותקפה לאחרונה בידי שלטונות סין. מיקרוסופט וקוואלקום נחקרות כעת במדינה לאחר שהוגדרו כמונופול; לטענת סין, מיקרוסופט מנצלת לרעה את כוחה לקידום אופיס, וקוואלקום פוגעת במתחרות המקומיות בתחום השבבים.
חטיבת הלוגיסטיקה של סין גם הודיעה לאחרונה שעובדי הממשל הסיני אינם יכולים לשדרג את המחשבים שלהם לווינדוס 8 מכיוון שהיא "זוללת משאבים", וכי הם אינם יכולים להשתמש בתוכנות אנטי וירוס מתוצרת החברות המערביות קספרסקי וסימנטק. סין גם החלה לתעדף שרתים מקומיים על חשבון שרתים שנרכשו מחברות HP, IBM ואורקל וציוד תקשורת סיני על פני זה של סיסקו.