$
הייטק והון סיכון

סמסונג מקצצת בפעילות החומרה בארץ, מתמקדת בתוכנה

מרכז המו"פ של החברה יפטר 25 מעובדיו, רובם מהנדסי מעגלים יעודיים. החברה מתכננת להתמקד בתחומי אינטרנט הדברים, יישומי תוכנה למצלמות ואפליקציות בריאות וכושר ותגייס 40 עובדים לפעילויות אלו

אסף גלעד 17:5806.08.14
מרכז המו"פ של סמסונג בישראל, המפתח רכיבים לחיישן המצלמה של מכשירי הדגל בחברה, מבצע שינוי ארגוני נרחב. במסגרתו פעילות פיתוח הרכיבים האנלוגיים תועבר לחברה חיצונית - ובמקביל תגדל באופן משמעותי פעילות האלגוריתמים והמחשוב הלביש שלה.

במסגרת השינוי, פוטרו בימים האחרונים 25 מפתחי רכיבי אנלוג, וכן כמה ממפתחי רכיבי חומרה לחיישני המצלמה של סמסונג. פעילות הפיתוח בתחום זה תועבר לצד שלישי, חברת פיתוח חיצונית שטרם אותרה, ייתכן כי תהיה ישראלית או אף קוריאנית.

 

תכונות מתקדמות במקום מגה-פיקסלים. מצלמת הגלקסי S5 תכונות מתקדמות במקום מגה-פיקסלים. מצלמת הגלקסי S5 צילום: עומר כביר

 

קיצוץ זה נובע הן מהעובדה שענף הרכיבים האנלוגים נמצא כיום ברוויה והמרכז הישראלי התקשה לייצר בו ערך מוסף והן מהעובדה שחברות האלקטרוניקה כבר אינן רואות את התחרות ביניהן ביצירת מצלמה בעלת רגישות חיישן גבוהה יותר, אלא במצלמה סלולרית עם מאפיינים ותכונות רבות. למעשה, טכנולוגיות שפותחו בארץ בתחום האנלוג לא שולבו במכשירי הגלקסי S4 ו-S5, בניגוד לקודמיהם.

 

בשל כך, מגייסת סמסונג אנשי תוכנה ואלגוריתמאים שיאפשרו למצלמות העתידיות אפשרויות נוספות שלא קיימות כיום במצלמות סלולריות. אלגוריתמים אלה מאפשרים כבר כיום למצלמות הגלקסי S5 לבצע פעולות חדשות שטרם נראו במכשירי גלקסי, כמו למשל לבצע מיקוד (פוקוס) מהיר, או למצות את עומק התמונה. במרכז הישראלי יפתחו טכנולוגיות בסגנון זה עבור שבב המצלמה שישולב במכשיר הגלקסי 6.

 

היעד הבא: אפליקציות בריאות וכושר

 

סמסונג ישראל צפויה לגייס עד סוף השנה 40 עובדים לפעילות חדשה שנחנכה בה, פיתוח רכיבי חומרה למחשוב לביש בתחום הבריאות והכושר. בפעילות זו, בה עוסקים כיום 15 איש שגוייסו בחודשיים האחרונים, מפתחת סמסונג מערכת של חיישנים הכוללת שכבת חומרה ותוכנה המחברת ביניהם. חיישנים אלה יוכלו לזהות מדדים רפואיים כמו קצב פעילות הלב, טמרפטורת העור, ולהציע למשתמש פעולות או התנהגויות שונות בהתאם למצבו הרפואי או מצב הרוח שלו. במרכז הישראלי מוקמת גם קבוצת לפיתוח טכנולוגיות אינטרנט הדברים, שתבצע סינתזה בין חיישנים אלה וחיישנים אחרים לכדי מערכת שמצויה כולה על הענן ומסוגלת להתחבר לכל מכשיר.

 

ממרכז המו"פ הישראלי של סמסונג לא התקבלה תגובה לידיעה.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x