באג 512K: התקלה שתגרום לקריסת האינטרנט
כמו באג אלפיים לפני כ-15 שנה כך גם באג 512K עלול לגרום לעולם הטכנולוגיה לקרוס. נתבי התעבורה של הרשת לא יודעים להתמודד עימו ובשבוע שעבר כבר החלו לצוץ הבעיות. מה ניתן לעשות כדי להציל את הרשת?
באג 512K הוא תופעה שלמרות שלא עלתה לכותרות עשויה להשליך על כל הכלכלה העולמית. בשבוע שעבר אירוע ראשון שנגרם עקב הבאג גרם לחוסר זמינות של אתרים עולמיים כמו איביי, LastPass ושירות מחשוב הענן של מיקרוסופט. הבעיה נעוצה במערכת ה-BGP שמשמשת לניתוב הגישה לאתרים ברשת.
- העידן החדש של נוקיה: מנכ”ל חדש ותוצאות טובות מהציפיות
- רדקום זכתה בחוזה בהיקף של כ-3.5 מיליוני דולרים בברזיל
- אלקטל-לוסנט מכריזה על שיתופי פעולה עם טלפוניקה ואינטל
כדי להסביר את מהות הבאג בפשטות, מדובר במגבלה שקשורה לטבלת הניתובים של האינטרנט, או בהקבלה למפת הדרכים של הרשת העולמית. על מנת לגשת לאתר, משתמש מנותב על ידי ספקית התקשורת שלו דרך נתיבים וצמתים המנוהלים על ידי נתבים. אותם נתבים יודעים לבצע מעקב על עד 512,000 נתיבים שונים.
הגידול המהיר של הרשת בשנים האחרונות הביא למצב שבו כמות הנתיבים כיום גדולה מ-512,000, מה שגורם לעומס רב ולקריסה של חלק מאותם נתבים. הבעיה נצפתה כאמור לראשונה בשבוע שעבר וגרמה לדאגה רבה בקרב ספקיות התקשורת.
עומסים כבדים
הדאגה העיקרית היא שחלק מהנתבים שמשמשים לניווט המידע ברשת ישנים מדי ואינם מסוגלים לעמוד בעומסים שנגרמים על ידי כמות הנתיבים הענקית הזו. מומחים מזהירים כי התקלה תיצור קריסה זמנית של צמתים ועל ידי כך עלולה לגרום לתקלות בזמינות אתרים שונים.
הפתרון, כמו בבאג שנת אלפיים, יהיה לשדרג את הציוד המיושן לנתבים חדשים שיידעו להתמודד עם העומס. הבאג עצמו אינו חדש ומנהלי רשתות וגורמים מקצועיים כבר התריעו על הבעיה מזה זמן רב. אולם, על פי דיווח של אתר הרג'יסטר, לרוב האזהרות נענו בחוסר עניין מצד השדרה הניהולית של חברות התקשורת כאשר הסיבה הייתה לרוב עניין של סדר עדיפויות תקציבי לקוי.