$
מכשירים ומדריכים

בשם ה-Hub: המכשירים שעושים סדר בבית החכם

הדרך לתנור שמעדכן בטלפון כשהעוגה מוכנה, ולאורות שכבים לבד כשמודיעים על חופשה בפייסבוק, עוברת בהאבים - מכשירים שיודעים לנהל את המוצרים החכמים בבית. כלכליסט מציג את הדגמים הבולטים בשוק ועוד אחד שנמצא בפיתוח

הראל עילם 12:1325.08.14
האפשרות להדליק את הדוד כשמתקרבים לבית, או לסגור מרחוק את הגז אם שכחתם אותו דולק, היתה עד לפני כמה שנים נחלתם של מיליונרים ומאמצים טכנולוגיה מוקדמים. ואולם, בשנתיים האחרונות מאות חברות החלו לפעול בתחום הבית החכם, ולחבר כמעט כל מוצר חשמלי לרשת. הדבר אמנם הוריד את המחירים, אבל יצר בעיה אחרת: רוב המכשירים לא מדברים אחד עם השני. הם מוגבלים לשלטים, אפליקציות, ערוצי תקשורת ומכשירים מסוימים. הקונים נאלצים לערוך מחקר מעמיק על כל פריט, כדי לבדוק שהוא יוכל להתאים לרשת שלהם.

הפתרון לכך מגיע ממוצרים המכונים האבים (Hubs) - יחידה מרכזית שיודעת איך לדבר עם כל המכשירים בבית ומאפשרת לנהל את כולם במקביל, בדומה לשלט אוניברסלי. מוצרים אלה מספקים למשתמשים שאינם בקיאים בהגדרות השונות אפשרות לעשות צעד ראשון לתוך עולם הבית החכם, לצד פנייה ללקוחות בעלי אורייטנציה טכנולוגית

יותר. ב"כלכליסט" אספנו ארבעה מההאבים הנפוצים בשוק, על יתרונותיהם וחסרונותיהם.

 

ההאבים הבולטים בשוק. מימין: Wink, SmartThings, Staples Connect, Revolv ההאבים הבולטים בשוק. מימין: Wink, SmartThings, Staples Connect, Revolv

 

1. Revolv

להדליק אורות מיד כשמגיעים הביתה

 

ה-Revolv הוא אחד ההאבים הראשונים שהגיעו לשוק, וזכה למוניטין של מוצר ידידותי ונוח לשימוש. לאחר ההפעלה הראשונית שלו, הוא יחפש מכשירים שיכולים לעבוד איתו, כמו התרמוסטט החכם של נסט, המנעולים החכמים של ייל ונורות LED HUE של פיליפס.

 

Revolv Revolv

 

ה-Revolv תומך ב-WiFi וברשתות אלחוטיות נוספות, כמו ZigBee ו-Insteon. תכונה מעניינת במיוחד שהוא מציע נקראת GeoAware ומאפשרת לטלפון שלכם לדווח מתי עזבתם את הבית, או מתי אתם מתקרבים אליו. תוכלו להגדיר להאב מה לעשות במקרים אלו, כגון לסגור או להדליק את האורות. עם זאת, לפי הביקורות ברשת, Revolv עדיין סובל מבאגים, ובנוסף הוא המכשיר היקר ביותר בקטגוריה.

 

מחיר: 300 דולר

 

2. Staples Connect

לחבר לרשת כל מכשיר בשוק

 

גם הרשתות הקמעונאיות הגדולות הבינו את הצורך בהאב שיאפשר להן למכור עוד מוצרי בית חכם. כאן נכנסת רשת סטייפלס, עם האב המיוצר עבורה בחברת התקשורת Linksys. היתרון הגדול של המכשיר הוא בכך שהוא תומך בכמעט כל פרוטוקול ורשת קיימת, מלבד בלוטות', והאפליקציה שלו תומכת בכמעט כל מערכת הפעלה. הוא עובד עם המספר הרב ביותר של מכשירים בשוק.

 

 

עם זאת, היכולות שלו בסיסיות למדי, ובניגוד ל-Smarthings לא מאפשרות תכנות מעמיק ומתוחכם של המכשירים. בנוסף, ברמת החומרה, משתמשים מתלוננים כי טווח הפעולה שלו קצר, ואינו מתאים לבתים גדולים.

 

מחיר: לאחרונה המחיר שלו נחתך מ-99 ל-49 דולר, ברשת סטייפלס

 

3. SmartThings

להפעיל את המזגן מהדרך

 

חברת SmartThings נרכשה לאחרונה על ידי סמסונג תמורת 200 מיליון דולר, לאחר קמפיין קיקסטארטר מוצלח לפיתוח האב בתקופה שעדיין לא היו אפשרויות טובות בשוק. ההאב של SmartThings לא מתממשק עם הטלפון אלא ישירות עם הרשת הביתית שלכם. מדובר בגן עדן למשתמשים שמבינים דבר או שניים בתכנות: הם יוכלו לשלוט בו מרחוק, ולוודא שהמזגן יפעל במלוא העוצמה כשייכנסו הביתה.

 

SmartThings SmartThings

 

ההאב תומך בין היתר בפלטפורמת IFTTT הפופולרית, המאפשרת לתקשר עם המכשירים השונים דרך אפליקציות רשת. אם, למשל, תכתוב ברשתות החברתיות "יצאתי לחופשה", ניתן יהיה להגדיר את המערכת כך שתדליק אוטומטית את האורות בלילה כדי להרתיע פורצים.

 

המכשיר תומך בכלי תכנות פנימיים מתקדמים, המאפשרים למכשירים בבית לתקשר אחד עם השני: למשל, לשלוח התראה לטלפון כשהתנור מסיים לאפות עוגה. עם זאת, הממשק של Smarthings נחשב למסורבל וגמלוני.

 

מחיר: 99 דולר

 

4. Quirky Wink Connected Hub

לא לקרוע את הכיס

 

לשוק ההאבים מגיעה גם חברת Wink/Quirky, המציעה האב קטן, אלגנטי וזול במיוחד. עם תג מחיר של 49 דולר ואפשרות להצמיד את המכשיר לקיר בקלות, זהו האב מינימליסטי שפונה לקהל רחב ולא רק לגיקים. בהתאם, הוא שם דגש על מערכת שירות ידידותית: משתמשים יכולים לקבל תמיכה מלאה מנציג אנושי בלחיצת כפתור אחת על האפליקציה.

 

עם זאת, הביקורות מתריעות שההאב מתקשה לתקשר עם מכשירים רבים במקביל, גם כאלה שהוא אמור לתמוך בהם. עם זאת, החברה מתקנת את הבאגים בקצב מרשים ומשחררת עדכונים תכופים.

 

מחיר: 49 דולר

 

5. אמא יודעת הכל

Mother, שגייס כסף מהגולשים, יצויד בחיישנים שיודעים אם שכחתם את המקרר פתוח

 

שוק ההאבים עדיין בראשית צמיחתו, ויש לא מעט מכשירים מהפכניים ומרתקים שצפויים לצאת לשוק בקרוב, כמעט כולם בעקבות קמפייני קיקסטארטר מוצלחים. אחד מהם הוא Almond Plus מבית חברת סקיוריפיי, שמתכוונת לעדכן את קו הנתבים שלה במכשיר שמשלב האב ונתב רשת, תומך ברשתות המתקדמות ביותר ועולה 99 דולר בלבד.

 

החברה ההולנדית Athom, מצדה, עובדת על האב בשם Homey שמעוצב ככדור בדולח מואר. ואולם, המוצר המעניין ביותר הוא Mother מבית Sen.se, שמנסה להיות מרכז בית חכם בלי שתצטרכו להשקיע כסף רב בשדרוג כל מוצרי הבית.

 

Mother Mother

 

Mother מצויד בכמה חיישנים קטנים, שמסוגלים לחוש חום, תנועה, אור, האצה ועוד. ניתן להדביק אותם על גבי כל מכשיר כדי ליצור בית חכם - החיישנים יכולים לבדוק את הטמפרטורה בבית, להבחין אם השארתם את האורות דולקים או לספור כמה פעמים דלת המקרר נפתחה. את כל המידע הזה ניתן לתרגם לסיפורים משפחתיים. הדביקו חיישן על מברשת השיניים ותגמלו את הילדים בכל פעם שצחצחו שיניים לפני השינה, או הכניסו חיישן לנעל הילדים כדי לקבל התראה בכל פעם שהם נכנסים הביתה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x