$
אפליקציות

האפליקציות החדשות שמלמדות ילדים לתכנת

1 בספטמבר כבר כאן, ובבית הספר התלמידים ילמדו חשבון, אנגלית ומולדת - אבל כנראה לא איך לכתוב קוד או ליצור משחק מקורי. "כלכליסט" מציג חמש אפליקציות עדכניות לסמארטפונים וטאבלטים שיכניסו את הילדים לעולם ההייטק

רפאל קאהאן 09:1601.09.14

אם בעבר האמא היהודייה חלמה על בן רופא או עורך דין, צמיחת שוק ההייטק בעשור האחרון הובילה לא מעט הורים לקוות שילדיהם ישתלבו בענף. חברות רבות מציעות לילדים כיום כלים שיעזרו להם להפוך לכותבי אלגוריתמים מדופלמים, והוויכוח אם יש ללמד ילדים צעירים לתכנת בבתי הספר -בעיצומו.

 

אמנם בישראל אין כמעט כלים שמלמדים ילדים כיצד לתכנת, אבל בארה"ב ובאירופה הם נפוצים במיוחד, הרבה בזכות מיזם סקראץ' פורץ הדרך (scratch.mit.edu). סביבת התכנות הזאת, שפיתחו מהנדסי אוניברסיטת MIT, מבוססת על דמויות צבעוניות שמבצעות פקודות שונות. היא מאפשרת לילדים ליצור בנוחות סרטונים וסיפורים אינטראקטיביים, והפופולריות שלה הפכה אותה לבסיס למיזמים חדשים יותר. כאן ב"כלכליסט" אנחנו מציגים את האפליקציות הבולטות שפועלות בתחום.

אפליקציית Tynker - להפוך למפתח משחקים אפליקציית Tynker - להפוך למפתח משחקים

 

Move the Turtle- להזיז את הצב

מתאים ל: גן חובה, כיתות א'־ג'

אפליקציה שמלמדת לתכנת באמצעות שליטה בתנועותיו של צב קטן וחביב ומתהדרת בשיטות לימוד שונות שמאפשרות לילד להבין את התהליך שמאחורי כתיבת הקוד - ממשימות שמלמדות איך כותבים אלגוריתם בסיסי, דרך עבודה עם לולאות, משתנים ותנאים, ועד שימוש מחדש בקוד שכבר נכתב. זה נשמע כמו משהו שמסובך ללמד ילדים, אך הסביבה שהאפליקציה מציעה ידידותית ומזכירה יותר יישומים בתחום הציור או האנימציה מאשר ממשקי תכנות אפרוריים.

זמינות: אייפון, אייפד

להורדה: movetheturtle.com

 

Daisy the Dinosaur - לפקד על דינוזאורית

מתאים ל: גן חובה, כיתות א'־ג'

דייזי היא דינוזאורית חמודה שמסייעת בהבנת מושגים בסיסיים בתכנות. אפשר להפעיל עליה פקודות בסיסיות כמו "קפצי", "הסתובבי", "הגדילי" או "הקטיני". ההורים יצטרכו לעזור קצת באנגלית, אבל אפשרויות האפליקציה מצומצמות יחסית, מה שיקל על הילדים ללמוד אותה, אבל גם עשוי לגרום להם להשתעמם די מהר.

זמינות: אייפון

להורדה: daisythedinosaur.com

 

Daisy the Dinosaur. מושגים בסיסיים בתכנות Daisy the Dinosaur. מושגים בסיסיים בתכנות

 

Hopscotch - לשתף עם ילדים אחרים

מתאים ל: כיתה ג' ומעלה

השימוש בהופסקוץ' קל ופשוט: הילד בוחר מה הוא רוצה ליצור — סרטון, משחק או ציור. לאחר מכן מוצע לו מבחר של דמויות שהוא יכול להשתמש בהן, כמו קוף, דוב, רובוט, תמנון ודינוזאור. בדומה לסקראץ', כאן הילד מפעיל את הדמויות באמצעות רצפי פקודות מוכנים מראש. את הפרויקט המוגמר ניתן לשתף עם משתמשי הופסקוץ' אחרים, ואפשר לקחת פרויקט גמור ולהשתמש בו כבסיס ליצירה חדשה. מדובר באפליקציה מוצלחת ונעימה, שמאחוריה עומדת שפת תכנות מלאה המאפשרת, תיאורטית, לבנות כמעט כל דבר.

זמינות: אייפד

להורדה: gethopscotch.com

 

Tynker - להפוך למפתח משחקים

מתאים ל: כיתה ג' ומעלה

מיזם טינקר מתיימר להציע תוכנית חינוכית מסודרת ללימוד תכנות עבור ילדים, וכיום מספק שני קורסים (יסודות התכנות ויצירת משחקים) שכל אחד מהם עולה 50 דולר. כל קורס נפתח בסדרה של מדריכים ותרגילים להקניית מיומנויות בסיסיות בתכנות, ולאחר מכן הילד עובר לסביבת פיתוח שבה הוא יכול ליצור משחק, סרטון או סיפור מונפש. לפני שאתם ממהרים לרכוש שימו לב שטינקר דורשת ידע באנגלית, או לפחות קצת עזרה של ההורים.

זמינות: מחשב, אייפד, טאבלטי אנדרואיד

להורדה: tynker.com

 

Hakitzu - לתכנת רובוט קרב

מתאים ל: סוף בית הספר היסודי, חטיבת הביניים

אמנם האפליקציה של הקיטסו נראית כמו משחק פעולה שבמרכזו רובוט קרב מתוחכם, אבל מטרתה האמיתית היא ללמד את שפת התכנות הנפוצה ג'אווה סקריפט. הקיטסו מיועדת לילדים בוגרים יחסית, ודורשת מהם לתכנת את הרובוט כך שיילחם ביריביו. היא כוללת גרפיקה מושקעת בתלת־ממד ומשימות ליחיד או לשחקנים מרובים, בדיוק כמו שתמצאו במשחקים פופולריים בשוק. הרעיון מעולה, והביצוע לא רע בכלל. הביקורת העיקרית על האפליקציה נוגעת להתמקדותה בשפת תכנות אחת בלבד, על חשבון פיתוח חשיבה אלגוריתמית שתתאים למגוון של כלי פיתוח.

זמינות: אייפון, אייפד, אנדרואיד

להורדה: kuatostudios.com/games/hakitzu-elite

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x