טמרס טלקום קיבלה אישור להקים כבל תקשורת תת ימי ממפרץ אילת
כיום מחזיקה טמרס בכבל תקשורת בים התיכון המחבר את ישראל לתשתית האינטרנט העולמית. הכבל שיוקם ממפרץ אילת יאפשר לחברה בבעלות פויו זבלדוביץ' לספק קישור ישיר ומהיר לאתרים במזרח
חברת טמרס טלקום, המחזיקה בכבל תקשורת תת ימי בים התיכון בין ישראל לאירופה, קיבלה רישיון ממשרד התקשורת להנחת כבל נוסף במפרץ אילת. טמרס בבעלות פויו זבלדוביץ' היא החברה הישראלית הראשונה שמקבלת היתר כזה ממשרד התקשורת. באמצעות הכבלים התת ימיים מחוברת ישראל לתשתית האינטרנט העולמית.
- פויו זבלדוביץ' ישלם ליודפת הראל־בוכריס 1.2 מיליון שקל
- הג'וב החדש של עמי אראל: ינהל עסקי זבלודוביץ' בארץ
- קבוצת טמרס של פויו זבלודוביץ' תנהל את מלון WEST LAGOON בנתניה
מבחינת טמרס להנחת כבל ממפרץ אילת יהיו מספר יתרונות: ראשית, הוא יאפשר לחברה לגבות את הכבל הקיים שלה. כיום העובדה שטמרס מפעילה רק כבל אחד ולא צמד כבלי תקשורת המגבים זה את זה כמו השחקנית החזקה בשוק מד נאוטילוס נחשבת לחיסרון מהותי שלה. בנוסף, באמצעות הכבל ניתן יהיה להציע ללקוחות ישראליים קישור מהיר וישיר יותר לאתרים במזרח, במקום דרך אירופה.
כמו כן, החברה תוכל לחבר את הכבל שתקים למערכות תקשורת עולמיות ולהציע קישור לאסיה וממנה. כיום עוברים כבלי תקשורת רבים ממערב למזרח דרך תעלת סואץ וכבל שיעבור דרך מפרץ אילת יוכל לספק קיבולת נוספת לגופים בינלאומיים. ההחלטה האם להקים את הכבל בפועל תתקבל ככל הנראה לאור ההסכמים שתצליח טמרס לחתום מול אותם שחקנים עולמיים.
לדברי תום קורן, מנכ"ל טמרס טלקום, "הרישיון מקנה לנו את האפשרות להיות החברה הישראלית הראשונה שמגבה את מערכת התקשורת שלה בתוואי העובר דרך המזרח. קישור זה יאפשר לנו להציע למפעילי תקשורת וחברות בינלאומיות את הנתיב הקצר והמהיר ביותר ממזרח למערב. ההרחבה המתוכננת תאפשר לטמרס טלקום לפרוץ את הגבולות המקומיים ולהוות שחקן מרכזי בשוק הקיבולת הבינלאומי. בימים אלו החלה טמרס טלקום לשווק את הניתוב אל מול גופי תקשורת בינלאומיים".
טמרס השיקה את הכבל התת ימי שלה בסוף 2011, מספר חודשים לפני ההשקה של כבל תת ימי על ידי בזק בינלאומי. עד אז היתה מד נאוטילוס השחקנית היחידה בשוק וכל תעבורת האינטרנט עברה דרך הכבלים שלה.
הכניסה של טמרס לשוק היתה קשה מאוד, לאחר שהחברה לא קיבלה את הגנות הינוקא שציפתה להן ממשרד התקשורת ולא הצליחה לחתום על הסכם מול ספקיות האינטרנט הגדולות – סלקום-נטוויז'ן ופרטנר 012, כאשר הכבל של בזק בינלאומי משרת את כל קבוצת בזק. הלקוחות של החברה הם שחקנים קטנים יותר בענף כמו אקספון 018 וטריפל סי.
הערכה בתחילה היתה כי טמרס טלקום הולכת לקראת קריסה, מה שלא קרה בפועל. המהלך הנוכחי בנוסף להשקעה של טמרס בחברת הסיבים האופטיים IBC דווקא מעידים על רצונו של זבלדוביץ' להעמיק את השקעתו בתחום התקשורת בישראל.