$
הייטק והון סיכון

פרסום ראשון

הממשלה אישרה מענק של 1.05 מיליארד שקל לאינטל

המענק מגלם 5% מעלות הקמת מפעל השבבים של הענקית האמריקאית בקרית גת, שיושלם עד 2017. בנוסף, צפוי המפעל החדש לזכות בהטבות מס למשך עשר שנים. משרד הכלכלה עיגן את המענק בתקציב 2015

אסף גלעד 12:3622.09.14

מרכז ההשקעות במשרד הכלכלה אישר הבוקר (ב') בסיוע אגף התקציבים במשרד האוצר את המענק להקמת מפעל השבבים החדש של אינטל, שיושלם עד 2017 בקרית גת.

המענק יעמוד על כ-1.05 מיליארד שקל, 5% מסך עלות הקמת המפעל. המרכז אישר גם את פריסת המענק על פני 5 שנים באופן שווה, ובמקביל עיגן משרד האוצר את המענק כבר בתקציב 2015. בנוסף, מרכז ההשקעות אישר הטבת מס לפי חוק עידוד השקעות הון שתאפשר למפעל בקרית גת לשלם מס חברות מופחת בהיקף של 5% למשך עשר שנים.

 

מולי אדן, נשיא אינטל ישראל מולי אדן, נשיא אינטל ישראל צילום: נמרוד גליקמן

 

המפעל החדש ייצר שבבים בארכיטקטורת 10 ננומטר, המעבדים המתקדמים ביותר של החברה. הם מתוכננים להניע את הדורות הבאים של הלפטופים והטאבלטים, בטכנולוגיה שתאפשר להגדיל משמעותית את זמן הסוללה ולשפר את הביצועים תוך צמצום ההתחממות המבנית.

 

אינטל תקים בזכות המענק מפעל בעלות של 5.7 מיליארד דולר, או 21 מיליארד שקל והתחייבה לגייס עוד כ-1,000 עובדים. למרות שהתקציב אושר רק היום, אינטל לא חיכתה ובמהלך החודשים האחרונים הסירה כמה ממכונות הייצור היקרות שלה במפעל הייצור של מיקרון בקרית גת (פאב 18 לשעבר) אותו רכשה בתחילת השנה, זאת מתוך כוונה להתחיל בבניית המפעל המשדורג שבנייתו צפויה להסתיים ב- 2017.  

 

"נוטים לבקר את הפחתת המס"

 

"זוהי ההשקעה הגדולה ביותר בתולדות המדינה למתקן של חברה זרה", אמר ל"כלכליסט" שר הכלכלה נפתלי בנט. "היא מבטיחה את פעילות אינטל בישראל לעוד שנים רבות תוך התחייבות של אינטל להקים כאן את מפעל הייצור בטכנולוגיה החדשה ביותר, זאת לאחר קרב מאסף שניהלנו מול תחרות שהגיע מכיוון אירלנד וארה"ב על הקמת המפעל". בנט הצהיר כי בתמורה למענק, תבטיח אינטל להוסיף למצבת העובדים בקרית גת 1,000 עובדים וכן להעסיק לפחות 2,500 עובדים בהקמת המפעל.

 

שר הכלכלה, נפתלי בנט שר הכלכלה, נפתלי בנט צילום: נמרוד גליקמן

 

"נוטים לבקר את הפחתת המס שנתנו לאינטל" אמר בנט, "אבל אנחנו צריכים לשאול את עצמינו מה עדיף לנו: האם טוב יותר למסות את אינטל קרית גת למשך 5% למשך עשר שנים בלבד ולהרוויח מיליארדים, או האם למסות אותה במס מלא ולראות אותה עוברת לאירלנד. ישנה אפשרות אחת והרווח למדינה הוא עצום. ביצענו שלושה מחקרים שונים לבדיקת התשואה של פעילות המפעל: האחד התבצע על ידי מכון תבור, השני על ידי אגף התקציבים באוצר והשלישי על ידי יוג'ין קנדל ובכולן נמצא שההחזר הישיר לקופת המדינה על ההשקעה נע בין 60% ל-100%.

 

המפעל הראשון של אינטל שנבנה בישראל ב-1996 עלה לה 1.7 מיליארד דולר ועליו היא קיבלה מהממשלה מענק של 680 מיליון דולר - 40% מההשקעה שלה. לעומת זאת, הקמת המפעל ב-2011 בקרית גת עלה לאינטל 2.7 מיליון דולר והממשלה התחייבה להעניק לה 200 מיליון דולר - 7% מההשקעה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x