"העובדה שהמובייל הוא אישי מאפשרת למפרסמים ליצור פרסומות בפריים טיים"
עדי סופר-תאני, מנכ"לית השוק המקומי של פייסבוק ישראל: "זו לא חוכמה להתאים את הסטארט-אפ או השירות שלכם רק לפורמט של מובייל. צריך להבין את המשמעות שלו כמכשיר שהוא באמת אישי. צריך לדבר עם הלקוח בשפה הרלוונטית האישית. להבין מה הוא רוצה מאיתנו. זה סוג אחר של תקשורת. וזה מחייב לחשוב שונה"
"המשמעות של מובייל היום זה לא רק המכשיר עצמו אלא הניידות. והעובדה שהמכשיר הוא אישי ונמצא עלינו כל הזמן מאפשרת למפרסמים ליצור פרסומות בפריים טיים, all-the-time, שכן בעולם המובייל הפריים טיים הוא שונה עבור כל משתמש". כך אמרה היום עדי סופר-תאני, מנכ"לית השוק המקומי של פייסבוק ישראל בוועידת המובייל של "כלכליסט".
"העולם עובר למובייל, אבל מה זה בעצם אומר?", אמרה סופר-תאני. " לסבא ולסבתא שלי הייתה מסעדה בירושלים בשנות הארבעים. זה היה עסק משפחתי שמה שהיה חשוב בו זה שהם באמת הכירו את הלקוחות. מי אוהב חריף מי שונא כוסברה. הם באמת הכירו אותם. אבל בעולם רשתות השיווק הגדולות חוצות הגבולות כבר לא מכירים את הלקוחות".
לדברי סופר-תאני המגמה הזאת השתנתה כאשר "המובייל פרץ לחיינו. המחשב האישי לא באמת היה אישי. הטלפון הוא כן אישי. יש בו זיכרונות, תמונות, רגעים של כל אחד. הוא ממש חלק מהגוף שלנו. לכן אנחנו המפרסמים עברנו מעולם של טרפיק, כמה נחשפו כמה ראו את הפרסומת, לעולם שבו יש אנשים אמיתיים. 62% אחוז רצים לטלפון איך שהם מתעוררים והוא כל היום איתנו. לכן השינוי הגדול ביותר שהמשווקים צריכים להבין זה לא מובייל אלא מוביליות. הלקוחות שלנו – אנחנו יכולים היום להיות איתם לאורך כל היום. גם בסוף השבוע.
"זה אומר שבעולם שאנחנו חיים אנחנו חייבים להיות אישיים", מוסיפה סופר-תאני. "לדבר איתם בזמן הנכון. אם לא נדע להגיע אליהם בזמן הנכון וברגע הנכון נפספס את הדרך להצליח. להיות חברה שחושבת מובייל – זה לא זה. לא דוחסים הכל לאפליקציה וגמרנו. זו לא חוכמה להתאים את הסטארט-אפ או השירות שלכם רק לפורמט של מובייל. צריך להבין את המשמעות שלו כמכשיר שהוא באמת אישי. צריך לדבר עם הלקוח בשפה הרלוונטית האישית. להבין מה הוא רוצה מאיתנו. זה סוג אחר של תקשורת. וזה מחייב לחשוב שונה".