רון גורה: "אחרי שמתנסים בתשלום סלולרי, לא חוזרים אחורה"
מנהל מרכז החדשנות של איביי בישראל הדגים בכנס מובייל 2015 של "כלכליסט" את קביעתו ואמר: "אחרי שהזמנת מונית דרך גט טקסי, כבר לא תתקשר לסדרן בתחנת מוניות להזמין מונית"
"פייפאל דחקה במהלך 15 השנים האחרונות כניסת מתחרים לשוק התשלומים הסלולריים, אבל הצרכן יחליט לגבי העתיד", כך אמר רון גורה, מנהל מרכז החדשנות של איביי בישראל בכנס מובייל 2015 של "כלכליסט". הדברים נאמרו על רקע השקת פלטפורמת התשלומים הניידת אפל פיי לפני כשלושה שבועות. איביי מחזיקה כיום בפייפאל, אם כי שתי החברות צפויות להתפצל במסחר בשנה הבאה.
לדברי גורה, ברגע שלצרכן היתה התנסות חיובית בתשלום סלולרי, הוא כבר לא יחזור לשלם בדרכים אחרות. "אחרי שהזמנת מונית דרך גט טקסי, כבר לא תתקשר לסדרן בתחנת מוניות להזמין מונית. זה קורה היום גם בריטייל והמשתמש הוא זה שיכתיר את הציפיות", אמר גורה.
המושב עסק בעתידו של התשלום הסלולרי בשנים הקרובות. לדברי מורן הלוי ממייסדי הסטארט- אפ הישראלי prontoly, היתרון הצרכני המשמעותי במעבר לתשלום סלולרי נוגע לחסכון בזמן הלקוח: "כמו שהיום אף אחד לא שואל בקופה האם מקבלים ויזה, בעתיד לא יצטרכו לעמוד בחנויות ולשאול שאלות והכל יהיה אוטומטי", חיזק את דברי הלוי עודד סלומי, מנכ"ל ויזה אירופה בישראל וקבע כי בעתיד ניתן יהיה לצאת מהבית ללא ארנק.
"אני רואה יתרון בכך שאוכל לצאת מהבית רק עם הטלפון הנייד. יתרונות נוספים נוגעים לכך זה קמעונאים יכירו את הצרכנים ויוכלו לפנות אליהם עם הצעה התואמת את הצרכים שלהם. אם קניתי ג׳ינס בחנות מסויימת בקניון וכעבור שבועיים עברתי ליד החנות, היא תוכל לשלוח לי עדכון שהגיעה חולצה תואמת למכנסיים והיא כעת בהנחה", אמר סלומי.
גם רונן מורצקי ממייסדי ושותף בסטארט אפ zooz העריך כי התשלום הסלולרי יכול לסייע הן לצרכן והן לקמעונאי בדרכים מגוונות: "מערכת הטכנולוגיה של הקניות-באינטרנט והמערכת של הקניות הפיזיות בחנויות, נפרדות. חיבור המערכות יוכל לאפשר לקמעונאי לזהות לקוח שהגיע לחנות, כמי שביצע קניה מקוונת שבועיים קודם לכן".
רון גורה ציין עוד כי התשלום הסלולרי יאפשר בעתיד הרחבה משמעותית של המידע שיש בידי חברות אודות הצרכנים שלהן. ״אם היום יודעים בחברת האשראי שהלקוח נכנס למעסיק וקנה ב- 50 דולר פריט אחד, התשלום הסלולרי יאפשר לדעת מה היה אותו פריט, באיזה צבע הוא נקנה וכמה ג׳יגה בייט יש לו".
רוני מיכאל, ראש מערך ייעוץ it בפרימת kpmg, הציגה נתונים ולפיהם העלייה בשימוש בתשלום הסלולרי תגיע ב-2017 להיקף עסקאות שנתי של טריליון דולר. "יש הרבה טכנולוגיות, אבל מעבר לכך יש את העניין שהרבה שחקנים מתחום הטכנולוגיה, האשראי, הקמעונאות והבנקים רוצים נתח מהעוגה. להערכתי נראה הרבה שיתופי פעולה, כי חברות טכנולוגיה רוצות להעמיק קשר עם הלקוחות שלהן, הבנקים וה קמעונאים רוצים להגדיל הכנסות ומי שיקח נתח שוק יהיה מי שיוכל להציע ערך מוסף לצרכן וערך מוסף לקמעונאי, לצד פריסה נרחבת", אמר מורצקי וציין עוד כי למרות שהצרכן רואה בתשלום בכרטיס אשראי פעולה בטוחה, אבטחת המידע בתשלום הסלולרי גבוהה ומהווה ערך מוסף צרכני נוסף.