כיצד ישפיע פיצול HP על 6,500 עובדיה בישראל?
ענקית המחשוב תתפצל לחברת הדפסה ומוצרי מחשוב לצרכן ולחברת מוצרים ושירותים לארגונים - מה שיוביל לפיטורי עשרות אלפי עובדים בעולם. עובדי אינדיגו, סאיטקס ונור שבבעלות HP צפויים להשתלב באחת החברות. עדיין לא ברור מה יעלה בגורל השאר
- הבורסות בניו יורק ננעלו בירידות; HP עלתה ב-4.7%, אלקוברה צללה ב-56%
- רשמית: HP מתפצלת לשתי חברות, תפטר עוד 5,000 עובדים
- HP תרכוש חברת מחשוב ענן בכ-100 מיליון דולר
אמנם, החברה טרם קיבלה החלטות לגבי הסניפים המקומיים שלה בישראל ובצמרת החברה בישראל עדיין ניצבים סימני שאלה רבים, אך לפי ההערכות בענף, חטיבות הדפוס שלה בישראל המעסיקות מעל 2,000 עובדים צפויות להצטרף לחברה החדשה שתרכז את פעולות הדפוס והמחשוב האישי ותיקרא HP inc. בחטיבות הדפוס ניתן לכלול חברות כגון אינדיגו, סאיטקס ונור, הפועלות מישראל באופן עצמאי וכוללות כאן את משרדי הפיתוח, הייצור והשיווק.
אינדיגו תשרוד בכל מקום
על פי ההודעה שפורסמה אתמול (ב'), החברה החדשה העוסקת במחשוב אישי, HP Inc, תעסוק בציוד מחשוב אישי ובציוד הדפוס. לפי ההודעה, החברה תשמור על רווחיות ותקצה את רווחיה לפיתוח מוצרי דפוס תלת מימדי ו"חוויות מחשוב חדשות", שיכולות להיות ציוד מחשוב לביש ואמצעי שליטה במחשב באמצעות מחוות גוף.
אורן אריאל, מי שניהל את מעבדות החדשנות של HP וכיהן כסמנכ"ל הטכנולוגיות של חטיבת התוכנה שלה, מעריך כי לפיצול אין משמעות גדולה בקרב חטיבות הדפוס, היות ובלאו הכי הן שמרו על עצמאות יחסית גם לאחר שנרכשו על ידי HP. אינדיגו, למשל, שמרה על עצמאות ומישראל היא מנהלת את פעילות המו"פ והייצור שלה ללא הפרעה מאז שנרכשה בעשור שעבר. "לא משנה איפה תשים את אינדיגו, הם ממשיכים לשמור על עצמאות ושרידות גבוהה", אומר אריאל, כיום סמנכ"ל הטכנולוגיות של חברת התוכנה Capriza. לאחרונה חתמה אינדיגו על שיתוף פעולה עם חברת קוקה קולה בהטבעת מילים שונות על גבי בקבוקים, טכנולוגיית דפוס דיגיטלי מותאמת אישית שאינדיגו נחשבת לאחת מחלוצותיה.
בתוך כך צפוי מרכז הפיתוח של HP ביהוד המעסיק כ-1,200 עובדים להצטרף לחברה השניה שיצור הפיצול, Hewlett-Packard Enterprise, חברה שתתמקד במוצרים לארגונים. לפי ההודעה, תתמקד החברה החדשה בתשתיות טכנולוגיה, תוכנה ושירותים לארגונים הממוקדות סביב מחשוב ענן, ביג דאטה, סייבר ומובייל. בנוסף, מתכוונים בחברה החדשה להרחיב את פעילות המו"פ בתחום השירותים הפיננסיים.
על פי ההערכה, באמצעות פיצול עסקי הדפוס והמחשוב האישי, תשמר חטיבת התוכנה הארגונית של HP, שתתפצל לחברה אחרת, רווחיות גבוהה יותר, לאחר שפעילות הדפוס והחומרה היוותה מעין משקולת המכבידה עליה להציג רווחיות גבוהה יותר, ולאחרונה להציג גם רווחים. HP אומרת זאת בעצמה בהודעה: "החברה החדשה (HP Enterprise- א"ג) תספק משאבים נוספים והפחתה של חוב ברמת האופרציה".
מה יקרה לעובדי המרכז ברעננה?
סימן שאלה גדול נוסף מתנוסס מעל פעילות מרכז השירות והמכירות של HP ברעננה, המשרת את שתי הפעילויות: מוצרים ארגוניים כגון שרתים, מוצרי תוכנה ומדפסות ארגוניות, ומוצרים לשוק הפרטי כמו מחשבים אישיים, מדפסות ודיו. המרכז מעסיק כיום יותר מאלף עובדים ולאחרונה אף מונה לו כמנכ"ל דיוויד לינדר, תושב בריטניה, שהגיע במיוחד לישראל בהוראת ההנהלה העולמית על מנת ליישב מאבקי כח על המרכז המקומי. ועם זאת, הרוב המכריע של אנשי המרכז ברעננה משרת את המגזר הארגוני, בחטיבת ה- Enterprise Business, כך שהוא צפוי לעבור ברובו לחברת המוצרים הארגוניים. עם זאת, חטיבות מוצרי הדפוס (Imaging and Printing) וחטיבת המחשוב האישי (Personal Systems group) צפויים להתפצל לחברת HP Inc.
גיורא ירון, מי שהיה יו"ר מרקורי בעת מכירתה ל- HP תמורת 4.5 מיליארד דלר, מעריך כי חטיבות הדפוס של HP בישראל צפויות להגיע דווקא לחברת המוצרים הארגוניים, היות ואלה משרתים בעיקר שוק ארגוני הדורש תהליכי מכירה ושירות ארגוניים. "הפיצול ב- HP הוא טוב לחברה וטוב לחברה בישראל", הוא אומר בשיחה עם 'כלכליסט'. "עם השנים תחום המחשוב לשוק הפרטי הפך כה נגיש ואינטואיטיבי, עד כי הצרכנים התרגלו כבר לרכוש את המוצרים הללו ברשת. מצד שני, עולם המחשוב הארגוני הפך מורכב מאוד וקשה לתפעול ללא מומחיות מיוחדת, ולכן הפער בין שתי הפעילויות הללו ב- HP הלך וגדל עד כדי פיצול".
דוברי HP אירופה סירבו להתייחס להערכות והפנו את הכתבים להודעה הכללית שפורסמה אתמול.