לומדים חכם: לפטופים זולים ומומלצים לסטודנטים
ביום ראשון הסטודנטים ברחבי הארץ יחזרו לאוניברסיטאות ולמכללות בדרך לעוד שנה עמוסת הרצאות, עבודות, מבחנים ולחץ. "כלכליסט" מציג את המחשבים שיעזרו לסיים את התואר קצת יותר בקלות ובלי להוציא יותר מדי כסף
עשרות אלפי סטודנטים חדשים יפקדו מיום ראשון את האוניברסיטאות והמכללות ברחבי הארץ. כדי להצליח הם יזדקקו לא רק לכישורים בתחום שבחרו ללמוד, או לסיכומים של סטודנטים אחרים, אלא גם למחשב טוב ויעיל.
בעוד תלמידי עיצוב גרפי, ארכיטקטורה ועריכת וידאו זקוקים למחשבים חזקים ויקרים יחסית (מקבוק פרו, סדרות העל של HP, אסוס, לנובו והאחרות), רוב הסטודנטים יכולים להסתפק בדגמים זולים בהרבה. לסטודנט שמחפש מחשב מתאים יש שתי אפשרויות מומלצות: האחת היא לקחת מחשב נייד סטנדרטי, והאחרת היא לבחור מחשב היברידי, המשלב יכולות של טאבלט (באמצעות מסך שניתן להפוך ולהצמיד לגוף המכשיר בחלק מהדגמים ולנתק לחלוטין באחרים). מחשבים היברידיים נוטים להיות קלים יותר אך לרוב אינם מציעים ביצועים מרשימים.
מה צריך לכלול מחשב סטודנטים?
1. סוללה שמחזיקה מעמד במשך יותר מחמש שעות, המאפשרת גמישות במעבר בין כיתות ושיעורים.
2. מקלדת נוחה לעבודה. מטרתו המרכזית של מחשב הסטודנטים היא יצירת תוכן, לא צריכתו.
3. יכולות טכניות מספקות כדי לשמש כמחשב העיקרי. מי שרוצה להשתמש במחשב גם לצפייה בסרטים יכול פשוט לרכוש כבל HDMI ולחבר אותו לטלוויזיה.
איזה מסך לבחור?
מסך 12.1 אינץ' עד 13.3 אינץ' יספיק. המרחק בין העיניים והמסך במחשב נייד עומד על פחות מחצי מטר, כך שאין צורך במסך גדול יותר. בנוסף, מסכים קטנים יותר זקוקים לפחות אנרגיה, ויפעלו יותר שעות ברציפות.
למה לא מקבוק?
המחשב הנייד של אפל יקר מדי עבור הסטודנט הממוצע, שאינו לומד עיצוב: מחיר דגם בסיסי נושק ל-5,000 שקל. בנוסף, תוכנות אקדמיות רבות אינן תומכות במערכת ההפעלה של המק, OS X, ושירותים מקוונים רבים של האוניברסיטאות אינם תומכים בדפדפן ספארי.
למה לא טאבלט?
האייפד וטאבלטי האנדרואיד מוגבלים בכל הנוגע ליצירת תוכן, כיוון שהם מיועדים בראש ובראשונה לצריכתו. למרות השיק, הפוזה והמשקל הנמוך, לפטופ סטנדרטי עם מקלדת אמיתית יהיה נוח בהרבה לעבודה מאשר טאבלט עם מקלדת וירטואלית או כזו המשולבת בכיסוי שלו.
למה לא מחשב נייח?
כסטודנטים תצטרכו להזין וליצור תוכן בזמן אמת. עדיף שיהיה לכם מחשב זמין במהלך השיעור, או שתיאלצו לרוץ כל השנה אחרי חברים שהקלידו את ההרצאות החשובות, אספו את החומר למבחן והורידו את המצגות הרלוונטיות.
כל אחד מהמחשבים המוצגים בכתבה זו יעשה את העבודה. המחירים המוצגים מתייחסים לדגמים בסיסיים, ללא תוספות. המפרט הטכני ויכולות המחשב הם נקודות בסיסיות לבחירתו, אך אנו ממליצים לסור לחנות שמוכרת את הדגם בו חפצתם ולבדוק אם נוח לכם להקליד עליו, לשאת אותו ולהשתמש בו. זאת, גם אם ברצונכם לרכוש אותו ברשת; הרי לא הייתם קונים מכונית שלא ישבתם בה, נכון?
סמסונג ATIV Book 9 Lite NP 915
ה-915 של סמסונג בולט במיוחד בעיצובו, ששאל אלמנטים מסדרת הדגל של החברה. מי שחשוב לו להסתובב עם לפטופ אלגנטי במיוחד. הוא גם נוח יחסית לעבודה והמסך שלו מציג איכות צבע משובחת.
יתרונות: עיצוב מוצלח, הקלדה נוחה
חסרונות: ביצועים בינוניים, מרחב אחסון מצומצם
HP Probook 430 G1
סדרת פרובוק של HP היא סדרה שנועדה במקור למשתמשים ארגוניים, אך עדיין מציגה יתרונות רבים גם עבור סטודנטים. המחשבים נוחים מאוד לעבודה וגם עמידים יותר מאחרים.
יתרונות: הקלדה נוחה, מחיר נמוך
חסרונות: איכות התצוגה והביצועים אינם מרשימים
טושיבה Satellite Z30-A16Q
יתרונות: עיצוב מוצלח, קל, סוללה חזקה, מסך Full HD
חסרונות: ביצועים בינוניים, מרחב אחסון מצומצם
טושיבה Portege Z930-14E
סדרת פורטג' של טושיבה היא סדרת פרימיום, אך גם בה יש כמה בנים זולים יחסית וה-14E הוא דוגמה טובה לכך. מדובר במחשב קל ונוח בצורה יוצאת דופן, שהוא גם דק מאוד ויתאים לסטודנטים שמתכננים להסתובב הרבה עם המחשב לגבם.
יתרונות: קל, בחירה בין ווינדוס 7 ל-8
חסרונות: מחיר גבוה, ביצועים בינוניים, שטח אחסון מצומצם
Dell Inspiron 5547
האינספירון 5547 הוא יוצא הדופן ברשימת המחשבים שלפניכם, בשל גודלו. מחשבי 15.6 אינץ' הם לרוב גדולים וכבדים מכדי להיות מחשבי סטודנטים נוחים – וזמן הסוללה הזעום שלהם הוא המסמר הסופי בארון. לעומת זאת, Dell הצליחה לבנות לפטופ גדול עם זמן סוללה מכובד מאוד ומחיר נגיש. ה-5547 גם נוח וגם חזק ויספק את חובבי המסך הגדול.
יתרונות: ביצועים גבוהים, שטח אחסון גדול, סוללה חזקה, מסך גדול (למי שמעדיף)
חסרונות: כבד, איכות תצוגה לא מרשימה
HP Pavilion X360 13
HP היא אחת החברות היחידות שמציגות מחשבים היברידיים בכל התצורות – מסך מתהפך, מסך נתיק ומסך בעל ציר כפול (תצורה ותיקה במיוחד, במחשבים שנועדו לשוק הארגוני). ה-X360 הוא אחד המאוזנים והנוחים ביותר שלה, כשהחיסרון הכי בולט שלו הוא המשקל.
סוג מחשב: היברידי | מסך: 13.3 אינץ' | זמן סוללה: 8 שעות | שטח אחסון: 500 גיגה־בייט | משקל: 1.9 ק"ג | מחיר: 3,000 שקל
יתרונות: מחיר סביר, סוללה חזקה, מסך מתהפך
חסרונות: איכות תצוגה וביצועים בינוניים, כבד יחסית
לנובו IdeaPad Yoga 2
לנובו, ששולטת בשוק המחשוב העולמי, הציגה מספר מחשבים היברידיים מוזלים בשנה האחרונה. היוגה 2 הוא המאוזן שבהם, עם שילוב בין עיצוב יוקרתי, ממשק מצוין ונוחות עבודה. ואולם, הוא כבד מכדי להיות נוח לשימוש בתצורת הטאבלט שלו.
יתרונות: עיצוב אסתטי, מסך מתהפך
חסרונות: ביצועים בינוניים
אסוס Transformer Book T300
אסוס היא אולי החברה הכי בולטת בתחום המחשבים ההיברידיים, עם שלל דגמים בתצורת המסך המתנתק. ה-T300 משלב בין איכות תצוגה מעולה, עיצוב נאה שמתחרה בשל סמסונג בהצלחה ויכולות מולטימדיה טובות. ועדיין, חשוב לזכור שבתצורת הטאבלט, גופו עדיין כבד מכדי להיות נוח לשימוש ממושך.
יתרונות: איכות תצוגה טובה, עיצוב אלגנטי, קל, מסך נתיק
חסרונות: ביצועים בינוניים, מעט שקעים, שטח אחסון מצומצם