$
אינטרנט

ממשלת הודו הכריזה מלחמה על אתרי הפורנו

המדינה היא מובילה עולמית בהפעלת שרתים שמשמשים להצגת אתרי פורנוגרפיה שונים. עתה הוחלט כי שורת אתרים תיחסם אוטומטית בידי ספקיות האינטרנט במדינה וכי הציבור ההודי לא יוכל עוד ליהנות מפורנו

הראל עילם 16:2417.11.14

ממשלת הודו פועלת להקמת מערכת צנזורה שתחסום את הגישה לאתרי פורנוגרפיה לכל תושבי המדינה. כך דיווחו במהלך השבוע שעבר מספר מקומונים, על בסיס תעתיקים של שיחות בכירים במדינה שדלפו לרשת.

23  בכירים בתעשיית התקשורת במדינה, ביניהם שר התקשורת ראבי שנקר פרסד, ראשי ארגוני סלולר ומנכ"לי חברות תקשורת, נפגשו במשרדי חטיבת התקשורת האלקטרונית הממשלתית בספטמבר האחרון. הם דנו בדרכים שבהם הממשל יכול לקדם את המאמצים שלו בצנזור פורנוגרפיה, מטרה שהממשלה שמה לעצמה כבר ב-2000, עת חוקקה את חוק האינטרנט הראשון שלה שהתיר לממשלה לחסום אתרי "זימה".

 

הפגנה הודית נגד תכני פורנו הומוסקסואלי הפגנה הודית נגד תכני פורנו הומוסקסואלי

 

פרסד התבטא מספר פעמים בנושא פורנוגרפיה ואמר כי בעוד שהדבר מקובל במדינות מערביות ודמוקרטיות אחרות, יש לשקול זאת "בעיני התרבות ההודית". עם זאת, הוא גם אמר באוגוסט האחרון כי זה "לא מעשי" לנסות ולצנזר פורנוגרפיה. זאת בעקבות דו"ח פנימי של משרדו שמצא כי הודו היא המדינה המובילה בעולם באירוח שרתים של אתרי פורנו.

 

ב-14 השנים מאז העברת החוק המקורי, הממשל ההודי, משרד התקשורת ובית המשפט העליון ניסו במספר דרכים לעצור את תעשיית הפורנוגרפיה במדינה, כולל איסור על הפצת חומרי פורנוגרפיה הומוסקסואלים, הגשת מספר שיא של בקשות הסרת מידע מגוגל ופייסבוק (יותר מכל מדינה אחרת בעולם), השעיית מורים וחברי פרלמנט שהודו שצפו בפורנו, וחסימת הדומיין xxx. הודו גם ניסתה בעבר לחסום אתרי שיתוף קבצים ותכנים שהיא מגדירה כאלימים, אנטי-דתיים, אנטי-ממסדיים ואנטי-ממשלתיים. היא גם ניסתה לאלץ את בלקברי לתת לגופי הביון גישה מלאה לתעבורת ההודעות המוצפנות דרכה.

 

מאבק חסר תכלית

 

עד כה, כמעט כל מאמצים אלו נכשלו מלבד מספר מעצרים מתוקשרים היטב. כעת הממשל, בעקבות מסקנות הועדה שהתגבשה בספטמבר, דורש מספקיות האינטרנט במדינה לשדרג את התשתית שלהם על מנת שיוכלו לחסום אתרים ספציפיים והורה למשרד התקשורת להכין רשימה של אתרים אסורים.

 

כמעט כל מדינה בעולם (כולל ישראל) חוסמת אתרים מסוימים - עם דגש על אתרים הסוחרים בכלי נשק, תרופות, סמים, נשים ואתרי פדופיליה. אתר שיתוף הקבצים פיירט ביי חסום בעשרות מדינות. אוסטרליה בעבר הפעילה רשימה של אתרים אסורים, וזכתה לקיתונות ביקורת לאחר שהתגלה כי בין השאר היא חסמה את ויקיפדיה ואתר של מכבסה מקומית. מדינות כגון רוסיה וטורקיה גם ידועות בכך שהן חוסמות לא מעט אתרים, ביניהם גם אתרים פופולריים כיוטיוב.

 

חסימות אלו, ברמת ספקיות הרשת, הן קלות מאוד לאכיפה על ידי שימוש בכלים פשוטים. מספר מדינות, ובמיוחד סין, מפעילות מערכות חסימת תכנים מקיפות יותר שעוצרות את כל התעבורה מאתרים מסוימים - אבל גם כלים אלו ניתנים לעקיפה.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x