IBM תשיק מייל משולב ברשת חברתית
הכלי החדש מיועד להתחרות במוצרי המתחרות גוגל, מיקרוסופט וחברות הענן. הוא ישולב עם מערך מחשוב הענן של החברה ויספק גם יכולות התאמה אישית אוטומטית וניתוח מידע
- האם האייפד יחדיר את אפל לשוק הארגוני?
- הציפור הכחולה: טוויטר ו-IBM חתמו על הסכם שיתוף פעולה
- IBM תשלם 1.5 מיליארד כדי להיפטר מחטיבת השבבים שלה
הכלי יוצע במודל פרימיום (freemium), עם יכולות בסיסיות שיסופקו בחינם ותכונות מתקדמות שידרשו תשלום של המשתמש. IBM מייעדת את הכלי החדש לארגונים, חברות בגודל אנטרפרייז ועסקים קטנים ובינוניים. בנוסף לראשונה תציע IBM את המוצר ללקוחות פרטיים. שוק שלא פנתה אליו מזה שנים רבות.
Verse תוצע גם כאפלקיציה עבור מכשירים מבוססי iOS של אפל כגון האייפון והאייפד, ועבור מכשירים המריצים את מערכת ההפעלה אנדרואיד של גוגל. לדברי החברה הושקעו ב-Verse כ-100 מיליון דולר. המערכת מיישמת גישה חדשה לעולם הדואר האלקטרוני הארגוני, באמצעות שילוב מגוון רחב של אופני תקשורת יום-יומית: דוא"ל, פגישות פנים אל פנים, יומנים אישיים, שיתוף קבצים, הודעות מיידיות, עדכונים ברשת חברתית, שיחות וידיאו וכן הלאה – אל תוך סביבת עבודה שיתופית אחת.
ב-Verse שולבו גם יכולות למידה של המשתמש מה שמאפשר להציג לכל אחד חוויית שימוש אישית. IBM מדגישה את הפרטיות כאחד מהעקרונות המנחים בשימוש ברשת החברתית החדשה. לטענת החברה היא לא כורה מידע מהמשתמשים והמודל העסקי אינו מבוסס על פרסום. הדבר נעשה בעיקר בשביל למשוך משתמשים עסקיים, אך זה יתאים גם למשתמשים פרטיים אשר לא רוצים לשתף את המידע האישי שלהם עם ספקיות השירות שלהם.
למרות שב-IBM מתגאים בחדשנות של Verse, לא מדובר במשהו שלא ראינו קודם. מיקרוסופט מציעה מזה מספר שנים את הרשת החברתית יאמר, גוגל החלה לשווק לפני מספר שבועות את Google for Work שכוללת כלים דומים בשילוב עם אפלקיציות האופיס שלה וגם הסטארט-אפים: דרופבוקס, Slack ובוקס מציעות כלי עבודה שיתופיים שמכילים תכונות שניתן למצוא בכלי של IBM. היתרון היחיד כרגע של החברה נעוץ בשילוב של Verse עם מחשב העל בענן ווטסון ובשיתוף הפעולה שלה עם אפל וטוויטר שהיא לבטח תמנף לטובת הכלי החדש.
אסטרטגיית הלידה מחדש של הכחול הגדול
IBM מבצעת כעת תהליך התחדשות הכולל שינוי אסטרטגיה והתאמת קו המוצרים שלה לעידן הפוסט-PC. בין המהלכים המפתיעים שהיא ביצעה בשנה האחרונה ניתן לציין: חתימה על הסכם שיתוף פעולה עם אפל - ההסכם של IBM ואפל מספק מענה לשתי החברות. עבור אפל זו אפשרות פז לחדור לשוק הארגוני השמרני בדלת הראשית ובליווי אחת מהחברות המובילות בתחום. עבור IBM מדובר בשיפור התדמית המיושנת ובעיקר היא מקבלת לידיה גישה לאחת מפלטפורמות המובייל המובילות כיום.
הסכם שיתוף הפעולה עם טוויטר - למרות שעל פניו אין ל-IBM מה לחפש עם רשת חברתית שמוכוונת לשוק הפרטי. שיתוף הפעולה כולל שימוש של הרשת החברתית ביכולותיו של שירות הענן ווטסון שכולל יכולות חיפוש משופרות ומאפשר למצוא מידע ולנתח אותו בקלות. טוויטר הפך לכלי שימושי מאוד לכריית מידע וזיהוי טרנדים ו-ווטסון מאפשר לה לייעל את התהליך. IBM מרוויחה כמובן שיתוף פעולה עם הרשת החברתית "המגניבה", מה שמועיל לתדמית האפרורית שלה.
מכירת חטיבות המחשבים, השרתים הקטנים והשבבים - IBM שהייתה מזוהה במשך שנים כה רבות כיצרנית של ציוד מחשוב ושמוצר הדגל שלה היה המחשב האישי (היא טבעה את הכינוי מחשב אישי - Personal Computer או PC בקיצור) היא כיום בעיקר חברת תוכנה ושירותים. למעשה למעט חטיבה לייצור שרתים ארגוניים גדולים עבור מרכזי מידע וארגונים, IBM נפטרה מכל מערכי ייצור החומרה שלה. את מכירת חטיבת השבבים היא אפילו מימנה מכספה בעלות של כ-1.5 מיליארד דולר.