$
IT בעולם

האם האייפד יחדיר את אפל לשוק הארגוני?

הסכם שיתוף הפעולה בין אפל ל-IBM היה רק צעד ראשון במסע של החברה לכיבוש השוק הארגוני. השלב הבא כולל גיוס סטארט-אפים, מפתחי אפליקציות עסקיות ולקוחות ארגוניים. סמסונג בינתיים כבר גייסה את SAP לצידה

רפאל קאהאן 17:0311.11.14

אפל החלה לגייס צוותי מכירות במטרה לפנות ללקוחות ארגוניים, ביניהם ענקית הפיננסים סיטיגרופ. בנוסף היא גייסה כתריסר מפתחים שיעזרו לה בכך. מדיווח של סוכנות רויטרס, אפל גם גייסה מספר סטארט-אפים לטובת העניין וביניהן ServiceMax ו-PlanGrid שמתמחות בפיתוח אפליקציות לחברות וארגונים. 

כבר שלושה רבעונים שמכירות האייפד לא גדלות כמו שאפל תכננה וגם האייפון לא מצליח להחזיק את נתח השוק שכבש לאחר השקתו. מכשירי האנדרואיד של גוגל הפכו יותר נפוצים בעיקר בזכות היצרנים הסינים שהפכו אותו למוצר צריכה זול וזמין לכל דורש. אפל הבינה זאת וכעת היא מתכננת להיכנס לשוק שבו עוד אין לה (וגם לאנדרואיד) דריסת רגל משמעותית - השוק הארגוני.

 

האייפד כבר יודע להריץ את מיקרוסופט אופיס האייפד כבר יודע להריץ את מיקרוסופט אופיס

 

אפל לא לבד: גם בסמסונג הבינו שמדובר בתחום שחשוב להתבלט בו. לא לחינם הוסיפה היצרנית הקוריאנית למכשירי הגלקסי מספר תכונות חשובות כגון מערכת ניהול מכשירים ויכולות אבטחה בעלות תקן ממשלתי בשם KNOX. זו גם הסיבה שאפל פנתה ל-IBM בשביל שהיא תספק לה מערכות אבטחה וניתוח נתונים מותאמת לשוק הארגוני. סמסונג גם הודיעה היום (ג') על הסכם חדש שנחתם עם ענקית התוכנה הארגונית SAP, במסגרתו ישולבו כלים של סמסונג במערכות SAP.

 

ניסיון מועט בשוק העסקי

 

לאפל כבר היו הבלחות של מוצרים המיועדים לארגונים ועסקים כגון שרתים מבוססי מק פרו ומק מיני וגרסאות מותאמות של Mac OS X המיועדות להפעלתם. היא גם השיקה בעבר מסד נתונים בשם FileMaker ותוכנות המיועדות למגזרים מסויימים כגון פיינל קאט (Final Cut) לעריכת וידאו, או תוכנות לעריכת מוזיקה. אולם אלה מעולם לא היוו נתח משמעותי מעסקיה.

 

טאבלטי האייפד האחרונים של אפל טאבלטי האייפד האחרונים של אפל

 

אולם כעת המצב שונה. סנונית ראשונה לתכניותיה של אפל ניתן למצוא בהסכם שיתוף הפעולה שנחתם עם IBM, ושכולל בשלב הראשון התאמה של אפליקציות עסקיות שלה לסביבת ה-iOS. בנוסף IBM הודיעה כי תחל לספק שירותי תמיכה למוצרי אפל בארגונים. ההתקרבות בין אפל ל-IBM אינה מפתיעה, טים קוק כיהן כ-12 שנים כבכיר בחטיבת המחשבים האישיים שלה לפני שהצטרף לאפל ב-1998.

 

המתחרות הישירות של אפל בשוק הארגוני הן לא יצרניות סיניות אלמוניות או חברות אלקטרוניקה צרכנית. מדובר על חברות כגון HP ו-Dell ששולטות ביד רמה על החלק הארי של מוצרי החומרה ותחום ה-IT; חברות כגון אורקל, SAP ומיקרוסופט שמספקות את רוב התוכנות הארגוניות וחברות שירותי מחשוב ענן כגון סיילספורס, וורקדיי ואמזון.

 

המטרה: לחסוך כסף ללקוחות ולמכור עוד אייפונים

 

התחום הארגוני שווה לאפל הרבה מאוד כסף. לדוגמה, ServiceMax עוסקת בפיתוח אפליקציות עבור טכנאי שטח בתחומים מגוונים. השוק של ServiceMax הוערך על ידי סמנכ"ל השיווק שלה בכ-15 מיליארד דולר בשנה. אם אפל תזכה אפילו לנתח של 10% בתחום, קל להבין כיצד זה יוכל לשפר את מיצוב עסקי האייפד והאייפון שלה. ומדובר כאן רק באחד מהתחומים בהם אפל יכולה לספק את הציוד.

 

שימוש בטאבלטים הפך לעניין מפוץ בעולם התאגידי. הם משמשים למשימות כגון מכירות שטח או תמיכה טכנית ולמעשה הם מוגבלים בעיקר על ידי היצע האפליקציות הייעודיות לכל תחום. "אפל לא אוהבת את השוק הארגוני", אמר ג'ון ריימר, אנליסט בפורסטר לרויטרס. "המודל העסקי שלה לא בנוי להתמודדות עם הדרישות של הלקוחות הארגוניים. אבל אפל כן רוצה נתח מהשוק הזה", הסביר.

 

נראה שאפל מנסה להעתיק את המודל העסקי שעבד לה היטב בשוק הפרטי - להרגיל את הלקוחות לתוכנה ולתוכן וליהנות ממכירות המכשירים, שם שולי הרווח שלה גבוהים. אפל תצטרך לעמול קשה ולספק סביבת עבודה יעילה ושימושית ללקוחות. אבל בעיקר היא תצטרך להוכיח שהשימוש במכשירים שלה יחסוך ללקוחות כסף, כי אחרת לא תהיה להם סיבה להעדיף את מוצריה על פני אלו של מתחרותיה שכבר נמצאות שם.   

בטל שלח
    לכל התגובות
    x