בית המשפט אישר: אפל תשלם לצרכנים פיצוי של 400 מיליון דולר
זאת, במסגרת פשרה על רקע הרשעתה בארגון קרטל ביחד עם מו"לים גדולים בארה"ב - שנועד להעלות את מחירי הספרים הדיגיטליים. המשפט נגד אפל ושותפותיה נפתח ב-2012, אך עדיין רחוק מסיומו בשל ערעורי ענקית הטכנולוגיה
- אפל תפסיק להציג אפליקציות כחינמיות
- מורגן סטנלי למשקיעיו: שעון אפל עומד להיות להיט
- אפל תביא את שירותי התשלום שלה למשתמש הסיני
המשפט נגד אפל נפתח ב-2012, כשמשרד המשפטים האמריקאי תבע את החברה ואת חמש הוצאות הספרים הגדולות - האשט, הרפרקולינס, פינגווין, סיימון אנד שוסטר ומקמילן - בטענה שהחברות פעלו ביחד להקמת קרטל שידאג לשמר ולהעלות את מחירי הספרים הדיגיטליים.
אפל טענה הכחישה את האשמות ונערכה להלחם בהן, אך הוצאות הספרים מיהרו להתקפל ולחתום על הסדרי טיעון, במסגרתן החזירו ללקוחות 166 מיליון דולר בסך הכול. בבית המשפט אף העידו נציגיהן שאפל אלצה אותם לתת לחנות שלה יחס מועדף ולעבוד לפי מודל שימנע מחנויות מתחרות, ובראשן אמזון, מלקבוע את מחירי הספרים בעצמן.
הנאשם המרכזי: סטיב ג'ובס
ביולי 2013 קבע בית המשפט שאפל אשמה בקונספירציה להעאלת מחירי הספרים הדיגיטליים, כאשר השופטת, דניס קוט, אף הפנתה אצבע מאשימה למנכ"ל המיתולוגי, סטיב ג'ובס, כגורם מרכזי בגיבושה.
ביולי שעבר, כחודשיים לפני פתיחת הדיונים בשאלת הפיצויים שתדרש אפל לשלם, הגיעה החברה לסיכום עם התביעה במסגרתו תשלם פיצויים בסך 450 מיליון דולר. כעת אישר בית המשפט הסכם זה, שכולל 400 מיליון דולר פיצויים ל-23 מיליון צרכנים ועוד 50 מיליון דולר פיצויים שישולמו לעורכי הדין שניהלו את התביעה. “מדובר בהסכם בעל מבנה בלתי-רגיל", אמרה השופטת קוט בדיון, “במיוחד בהתחשב בעובדה שהוא מגיע ערב פתיחת ההליך המשפטי על הפיצויים". עם זאת, היא אמרה שהיא מבינה מדוע בחרו התובעים להסכים לו, לאור טקטיקת ההשתהות של אפל.
האישור אינו סוף הפרשה, שכן הוא מאפשר לאפל להמשיך בהליך הערעור על ההחלטה של השופטת קוט נגד אפל בשאלת אחריותה לפרשה, ולכן צפויים עוד חודשים רבים או אפילו שנים עד לסיומו. אפל לא הגיבה לפניית סוכנות רויטרס בנושא.