הכרומבוק מחליף את האייפד בבתי הספר
מערכת החינוך האמריקאית מעדיפה את מחשבי מערכת ההפעלה כרום OS על פני הטאבלטים של אפל. גוגל מכרה לבתי הספר 715,500 מחשבים ברבעון האחרון והשתלטה על רבע משוק המחשוב החינוכי במדינה
- iBuy: אייפוניסטים אוהבים לפתוח את הארנק
- מלכודת הפאבלט: האייפד ננטש לטובת האייפון 6 פלוס
- מיקרוסופט משיקה את Office בחינם לאייפד ולאייפון
גוגל דחקה גם את מיקרוסופט החוצה
האייפד היה המוצר בעל קצב הצמיחה המהיר ביותר בהיסטוריה של אפל, בין היתר בזכות הצלחתו המרשימה במגזר החינוכי - 94% מהטאבלטים שנמצאים בשימוש במוסדות חינוך ברחבי העולם הם מכשירי אייפד, כך טען מנכ"ל אפל טים קוק לפני שנה.
מאז הואט קצב הצמיחה של מכירות האייפד, כאשר במקביל הגדילה גוגל את דריסת הרגל שלה בבתי הספר עם חבילת היישומים והשירותים Google Apps for Education. החבילה כוללת גרסאות מותאמות לבתי ספר של שירותים פופולריים כמו ג'ימייל, גוגל דרייב וגוגל דוקס לצד כלים ייעודיים לניהול השיעור, כשהיא דוחקת החוצה את מיקרוסופט.
בחודשים האחרונים ניצלה החברה את הפופולריות של החבילה כמנוף להגדלת המכירות של המחשבים הניידים הזולים המבוססים על כרום OS. מחשבי כרומבוק תלויים אמנם בחיבור לאינטרנט וגישה ליישומי גוגל בענן - אבל משעה שהתלמידים התרגלו להשתמש בהם על בסיס יומיומי, הצורך ביכולת המסורתית להריץ יישומי דסקטופ מבוססי ווינדוס פחת והפתיחות למחשבים החדשים של גוגל גדלה, טוען הדו"ח.
מיקרוסופט מנסה לסגור את הפער עם הגרסה החינוכית של אופיס 365, שזמינה בחינם לתלמידים בארה"ב, אבל מחייבת את בתי הספר לשלם דמי מנוי, בניגוד לחבילת גוגל החינמית. אפליקציות האייפד המקבילות של אפל, Pages ו-Numbers, לא הצליחו להגיע לרמת הפופולריות של מוצרי גוגל ומיקרוסופט, קובע הדו"ח, דבר שפגע ביכולתה של אפל להמשיך להתחרות בהן בהצלחה.
התלמידים מעדיפים לשחק ולא ללמוד
גם במחיר החומרה יש לגוגל יתרון: בעוד מכשירי האייפד עולים לא פחות מ-379 דולר לאייפד אייר מודל 2013, אחרי הנחה לבתי ספר, גוגל מציעה את מחשבי כרומבוק במחירים שמתחילים ב-199 דולר בלבד ליחידה.
גם מיקרוסופט יישרה קו, ועתה היא מציעה יחד עם HP את מחשבי Stream המיועדים לבתי ספר, במחיר 199 דולר לדגם 11 אינץ' או 229 דולר לדגם ה-13 אינץ'. בעיה נוספת ממנה סובל האייפד בשוק זה היא המקלדת הווירטואלית, שהופכת אותו ליעיל פחות ככל שהילדים מתבגרים ונדרשים להקליד טקסטים בהיקף גדול יותר, אומרת חברת המחקר. עוד מגרעה בולטת של הטאבלט הוא שימוש יתר במכשירים למשחקים, מדיה חברתית וצפיה בווידאו ופחות מדי לשימושים לימודיים, דבר שגורם לתסכול בקרב ההורים ודוחף אותם להעדיף מוצרים שמתאימים יותר לשימוש יצירתי ולא רק לצריכת מדיה וגלישה באינטרנט.