השראה עולמית
עילית האנדרואיד: 20 האפליקציות הטובות ביותר של 2014
גוגל פרסמה את רשימת האפליקציות המומלצות ביותר בחנות שלה - מאחת שתלמד אתכם סינית בקלות דרך יישום שימצא לכם אהבה, ילמד אתכם מלאכת יד או ימנע מכם מלבזבז זמן בפייסבוק - ועד אפליקציה שמחדדת את המוח והחושים
חנות האפליקציות של גוגל משרתת יותר מ-80% משוק הסמארטפונים והיא אחת מאבני המסד של שוק המובייל כולו. גוגל עצמה בחרה 75 אפליקציות שהושקו או השתנו משמעותית השנה והועלו לחנות, ביניהן שלוש ישראליות - Facetune, Samba ו-Money Tracker. אנו ב"כלכליסט" מציגים בפניכם את 20 הטובות ביותר בשלל תחומים – ניהול לו"ז, היכרויות ודייטינג, צילום ואפילו פיתוח המוח ושיפור הזיכרון. את הרשימה המלאה תוכלו למצוא בלינק זה.
Wunderlist: רשימת המטלות הפלאית
Wunderlist היא אפליקציה ותיקה שקוטפת כבר הרבה שנים את פרס רשימת המטלות המועדפת. היא מאפשרת ליצור, לערוך ולשתף רשימות בכל נושא שיעלה על הדעת. החל מרשימת מכולת וכלה ברשימת מלאי. היא מסתנכרנת בין כל המכשירים של בעל החשבון וניתן אף להשתמש בה בהתקני מחשוב לביש מבוססי אנדרואיד Wear.
Craftsy Classes: אפליקציית בתיה עוזיאל
האפליקציה הזו נולדה בשביל מי שאוהב שיעורי מלאכה, סריגת גרביים או סתם ליצור כל מיני דברים. מדובר באוסף מרשים של סרטוני הדרכה מלווים בהסברים ליצירה של חפצים. תוכלו ללמוד סריגה של סוודר, לאפות קאפקייקס או לצייר על בדים. כל זאת בחינם. בנוסף היא כוללת גם אפשרות לשאול שאלות ולקבל עצות מחברי קהילת המשתמשים. בינתיים רק באנגלית.
Windfinder: איפה הרוח?
אם אתם ימאים, גולשים או סתם חובבי מטאורולוגיה, Windfinder תאפשר לכם לנתח ולדעת מהיכן תגיע הרוח בכל מיני מקומות בעולם. האפליקציה יודעת להתממשק עם כ-17,000 תחנות חיזוי ברחבי העולם וכוללת מידע על יותר מ-37,000 מיקומים שונים, חופים, ערים או איים. הגרסה הבסיסית ניתנת להורדה בחינם, אולם אם תרצו להשתמש בה ללא פרסומות תצטרכו להוציא עוד כ-8 שקל.
Monki Chinese Class: ללמוד סינית זה משחק ילדים
אם כל חייכם חשבתם שסינית היא שפה מסובכת ללימוד, תשמחו לדעת שהנה לכם אפליקציה שתשכנע אתכם שזה לא כך. מונקי תאפשר לכם ולילדים שלכם ללמוד בקלות כיצד לכתוב סינית בסיסית. השיטה מתבססת על ציור בעזרת האצבעות על גבי ציורים שמתארים את המלה. מכיוון שכתיב סיני מתבסס על אידאוגרמות - זאת אומרת שכל מלה היא בעצם ציור של מה שהיא מתארת, השיטה מספקת דרך יעילה ללמוד.
להורדה בחינם
Video Collage Maker: לייצר קולאז' מהמסע להודו
לפני שנים רבות, כל שיבה מטיול בחו"ל לוותה בישיבה משפחתית בסלון חשוך ובהייה בתמונות של הטיול שהיו מוקרנות על הקיר. לאלו מכם שנהנו מהחווייה ורוצים דרך יעילה לשחזר אותה, תסייע אפליקציה זו בצורה יעילה ומשעשעת. ניתן ליצור אסופות של תמונות או סרטונים, או שילוב של שניהם. לאחר מכן תוכלו לשתף אותם עם יקיריכם מבלי לדרוש מהם להגיע לסלון. נוסטלגי.
Duolingo Test Center: להיבחן באנגלית מהבית
עבור מי מכם שרוצים ללמוד או לעבוד בארה"ב, נדרש לרוב להציג תעודה המעידה על כישוריכם. בין אם מדובר ב-TOFEL או ב-IELTS הלימוד והבחינה עולים לרוב כסף רב. חברת לימוד השפות דואולינגו מציעה פיתרון (בינתיים רק בגרסת הרצה וללא תאימות רשמית) שיאפשר לכם להיבחן ולקבל את התעודה ישירות מהאפליקציה ובעשירית המחיר. כל מה שתידרשו לעשות זה לענות על השאלות או לחזור על משפטים וזהו. מכיוון שהאפליקציה עדיין חדשה צריך לברר שהמבחן תואם לדרישות המקומיות. אבל אם היא תאושר, מדובר על פיתרון מצויין.
Facetune: תיקון סלפי ללא מאמץ
אופנת הסלפי גרמה לכך שכיום אנחנו הרבה יותר מודעים לאיך שאנחנו יוצאים בתמונות. העניין הוא שקשה להתחיל לרטש את התמונה באמצע מסיבה או יציאה עם חברים בפאב. הפתרון שמציעה Facetune הישראלית היא אפליקציית ריטוש פשוטה לשימוש שמאפשרת לקבל אפקטים כמו בפוטושופ ישר על גבי הסמארטפון או הטאבלט. האפליקציה יעילה ומאפשרת למחוק הכל, החל מחצ'קון סורר וכלה בשיניים צהובות מדי.
להורדה בתשלום - 10.90 שקל
Minube: למצוא את יעד הטיול הבא
עבור אלו מכם שאוהבים טיולים ומסעות, למצוא את מקום הנחיתה הבא עלול להיות בעייתי. Minube מבקשת לספק לכם מנוע המלצות ליעדים תוך שימוש בכל מיני פרמטרים כגון צבע אהוב, יבשת מעניינת או סתם סוג האוכל שאתם רוצים לגלות. ברגע שהתבייתתם על היעד, תוכלו מתוך האפליקציה לבנות לכם את מסלול הטיול ללא צורך בשיטוט בין אתרי תיירות שונים. אנחנו לא יכולים להתחייב שהדילים שתקבלו דרך האפליקציה יהיו הטובים ביותר, אך עדיין מדובר באפליקציה שימושית.
Nester: מנעול אוטומטי לילדים
הילדים של היום שוקעים במשחק או בפעילות בטאבלט ושוכחים את עצמם שם. האפליקציה הזו מספקת להורים מנגנון אוטומטי להגבלת זמן המשחק או השימוש בטאבלט או בסמארטפון. ניתן להגדיר מסגרת זמן לשימוש ואת האפליקציות המורשות וכך כאשר יגיע זמן ארוחת הערב או המקלחת, המכשיר יינעל מעצמו והילד יוחזר להוריו.
Samba: לשלוח סרטון ולראות את התגובה
אחת הבעיות במשלוח סרטונים או תמונות הוא שקשה לדעת מה הייתה התגובה של הצד המקבל. אפליקציית סמבה שפותחה בישראל מבקשת לספק לכם דרך ליהנות גם מהתגובה של החברים שלכם לסרט שצילמתם במהלך מפגש עם הנמר הזה בעין גדי. החסרון היחיד שלה הוא שהאפלקיציה מגבילה אתכם לסרטונים שצולמו דרכה ולא תוכלו להשתמש בסרטונים שכבר יש לכם. רעיון מקורי שכבר זיכה את המפתחים בפרס במהלך כנס SXSW האחרון.
Lumosity: לאמן את המוח
זוהי אפליקציה שמציגה לכם שלל מבחני זיכרון ומחשבה, במטרה לשפר את ביצועי המוח שלכם. הם בנויים בצורת חידונים ומשחקונים חביבים ואפשר לשקוע בה שעות ארוכות בכיף. היא תוכננה בסיוע חוקרי מוח וכנראה שתעביר את זמנכם בצורה יותר פרודוקטיבית ממשחקי המובייל הטיפוסיים.
EyeEm: פילטרים חכמים למצלמת המובייל
יש הרבה מאוד אפליקציות צילום בחנות גוגל, אך אייאם מתבלטת על פני השאר בכמה אלמנטים: ראשית, הפילטרים האמנותיים שלה משובחים. שנית, הממשק פשוט וידידותי מאוד ושלישית, יש לה רכיב חברתי שמאפשר לשתף תמונות ולעקוב אחר משתמשים אחרים. מומלץ לחובבי אינסטגרם שמיצו אותה.
Maps.ME: לנווט גם בלי אינטרנט
לכל סמארטפון שתרכשו יש אפליקציית ניווט, אך אם אין לכם חיבור רשת מכל סיבה (למשל, הסוללה חלשה מאוד ואתם מכבים את חיבור הנתונים), לא תוכלו להשתמש בה. כאן נכנסת לתמונה מאפס.מי: היא פשוט מורידה את המפות, מסלולי הניווט והיחסים בין אלמנטים שונים במפה אל הטלפון עצמו. בעזרתה, תוכלו לנווט אופליין בקלות. מומלצת למשתמשים שסוללת הטלפון שלהם כושלת ברגעים קריטיים.
Money Tracker: איפה הכסף?
אפליקציה ישראלית זו עונה ביצירתיות לשאלה האלמותית הנ"ל: היא מאפשרת לכם להגדיר תקציב, לחשב הוצאות ולנהל את חשבונות האשראי שלכם. הושם בה דגש מיוחד על מלחמה בהונאות אשראי, עם כלים לאיתור מיקום ביצוע עסקאות ועוד.
להורדה בחינם
Rundavoo: אז איפה נפגשים?
אפליקציה זו נועדה לפתור בעיה שאין מעגל חברתי שלא נתקל בה: קביעת נקודת מפגש ופעילות. בעזרתה אפשר לדון עם חברים באירועים ומקומות בהם אפשר להיפגש, לראות מי מעדיף מה ולתעד הכל (כדי שאף אחד לא יגיד "מה, קבענו בשש" שהוא מאחר בשעתיים). היא כוללת שירותי מיקום, יומן ומאפשרת גם הזמנת מקומות במסעדות.
להורדה בחינם
Offtime: עכשיו מתנתקים
כמה פעמים קרה לכם שתכננתם לעשות משהו חשוב, רק כדי לשקוע בפיד שלכם בפייסבוק? כמה פעמים אמרתם "זהו, עכשיו מנקים את הכיור" והמשכתם לצפות בסרטוני יוטיוב במשך שעות? אפליקציה זו נועדה להכריח אתכם להתנתק משירותים מקוונים שונים במועדים שהגדרתם מראש. היא תחסום עבורכם לייקים והתראות, שיחות והודעות או פעילות אחרת שמפריעה לכם לעשות את מה שבאמת חשוב.
להורדה בחינם
Lettrs: הודעות, הדור הבא
אפליקציה זו נועדה לשפר פעילות מאוד פשוטה שכולנו מבצעים בטלפון הנייד: כתיבת הודעות. יש לה ממשק לעיצוב רקע ההודעה, הטקסט ואפילו החתימה האישית שלכם. תוכלו לכתוב הודעות וגם סיפורים או מאמרים, לשלוח לחברים או לפרסם בממשק האפליקציה.
להורדה בחינם
OKCupid Dating: טינדר לרציניים בלבד
אתר אוקייקיופיד הוא אחד מאתרי ההיכרויות החינמיים המפורסמים והטובים בעולם, שגם בישראל זכה לפופולאריות גדולה. האפליקציה החדשה שלו מאמצת אלמנטים מטינדר, בדמות היכרויות מבוססות מיקום ובחירת מועמדים לדייט בסווייפ ימינה או שמאלה. אופיו של האתר הוא קצת יותר רציני משל טינדר, שמתמקדת במין מזדמן. הממשק של אוקייקיופיד נוח, מהיר וחלק וזו אפליקציית הדייטינג הטובה ביותר לטעמנו.
להורדה בחינם
Sunrise Calender: לוח שנה משוכלל
כמה כבר אפשר לחדש בתחום אפליקציות לוחות השנה? הכירו את סאנרייז, שמצליחה לעשות זאת על ידי ממשק פשוט וידידותי במיוחד ובו כמה אפשרויות מתקדמות. היא מתחברת ללוח גוגל הסטנדרטי, משלבת בו תזכורות מבוססות מיקום, ווידג'ט נוח וגדול למסכי הבית בסלולרי וגם מסתנכרנת עם גרסת ווב לעבודה מהלפטופ.
להורדה בחינם
TimeHop: כשבפייסבוק היה חור
כולנו פעילים ברשתות החברתיות, אך לא תמיד זוכרים מה כתבנו פעם, מה הגיבו לנו ומה קרה אחר כך. אפליקציה זו מתחברת לפיד שלכם בפייסבוק וברשתות חברתיות אחרות ומראות לכם בכל יום מה פרסמתם בשנה שלפני כן, ולפניה וכן הלאה. התוצאה כיפית מאוד: לבטח תיתקלו בסטטוסים מצחיקים שלכם ששכחתם, בתמונות ישנות ועוד. מומלץ במיוחד למי שחי בתוך הפיד ונושם מדיה חברתית.
להורדה בחינם