מיקרוסופט Azure צומח מול AWS של אמזון
שירות הענן של מיקרוסופט סבל מכמה בעיות שגרמו ללקוחות לפקפק ביכולותיה של מיקרוסופט להתחרות באמזון. עם זאת , שירות Azure הצליח להגיע לנתח של 10% מהשוק לעומת אמזון שאיבדה מעט מעוצמתה
אם לא הספיקו לאמזון הצרות שהביאו עליה עסקי הקמעונאות והטלפון הסלולרי הכושל שהשיקה, הרי שגם מצב עסקי הענן שלה שמהווים את אחד מעסקיה הרווחיים ביותר אינו מזהיר. על פי מחקר של חברת סינרג'י, נתח השוק של AWS ירד מ-28% ל-27% השנה. זה אולי לא נשמע הרבה, אך אם לוקחים בחשבון שמדובר בשוק ששוויו כ-14.5 מיליארד דולר לפי ההערכות האחרונות, הרי שאין מדובר בירידה של מה בכך.
- חדשות רעות לאינטל: קוואלקום תייצר שבבי ARM לשרתים
- Salesforce צמצמה הפסדים אולם המניה יורדת בשל תחזית חלשה
- IBM תשיק מייל משולב ברשת חברתית
לעומתה, מיקרוסופט יכולה להיות מרוצה. מנתח שוק של 7% היא מטפסת לנתח של כ-10%, ותופשת את המקום השני לפני IBM, גוגל וסיילספורס שמסתפקות ב-7%, 5% ו-4% מהשוק בהתאמה. ההישג עוד יותר משמעותי אם לוקחים בחשבון את הבעיות הטכניות מהן סבל השירות ושאף גרמו להשבתתו למספר שעות בחודש שעבר.
מיקרוסופט לא מפסיקה לדחוף את השירות שלה מאז השיקה אותו ב-2010. מנכ"ל החברה, סאטיה נדלה, שהיה סמנכ"ל חטיבת הענן לפני מינויו, הוא מאמין גדול בשירותי מחשוב ענן. נדלה הספיק כבר להציג את המגמה שהוא מתכוון להוביל והחברה כבר השיקה לא מעט עדכונים למוצריה המובילים שמתבססים על הענן. זאת ועוד, גם הגרסה הבאה של ווינדוס צפויה לכלול אינטגרציה הדוקה עם שירותי Azure ותכלול לא מעט מהם כשירותים מובנים.
אם זאת אין להספיד את אמזון כל כך מהר. החברה נמצאת בעסקי הענן כבר מ-2006, ואת מה שהאחרות לומדות, ב-AWS כבר הספיקו לשכוח. שירות הענן של אמזון גם מתבסס כרגע על תשתיות בלבד, כך שיש לחברה מקום לפתח מגוון רחב יותר של מוצרים משלימים. השאלה הגדולה היא האם זה יקרה ומתי? ואולם אם לוקחים בחשבון את המצב הפיננסי העדין בו היא נמצאת, לא בטוח שהמשקיעים ישמחו לשמוע על עוד ניסיונות של בזוס להיכנס לשווקים חדשים.