מסופר-צידנית ועד מטוס נייר חכם: שיאני הגיוסים בקיקסטארטר
רובוט שמקריא סיפורים לילדים, תנור קמפינג שגם טוען סוללות של סלולריים, חיישן שמשפר את השינה שלכם ואפילו מטוס נייר שנשלט מהסמארטפון: מיזמי מימון הקהל המצליחים והמפתיעים ביותר, שגייסו הרבה יותר כסף משציפו
תחום מימון הקהל הוא כבר מזמן לא גימיק, כי אם חלק אינטגרלי מהכלכלה המודרנית: חברות פונות לאתרים כקיקסטארטר ואינדיגוגו כדי לממן מיזמים ולא פעם מצליחות לגייס סכומים שאין סיכוי שהיו מוציאות מקרנות הון סיכון. לא מעט חברות מינפו את ההצלחה והקימו כך עסק משגשג.
- צריכים עזרה מזרים באינטרנט? אינדיגוגו יסייע לכם
- חדש מאינדיגוגו: ביטוח עבור התורמים למיזמי מימון המונים
1. הצידנית Coolest Cooler
רצו 50 אלף דולר, גייסו 13.3 מיליון דולר - פי 265.7 מיעד הגיוס
נמאס לכם מפיקניקים בטכנולוגיה של המאה ה-19? גם ככה אתם סוחבים איתכם צידנית, אז למה לא אחת שגם כוללת בלנדר, פנס, מטען לטלפונים, קרש חיתוך, שטח אחסון ופותח בקבוקים?
אם עניתם כן, דעו שאתם לא לבד: יותר מ-60 אלף איש הזמינו לעצמם צידנית Coolest. זהו ללא ספק הפרויקט המצליח ביותר בכל הזמנים בקיקסטרטר, והצליח לשבור את שיא הגיוס הקודם של השעון החכם פבל.
2. מדפסת התלת ממד Micro
רצו 50 אלף, גייסו 3.4 מיליון דולר - פי 68 מיעד הגיוס
מהפכת מדפסות התלד ממד כבר כאן, אבל עד כה הן היו יקרות מדי. השנה ראינו מספר חברות שהציעו מיני-מדפסות במחירים נמוכים משמעותית, מדפסות שהן גם קלות, קטנות ופשוטות לתפעול ותחזוקה.
חברת M3D הבטיחה שתוכל לספק מדפסת ב-200 דולר, ויותר מ-10 אלף איש תרמו לה כסף. בהמשך, עוד חברות הרימו את הדגל ו-2014 הייתה שנה מלאה בהמצאות תלת ממד, אבל אף אחת לא הגיעה להצלחה של M3D.
3. מיני-מוזיאון מבית היוצר הנס פקס
רצה 38 אלף דולר, גייס 1.2 מיליון דולר - פי 32 מיעד הגיוס
ליוצר האמריקאי הנס פקס היה רעיון: הוא רצה לתת לכל אדם שירצה בכך יכולת לגעת בהיסטוריה. כמה מאיתנו תמיד רצו להחזיק בעצם דינוזאור משלנו כשהיינו ילדים? או אולי אבן מהירח, מאדים או ממטאור?
מה לגבי תכריך של מומיה מצרית עתיקה? חלק מהחללית אפולו 11 או העץ העתיק ביותר? הפרויקט של פקס מאפשר לכל אדם לרכוש ולהחזיק מספר פיסות היסטוריה מאומתת במחיר שווה לכל נפש, במחיר של שמונים דולר ומעלה. 5,000 איש תרמו לו כסף.
4. משחק הלוח Zombicide
רצו 100 אלף דולר, גייסו 2.8 מיליון דולר - פי 28 מיעד הגיוס
האם הייתם מצליחים לשרוד באפוקליפסת הזומבים? מה לגבי הדמויות האהובות עליכם ביותר, כמו הומאז'ים לראג' מ"תיאוריית המפץ הגדול" או וולטר וויט מ"שוברים שורות"?
משחקי לוח מורכבים הפונים למבוגרים חזרו לאופנה בכבר לפני עשור, אבל דווקא ההצלחה בשנים האחרונות של סדרות טלוויזיה מבוססות זומבים הפכו את זומביסייד להצלחה מסחררת. כמות גדולה מאוד של הרחבות, תוספות ומינאטורות גם הבטיחו שהתומך הממוצע נתן 237 דולר לפרויקט – אחד מהשיעורים הגבוהים ביותר בקיקסטרטר.
5. מזל"ט הצילום +Hexo
רצו 50 אלף דולר, גייסו 1.3 מיליון דולר - פי 26 מיעד הגיוס
כבר היום ניתן למצוא במאים ומפיקים שמשתמשים במזל"טים כדי לצלם פרסומות, שוטים קשים במיוחד בסרטים או אפילו חתונות. אבל כמה שימושי זה בחיי היום היום שלנו, מלבד כגימיק? כאן נכנסת לתמונה חברת Hexo שמציעה לתומכי קיקסטרטר מזל"ט זעיר שהופך את חווית הצילום לישימה: הוא יודע לעקוב אחרי המצולם, לשמור על יציבות ולצלם בצורה הטובה ביותר. למרות תג המחיר הגבוה שהתחיל ב-500 דולר, אלפיים איש רכשו את המזל"ט ו-Hexo הפכה להיות אחד מהפרויקטים המצליחים ביותר בקיקסטרטר.
6. מטוס נייר שנשלט מרחוק
רצו 50 אלף דולר, גייס 1.2 מיליון דולר - פי 24 מיעד הגיוס
כבוד ישראלי: גם אנחנו הצלחנו להכנס לרשימת הפרויקטים המצליחים בקיקסטרטר. ממציא הצעצועים והמהנדס הישראלי-אמריקאי שי גויטיין הצליח להשלים בתחילת 2014 את אחד מהגיוסים המרשימים ביותר אי פעם עם רעיון פשוט: כולם אוהבים מטוסי נייר - למה לא לעשות אחד חכם? ההמצאה של גויטיין כוללת אנטנה, סוללה ומנוע זעיר וניתן לשלב אותה בתוך כל מטוס נייר כדי להפוך אותו למעין מזל"ט שנשלט על ידי הטלפון שלכם.
7. העט החכם Lix
רצו 30 אלף פאונד, גייסו 731 אלף פאונד - פי 24 מיעד הגיוס
חברת Lixpen המזרח אירופית עיצבה עט שמאפשר לכם לייצר לא רק על משטחים שטוחים, אלא גם לייצר אובייקטים תלת ממדיים לכל דבר. בפועל, העט הוא מדפסת תלת ממד זעירה שבלחיצת כפתור יכול לשחרר חוט, המאפשר יצירת אובייקטים כגון פסלים קטנים, טקסט תלת ממדי ועוד. בניגוד לפתרונות דומים, Lix נראה כמו עט רגיל והוא קטן וקל יותר מהמתחרים.
8. חיישן השינה Sense
רצו 100 אלף דולר, גייסו 2.4 מיליון דולר - פי 24 מיעד הגיוס
כמעט כל בן אדם יסבול מבעיות שינה במהלך חייו, אבל הפתרונות הטכנולוגיים הקיימים לבדיקות שינה הם מסורבלים, מיושנים ויקרים. Sense הוא חיישן קטן ואלגנטי שבודק את איכות השינה של המשתמש כגון שינויים בדופק ותזוזות.
בנוסף, הוא מנטר גם את הסביבה בה הוא ישן, כגון רעשים, חשיפה לאור, טמפרטורה, נוכחות אלרגנים באוויר, לחות ועוד - הכל במטרה לגלות מדוע אתם לא מצליחים לישון. קרוב ל-20 אלף איש רכשו את החיישן שעולה כמאה דולר והפכו את Sense להצלחה.
9. תנור קמפינג נייד BioLite
רצו 45 אלף דולר, גייסו מיליון דולר - פי 22 מיעד הגיוס
בפעם השניה ברשימה מגיע מוצר המיועד לקמפינג ולפיקניקים, ואם Coolest Cooler עסק בקירור, BioLite מחמם. התנור הזעיר מסוגל לחמם, לבשל ואפילו לעשות ברביקיו. בעוד שהתנור מבוסס פחם, האנרגיה בעצם מועברת למנוע חשמלי כדי ליצור תנור שהוא גם נקי, לא מלכלך, לא מעשן ולא מסוכן לשימוש בטבע.
המנוע החשמלי גם מסוגל לשמש כמצבר לטלפונים או להפעיל פנס LED. הטכנולוגיה עצמה שימשה את קרן הצדקה של ביל גייטס שמימנה תנורים חשמליים לאלפי כפרים באפריקה, מה שמנע לא מעט מחלות. יותר מ-3,000 איש רכשו תנור ב-300 דולר.
10. רובוט Jibo
רצו 100 אלף דולר, גייסו 2.8 מיליון דולר - פי 22 מיעד הגיוס
המוצר היחידי ברשימה שהגיע מאתר אינדיגוגו ולא מקיקסטרטר, Jibo הוא רובוט ידידותי המיועד למשפחות וילדים. הוא כולל מספר מצלמות המאפשרות לו לזהות את הילדים ולפנות אליהם בשמם, וכן לזהות רגשות ותחוושות. הרובוט מתמחה בהקראת סיפורים לילדים, ואלפי יחידות כבר נרכשו לבתי חולים לילדים ברחבי העולם.