72% מגולשי ישראל עשו שופינג ברשת - בעיקר באתרים מחו"ל
סקר של פייפאל גילה כי היקף הרכישות שבוצעו ברשת מישראל עמד השנה על 7.9 מיליארד שקל - זינוק של 18% מאשתקד. קטגוריית הקניות הכי פופולרית היא ביגוד ואביזרי אופנה והכי פחות פופולרית - ציוד ספורט
יוקר המחייה הקיצוני מאלץ את הישראלים לחפש מחירים נגישים יותר ברשת - כך עולה מהסקר השנתי של חברת התשלומים פייפאל, שמראה עליה קבוע בשיעור הישראלים שקונים דרך האינטרנט מאתרים מחו"ל.
- ממצלמות ועד יהלומים: מה רכשו ישראלים ביום הקניות הגדול?
- הגולשים מחייכים, המוכרים בוכים: באג באמזון הוריד מחירים כמעט לאפס
- iBuy: אייפוניסטים אוהבים לפתוח את הארנק
לפי הסקר, שהתפרסם הבוקר (ד'), 82% מהישראלים שמבצעים רכישות ברשת רוכשים מאתרים מחו"ל – השיעור השני הכי גבוה בעולם, אחרי אוסטריה עם 83%. הסקר עצמו כלל 17.5 אלף צרכנים ב-22 מדינות ברחבי העולם. במזרח התיכון נבדקו ישראל, איחוד האמירויות וטורקיה ביחד.
בעבר, דשדשה ישראל אחרי שאר העולם באימוץ של סחר מקוון ותשלומים ברשת – בין השאר בגלל החשש מחשיפת פרטים אישיים וכרטיסי אשראי. כיום התמונה השתנתה: 72% מכל הישראלים ביצעו לפחות רכישה מקוונת אחת בשנה האחרונה ו-67% צופים כי במהלך 2015 יגדילו את היקף הרכישות המקוונות שלהם. הרגלי הקניה בישראל גם שונים מהותית משל טורקיה ואיחוד האמירויות, שמבצעות בעיקר רכישות מקומיות: 64% מעדיפים לבצע רכישות מקומיות במקרה של טורקיה ו-40% במקרה של האיחוד האמירויות.
בסך הכל, ישראלים רכשו מוצרים בצורה מקוונת ב-7.9 מיליארד שקל - עליה של 18% לעומת 2013. פייפאל מעריכה שקצב הצמיחה יואט בשנים הקרובות: בשנה הבאה החברה חוזה כי ישראלים ירכשו מוצרים ב-9 מיליארד שקל ומספר זה יעלה ל-10 מיליארד שקל ב-2016.
הישראלים שמבצעים רכישות בחו"ל גם מבצעים פי שניים יותר רכישות ומבלים פי שניים יותר באתרים מקוונים מאשר הישראלים הבודדים שמבצעים את הרכישות המקוונות שלהם רק בארץ. הישראלים גם הרבה יותר מכווני מטרה ומחירים - 57% אמרו שהשיקול שמנחה אותם זה מחיר, לעומת 38% בקרב אילו המבצעים רכישות בארץ. 67% הוסיפו שמשלוח חינם ישכנע אותם לרכוש את המוצר.
אין מספיק חנויות מקוונות בישראל
הישראלים בסקר ציינו מה מדאיג אותם במשלוחים מקוונים. 63% ציינו בדאגה שהם חוששים שיקבלו מוצר שונה מזה שהזמינו, 56% אמרו שנושא המכס, המע"מ, מסי הקניה ועמלות השחרור מהמכס הן מסורבלות ולא ברורות ו-52% יצאו כנגד עלויות המשלוח הגבוהות. הסיבה העיקרית שישראלים אינם רוכשים יותר מאתרים בחו"ל היא המיעוט של אתרי סחר מקוון מעודכנים בישראל - לפי סקר איגוד האינטרנט הישראלי, רק 26% מהעסקים בארץ מפעילים אתרי מכירה.
במבחן המכירות בפועל יש דיסוננס ברור בקרב הישראלים: הם מצהירים שהם מעדיפים לרכוש מוצרי אופנה וקומסטיקה בחנויות פיזיות, אבל הקטגוריה הפופולרית ביותר ברכישות מקוונות היא ביגוד ואופנה. 57% מכל הישראלים אמרו שרכשו לפחות פריט ביגוד אחד בצורה מקוונת, ולאחר מכן 36% רכשו צעצועים או ציוד אלקטרוני, 24% רכשו תכשיטים או שעונים ו-21% רכשו מוצרי קומסטיקה. הקטגוריה הכי פחות נפוצה היא ציוד ספורט ובית, שהיא גם מובילה ברשימת הקטגוריות שישראלים מעדיפים לרכוש בחנות קמעונאית.
יעדי הקניות המובילים בקרב ישראלים וכלל הצרכנים במזרח התיכון המבצעים רכישות הם סין, ארצות הברית, בריטניה והונג קונג. ביחד, ארבעת הטריטוריות האלו מחזיקות ב-93% מכלל הרכישות המתבצעות במזרח התיכון. במבט עולמי, ארצות הברית היא היעד המוביל עם 26% מכל הרכישות המקוונות בעולם, ואחריה סין עם 18%, בריטניה עם 18%, גרמניה עם 17% והונג קונג עם 8%.
כמו כן, האתרים המובילים בקרב הישראלים הם איביי עם 48% מכלל הרכישות הישראליות, עלי אקספרס עם 19% ואמזון עם 6%. פייפאל היא עדיין חברה בת בתוך איביי, למרות התוכניות לביצוע פיצול שלה.