$
דו"ח טכנולוגי

דו"ח טכנולוגי

מדוע נסגרה סיירת ציידי הפדופילים בטינדר?

סיפורה של קבוצת פעילים שהחליטו ללכוד בעצמם פדופילים באפליקציית המין המזדמן הפופולרית, אובר הולכת ראש בראש עם שלטונות אוסטרליה, הביטקוין לקה במחלה סופנית וסנאפצ'ט החלה להציג פרסומות במחיר מופרע

יוסי גורביץ 16:3615.01.15

בלי חובבנים, בבקשה

 

משטרת אחת המדינות של אוסטרליה, ויקטוריה, הורתה על סגירת עמוד פייסבוק של פעילים שניסו לחשוף פדופילים. אם לא די בכך, היא הודיעה שפתחה בחקירה נגד הפעילים ונגד הפדופילים שהם חשפו כאחד.

 

הפעילים האמורים בנו פרופיל מזויף של ילדה בטינדר, אימוג'ן, שלכאורה היא בת 18 אבל מציינת בגלוי שהיא בת 15. השלושה פרסמו סרטוני וידאו של גברים מבוגרים שניסו ליצור קשר עם 'אימוג'ן' באמצעות טינדר - והציגו התנפלות של ממש בכיוונה כשהיא הודיעה שהיא נמצאת לבד בביתה.

 

חשוב לאתר ולעצור פדופילים. ולכן יש רשויות שעוסקות בכך חשוב לאתר ולעצור פדופילים. ולכן יש רשויות שעוסקות בכך צילום: שאטרסטוק

 

מבחינה חוקית, השלושה סיבכו בעיקר את עצמם. הם ביצעו הפללה של אנשים שבמצב אחר יתכן ובכלל לא היו מנסים להתקרב ל'אימוג'ן'; וזאת מעבר לכך שבאוסטרליה, אסור להקליט אנשים ולשדר אחר כך את ההקלטות. אשר לראיות המפוקפקות שהם אספו, אף שהן מציגות את הנחשפים כחלאות, כנראה יהרסו כל נסיון להעמיד אותם לדין.

 

פדופילים נמצאים בכל פלטפורמה מקוונת ואין ויכוח על כך שצריך לאתר ולעצור אותם - אבל שיטת הפעולה של החובבנים הללו עושה עוול למטרה שלהם. ולפיכך, ציד פדופילים הוא דבר שצריך להשאיר למקצוענים. הממשלה לא עושה מספיק לדעתכם? צאו לרחובות, השיקו קמפיינים וגייסו תומכים - אבל אל תיקחו את החוק לידיים.

 

אובר משבשת את פעולות השלטון

 

אובר, חברת מוניות שמתעקשת שהיא לא חברת מוניות, נוקטת יותר ויותר באמצעים פליליים גלויים. אם לפני מספר חודשים הארגון חטף סופת אש בפרצוף כשאחד הבכירים שלו דיבר על תכניתה של החברה לאסוף רפש על עיתונאים (בו זמנית, הסתבר שהוא אשכרה עוקב אחרי עיתונאים), עכשיו החברה פועלת אקטיבית נגד נציגי שלטון החוק ומשבשת את פעולתם.

 

הפעילות של אובר בלתי חוקית בחלקים ניכרים של כדור הארץ, ביניהם רוב מדינות אוסטרליה. נהגים אוסטרלים שאוספים נוסעים באמצעות האפליקציה של אובר, צפויים לקנס של 1,700 דולרים אוסטרליים.

 

לא מפחדת מהממשלה. אובר לא מפחדת מהממשלה. אובר

 

כדי לאכוף את החוק, פקחי התעבורה של אוסטרליה מורידים את האפליקציה של אובר, מתקינים אותה, מזמינים נהג ואיך שהוא מגיע, תוקעים לו קנס. אובר שילמה את הקנסות פעם אחר פעם ואמרה לנהגים שלה להתעלם מהחוק ושהיא תשלם עבורם; אבל באיזשהו שלב כנראה נמאס לה לשלם - אז היא פשוט פעלה נגד הממשלה.

 

היא זיהתה את מכשירי הטלפון של פקחי התנועה ומקפיאה אוטומטית כל חשבון שמשתמש בהם. עכשיו, כדי לתפוס את העבריינים של אובר, הממשלה צריכה לרכוש טלפונים חדשים ולפתוח חשבונות ג'ימייל חדשים בכל פעם שהיא רוצה לתפוס את ארגון הפשע בפעולה.

 

בתי המשפט שם מתלוננים שלחברה יש כיסים עמוקים מדי: הקנסות שהחוק מטיל לא ערוכים להתמודד עם תאגיד בינלאומי שמוכן להמשיך לפעול ולערער את שלטון החוק גם אם הוא סופג קנסות. רוצים פיתרון? הנה פיתרון: הקנס צריך להיות באחוזים מהכנסות החברה במדינה ולא באלפי דולרים. שווה לפעול כך גם מול גוגל, פייסבוק, אפל ושאר מעצמות הטכנולוגיה שלא מפחדות מאף אחד.

   

המטבע של העתיד?

  

מה המטבע שביצועיו ב-2014 היו הגרועים ביותר? הנטיה האוטומטית היא לומר "הרובל" כי זה מה שקורה למדינה שכובשת מדינה אחרת בניגוד לדעת הקהל העולמית ויש לה רק משאב טבע אחד. אבל התשובה היא לא הרובל, אלא המטבע שיש לו ככל הנראה הכי הרבה אוונגליסטים בעולם: ביטקוין.

 

בסוף 2013, הביטקוין נסחר ב-1,100 דולר. אתמול, לראשונה מאז, הוא חצה את קו ה-200 דולר בדרכו מטה. הוא ירד עד 179 דולר ואז עלה חזרה ל-205. בו זמנית, כורי ביטקוין מגלים שהכריה שלו כבר לא רווחית. כזכור, כריית ביטקוין מתבצעת על ידי השקעת משאבי מחשב גדולים ועם כל ביטקוין שנכרה, הכריה של המטבע הבא קשה יותר. המשמעות היא שבמחיר הנוכחי של ביטקוין, כריה כבר משתלמת. האטה בכריה של חלק מהכורים משפיעה על השאר: הם יצטרכו יותר מאמץ כדי לכרות. וכאמור, כרגע זה לא רווחי.  

 

לקה במחלה סופנית. ביטקוין לקה במחלה סופנית. ביטקוין צילום: בלומברג

 

המשמעות היא שאלא אם יקרה שינוי יוצא דופן, וכרגע לא נראה כזה באופק, תוך זמן מה מחזיקי ביטקוין יבינו שאם הם ימשיכו להחזיק במטבע, הם רק יגדילו את ההפסדים שלהם. או אז יתחיל המירוץ לראות מי ייפטר ראשון מהמטבע המפסיד ויחזיר לעצמו חלק מההפסדים, כשכמובן בדרך הוא תוקע את כל השאר. ספרו לי עוד על כמה המטבע הזה ישנה את הכלכלה העולמית לטובה. 

 

קצרצרים

 

1. סנאפצ'ט התחילה לדחוף פרסומות למשתמשים שלה, כי החברה צריכה לחיות ממשהו והמשקיעים מתחילים לגלות חוסר סבלנות. הבעיה: היא דורשת סכומים מטורפים על הפרסומות, 750,000 דולר ליום. יוטיוב, עם מספר משתמשים הרבה יותר גדול, דורשת רק 500,000 ליום. הרבה אנשי פרסום מגלים סקפטיות בריאה באשר לטענה שסנאפצ'ט שווה כסף כזה.

 

אוון שפיגל, מנכ"ל סנאפצ'ט אוון שפיגל, מנכ"ל סנאפצ'ט

 

2. דיוויד קמרון התכוון לגמרי ברצינות, כמסתבר, כשהודיע שהתכנית שלו היא לדרוש מחברות שירותי המסרונים לפתוח את המידע שלהן לשירותי המודיעין שלו, או שיאסור עליהן לפעול בבריטניה. הממלכה המנוטרת הולכת לבחירות במאי, וכנראה שקמרון החליט שזה נושא שיכול להביא לו קולות. סימן לרצינות הזו היא העובדה שקמרון הודיע שיפנה לבית הלבן כדי שזה יפעיל לחץ על חברות המסרונים שייעתרו לו, מאחר והחברות הללו הן אמריקאיות ברובן המכריע. בכלל לא בטוח שאובמה יכול לעשות דבר כזה, אבל העובדה שקמרון מעלה את הנושא לסדר היום ומפרסם את דבר השיחות, אומרת שהוא שם הון פוליטי על השאלה הזו. מטריד, ויש לקוות שהפעילים בבריטניה יתחילו להתארגן במהירות.  

 

3. בית משפט טורקי הורה לספקיות הרשת במדינה לחסום את כל אתרי החדשות שמפרסמים את השער החדש של שארלי הבדו, שבו נראה מייסד האיסלם מוחמד כשהוא נושא שלט Je suis Charlie, ומעליו הכיתוב "הכל נסלח". המשמעות של יישום ההחלטה, אם אכן תיושם, היא שפחות או יותר כל אתרי החדשות המערביים ברשת ייסגרו בפני הגולש הטורקי. ואולי זה מה שרוצה הסולטן בעיני עצמו ארדואן.  
בטל שלח
    לכל התגובות
    x