$
חדשות טכנולוגיה

נמאס לכם לקבל מוצרים מזויפים מעליבאבא? גם לממשל הסיני

רשות התעשייה והמסחר הסינית יוצאת בקמפיין נגד מוצרים מזויפים הנמכרים באתרי מסחר מקוונים במדינה. במסגרת בדיקה מדגמית של אתרי ענקית הסחר הסינית עליבאבא, היא מצאה כי רק 37% מכל מהמוצרים שנשלחו דרך אתרי החברה תאמו את תיאור המוצר

רפאל קאהאן 14:3928.01.15

אתרי המסחר הסיניים ידועים בכל העולם במחיר הזול שלהם - אבל גם במוצרים מזויפים, מקולקלים, פגומים או לא עמידים. הממשל הסיני מעוניין לשנות זאת, ולשפר את אמינות המדינה בעיני הצרכנים הבינלאומיים. המדינה רוצה להראות שהיא נאבקת בתעשיית הזיופים שרווחת בקרב סוחרים סיניים, ולכן רשויות המסחר הסיניות החליטו להתחיל עם החברה שהיא מזוהה עם התופעה ומוכרת במערב - ענקית המסחר המקוון עליבאבא.

ממשלת סין יצאה בקמפיין לבדיקת האמינות של הסוחרים והמוצרים הנמכרים דרך הפלטפורמות השונות של עליאבא, ומצאה כי החברה אשמה ב"משבר אמינות". פקידי ממשל ברשות התעשייה והמסחר ציינו כי החברה לא עושה די על מנת למנוע מסוחרים מפוקפקים אשר אינם מצויידים ברשיון עסק לפעול על גבי הפלטפורמה שלה. בנוסף, הרשות הרגולטורית טוענת כי החברה מאפשרת מכירה של זיופי מותגים ידועים בקטגוריות מוצרים כגון תיקי יד, פריטי אופנה ואף יינות.

 

ג'ק מא, יו"ר עליבאבא ג'ק מא, יו"ר עליבאבא צילום: בלומברג

 

דו"ח של הרשות מלפני מספר ימים מונה שמבין 51 דגימות מוצרים שנבדקו, רק 19 נמצאו מקוריים ותואמים את התיאור שהופיע באתר החנות - כלומר, 63% מכל המוצרים היו לא מקוריים, פגומים או לא עמדו בתיאור המוצר. בנוסף נצפו סוחרים שיצרו עסקאות מזוייפות והעלימו תלונות על מנת להעלות באופן מלאכותי את רמת האמינות שלהם.

 

היסטוריה ארוכה של שוחד

 

בנוסף, עובדיה החברה מואשמים בלקיחת שוחד, ונראה כי החברה אף לא טיפלה כראוי בתלונות שהגיעו דרך מערכות משוב הלקוחות או דירוג האשראי הפנימיות שלה. מדיווח שפורסם על ידי סוכנות הידיעות בלומברג עולה כי החברה גם הואשמה בכך שאיפשרה מכירת מוצרים המסכנים את שלום הציבור, כגון סיגריות מזוייפות, מכשירי האזנה לא חוקיים, סכינים ואלכוהול.

 

בעיות האמינות של עליבאבא מלוות אותה מזה שנים רבות. ב-2011 וב-2012 גם התגלו  אי סדרים חמורים ואף מקרי הונאה בחלק מפלטפורמות המסחר המקוון של החברה. פרשת השחיתות האחרונה אף שלחה הביתה כ-22 מנהלים בכירים, וביניהם יאן לימין, מנכ"ל אחד מאתרי הקניות שלה. בין ההאשמות שהועלו אז, ניתן למנות סחיטת סוחרים ובעלי חנויות אונליין באתר על ידי סוכני מכירות כדי להפיק רווחים צדדיים. בפרשה מ-2011 המייסד האגדי של עליבאבא ג'ק מה, שמהווה מעין גורו עסקי בסין, פיטר אז 100 עובדים שהואשמו בהונאה של סוחרים זרים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x