גולן טלקום נערכת להיכנס לשוק הטלווזיה: מפרסמת סקר העדפות
החברה פרסמה סקר הבוחן את העדפות הצפייה של הקהל. בתוך כך החברה מתקדמת בקצב מהיר בפירוק רשת הסלולר העצמאית שלה
גולן טלקום מתקדמת לקראת כניסה לשוק הטלוויזיה. החברה הסלולרית פרסמה אתמול (א') בעמוד הפייסבוק שלה סקר לבחינת העדפות הצפייה הטלוויזיוניות של לקוחותיה.
- הרגולטורים יתקשו לאשר לגולן טלקום השתלטות על חברת תקשורת
- מי צריך את הרגולציה
- היום בו סלקום ופרטנר יפסידו כבר נראה באופק
"מרגע הקמתה, גולן טלקום הביאה למהפכה וטלטלה את שוק הסלולר. אנו מאמינים כי גם שוק הטלוויזיה זקוק למהפכה שתשנה את כללי המשחק", כותבת החברה בהקדמה לסקר. במסגרת הסקר נשאלים הגולשים איזה סוג תכנים הם מעוניינים לקבל בטלוויזיה (ערוצי הבסיס, ילדים, סרטים, סדרות, טבע, ריאליטי וכו'), איך הם מעוניינים לקבל את התכנים (ספריית VOD או ערוצים) וגם איזה ערוצים הם היו רוצים לראות בטלוויזיה של גולן טלקום.
גם סלקום, שנכנסה לשוק הטלוויזיה בסוף השנה שעברה, ביצעה סקרים רבים לפני שנכנסה לתחום. המסקנות שעלו מהסקרים שביצעה סלקום היו שהקהל אינו מעוניין בעומס הערוצים שיש ב-HOT ו-yes ושהישראלי עובר לצריכת תוכן במתכונת VOD. על סמך סקרים אלו בנתה סלקום את חבילת הטלוויזיה שלה שעולה 99 שקל ובמרכזה ספריית VOD.
גולן טלקום בוחן את הכניסה לשוק הטלוויזיה כבר זמן רב. כבר לפני שנה, בינואר 2014, נחשף ב"כלכליסט" כי גולן טלקום מנהלת מגעים עם ספקי ציוד לרכישת אלפי קופסאות תקשורת חכמות (Set top box) שיאפשרו שיחות טלפון, חיבור לאינטרנט וקליטת שידורים מהאינטרנט על גבי המסך הגדול בבית. באחרונה הצהיר היזם והמנכ"ל מיכאל גולן כי החברה תיכנס תוך שנה לתחום הטלוויזיה.
בתוך כך, גולן ממשיכה לפרק את מתקני הסלולר שהקימה, אף שהסכם שיתוף הרשתות שלה עם סלקום עדיין לא אושר ויצא לדרך. לפי אתר המשרד להגנת הסביבה, החברה פירקה בתוך חצי שנה כ-500 מתקני גישה (אנטנות קטנות) מתוך כ-700 שהיו לה. גולן מעולם לא הקימה אתרי סלולר גדולים אלא רק מתקנים עירוניים קטנים והיא נשענת על אירוח על גבי רשת סלקום. פירוק מתקני הגישה, שנועד לחסוך בעלויות, עומד לכאורה בניגוד לתנאי הרישיון של גולן. לפירוק של האתרים העצמאיים אין השפעה על הקליטה ברשת גולן טלקום מכיוון שזו מתבססת בכל מקרה על אירוח על גבי רשת סלקום.