דו"ח סוני: הרווח הנקי זינק, אך החברה עדיין בצרות
למרות צמיחה של 100% ברווח התפעולי ושל 238% ברווח הנקי, החברה היפנית עדיין מתקשה לקצור הצלחה משמעותית בשוק המובייל ולספק את דרישות המשקיעים. לפיכך, נערכת החברה למהלכי התייעלות ופיטורי אלפי עובדים
- סוף השיר: סוני סוגרת את שירות המוזיקה שלה
- דיווח: סוני שוקלת למכור את חטיבות הסלולר והטלוויזיות
- מנכ"ל אולפני סוני: "הביטוח יכסה את הנזקים ממתקפת ההאקרים"
הכנסות החברה ברבעון שהסתיים בדצמבר 2014 צפויות לעמוד על 2.56 טריליון ין (21.14 מיליארד דולר), עלייה של 6.1% לעומת הרבעון המקביל ב-2013. הרווח התפעולי צמח בקצת יותר מ-100% והגיע ל-178.3 מיליארד ין (1.47 מיליארד דולר), ואילו הרווח הנקי רשם זינוק מרשים של 238% ועתיד לעמוד על 89 מיליארד ין (736 מיליון דולר).
בעקבות הביצועים המוצלחים של החברה ברבעון שעבר, צמצמה סוני את תחזית ההפסד שלה לשנת הכספים שמסתיימת במרץ 2015. בעוד שבאוקטובר העריכה החברה שהפסדיה יגיעו ל-230 מיליארד ין (1.96 מיליארד דולר), כעת מעריכה החברה כי ההפסדים השנתיים יסתכמו ב170 מיליארד ין (1.45 מיליארד דולר). עם זאת, עדיין מדובר בגידול בהפסדים לעומת אלו של שנת הכספים הקודמת, שעמדו על על 128.4 מיליארד ין (1.09 מיליארד דולר).
2,100 משרות יבוטלו
בסוני מייחסים את העלייה בהכנסות ברבעון שהסתיים בדצמבר 2014 בעיקר לשינויים לטובות החברה בשערי החליפין, שיפור משמעותי במכירות הסמארטפונים, חיישני ההדמיה וקונסולות הפלייסטיישן 4 של החברה. את העלייה במכירות בתחומים אלו קיזזה במידת מה ירידה בהכנסות חטיבת הבידור והיציאה של סוני משוק ה-PC.
כחלק מיציאת החברה משוק הגיימינג למחשב האישי, סוני גם מוכרת את חטיבת משחקי הרשת Sony Online Entertainment. חטיבה זו הייתה אחראית בין השאר על משחק ההרשת ההמוני הפופולרי אוורקווסט וכן משחק הפעולה פלנטסייד 2. למרות הפופולריות של המותגים הללו, סוני אונליין מעולם לא הצליחה להתאושש ממתקפת ההאקרים האדירה על שרתי סוני ב-2011, במסגרתה נגנבו פרטי כרטיס האשראי של עשרות מיליוני משתמשים.
במסגרת העסקה, חטיבת המשחקים תהפוך לחברה עצמאית תחת השם Daybreak. סכום העסקה לא ידוע, אבל הרוכשת היא חברת האחזקות והניהול החשאית Columbus Nova, המנהלת כיום נכסים בשווי 15 מיליארד דולר. חברת האחזקות כבר הודיעה כי היא מתכוונת לדחוף את משחקי החטיבה גם לקונסולות משחקים מתחרות, כגון XBOX One מבית מיקרוסופט.
מתקפת ההאקינג האחרונה של 2014, הפעם נגד חטיבת הבידור של סוני, השפיעה גם היא אל דו"חות החברה, וסוני הודיעה שהיא צפויה להוציא 1.8 מיליארד ין (15 מיליון דולר) לצורך חקירת המתקפה ותיקון הנזקים שגרמה.