$
הייטק והון סיכון

R2NET הישראלית קונה את סגומה ב־18 מיליון דולר

ענקית הקמעונאות המקוונת משלימה את ההשתלטות על חברת סגומה, שפיתחה טכנולוגיה לצילום תכשיטים, וקונה את חלקם של המייסדים

אסף גלעד 13:5109.02.15

חברת האינטרנט הישראלית R2NET, שמפעילה את אתר מכירות התכשיטים James Allen, רוכשת את חברת סגומה (Segoma), שפיתחה טכנולוגיה לצילום תכשיטים והצגתם ברשת בתלת־ממד. סכום העסקה לא פורסם, אך ל"כלכליסט" נודע כי סגומה כבר היתה מצויה בבעלות חלקית של R2NET, וכעת היא רוכשת את השליטה בה מידיהם של המייסדים ליתן יהב, תומר שלוי וגלעד קפלושניק תמורת כ־18 מיליון דולר.

 

R2NET היא חברת אינטרנט ישראלית שמציגה שיעורי צמיחה גבוהים, ולמרות זאת שמרה על פרופיל נמוך ונותרה מתחת לרדאר התקשורתי. החברה רושמת צמיחה שנתית בהכנסות ממכירת תכשיטים, ובהם טבעות אירוסים, ברשת בעשרות רבות של מיליוני דולרים ומעסיקה כיום 150 עובדים.  

 

חיים שני, מבעלי קרן IGP חיים שני, מבעלי קרן IGP צילום: עמית שעל

 

היא נחשבת גם להשקעה הראשונה של קרן IGP, שבבעלות מנכ"ל האוצר לשעבר חיים שני ומשה ליכטמן, בהייטק הישראלי. לפי אתר המחקר IVC, שני וליכטמן השקיעו 25 מיליון דולר ב־R2NET בשנה שעברה.

 

החברה מבודלת משאר קמעונאיות התכשיטים בהיותה בעלת תשתית טכנולוגית: היא לא מחזיקה במלאי של תכשיטים, אלא מהווה אתר קמעונאות המעודד יהלומנים להתחרות על המחיר הנמוך ביותר ללקוח באמצעות מכרז הפוך. המכרז נערך מאחורי הקלעים, כך שהמשתמש מקבל מחיר סופי הנמוך בממוצע ב־25%–40% מהמחירים באתרי התכשיטים הגדולים. R2NET נוסדה ומנוהלת בידי עודד אידלמן.

 

אתר החברה מאגד עשרות ספקי תכשיטים ומציג אותם יחד בתצוגה אחידה; התכשיטים מופיעים בתלת־ממד ברזולוציה גבוהה. R2NET השקיעה בסגומה בתחילת דרכה בשנת 2012, ומאז מבוסס האתר של R2NET על טכנולוגיית הצילום והתצוגה של סגומה.

 

סגומה פיתחה מכונת צילום שבאמצעותה יכולים התכשיטנים לצלם את התכשיטים ב־360 מעלות ולהעלות צילומים ברזולוציה גבוהה לרשת, וכך לאפשר ללקוחות להבחין במאפיינים של טבעות אירוסים למשל בטרם הרכישה.

 

ניתן לבחון יהלום, למשל, לפי פרמטרים כמו צבע, ניקיון וברק. צילומי סגומה מתבצעים בסניפי החברה, שממוקמים בשלושה מוקדי סחר ביהלומים - ניו יורק, מומבאי ותל אביב, במכונות הצילום שפותחו בחברה, ומבוססים על טכנולוגיה המשלבת מכניקה עדינה, פתרונות תאורה ויכולות אופטיות. את התכשיטים ניתן לשלוח לצילום במשרדים באמצעות רכב ברינקס, ענקית הובלת הציוד היקר שמשתפת פעולה עם סגומה.

 

סגומה מתחרה בסטארט־אפ RotaryView הישראלי, שפיתח מכונה המאפשרת לעסקים קטנים לצלם מוצרים שונים ולהציג אותם ברשת ב־360 מעלות. השירות שלה מיועד לתחום התכשיטנות, שבו דרישות צילום ותצוגה ייחודיות כמו משלוח מאובטח ואיכות גבוהה יותר.

 

הרכישה תאפשר לשתי החברות לפתח פלטפורמה משותפת, שתימכר לאתרי תכשיטים אחרים. סגומה, שמעסיקה 60 עובדים, נוסדה ב־2012 בידי ליתן יהב, המשמש כמנכ"ל החברה, וגלעד קפלושניק ותומר שלוי, בוגרי הטכניון ותוכנית היזמות סם זל במרכז הבינתחומי, שהנפיקה כמה אקזיטים ובהם וויביה, גיפטס פרוג'קט ולאבפיקסיז.

 

סגומה (Segoma)

 

  • שנת הקמה: 2012
  • מייסדים: ליתן יהב (בתמונה), גלעד קפלושניק ותומר שלוי
  • תחום פעילות: פיתוח מכונות לצילום תכשיטים והצגתם בתלת־ממד באתרי מכירות ברשת
  • משרדים: תל אביב, ניו יורק ומומבאי
  • מספר עובדים: 60
בטל שלח
    לכל התגובות
    x