$
חדשות טכנולוגיה

היום: המרכז הגדול ביותר של אפל מחוץ לארה"ב ייחנך בהרצליה

מרכז הפיתוח החדש של ענקית הטכנולוגיה, שיתפרס על 17 אלף מ"ר ויעלה את היקף העובדים שלה ל־1,000, ייחנך היום בהרצליה. מדובר בהצהרת כוונות של החברה לגבי ישראל, וגם המנכ"ל קוק צפוי להגיע

מאיר אורבך 06:5417.02.15

היום יהפוך מרכז הפיתוח של אפל בישראל רשמית למרכז הגדול ביותר של החברה בעלת השווי הגדול בעולם אחרי המרכז של החברה בקופרטינו שבקליפורניה. במהלך היום צפוי טים קוק, מנכ"ל אפל, לחנוך את המרכז החדש של החברה בארץ עם אלף עובדי החברה. 

 לפני ארבע שנים המחשבה שישראל תהיה אתר אסטרטגי עבור אפל היתה בלתי נתפסת. המושג אפל ישראל הפתיע רבים עד 2011, גם בתוך אפל עצמה. הרומן של החברה עם ישראל הואץ עם מינויו של אהרון אהרון למנהל הפיתוח שלה בישראל באותה השנה.

 

זמן לא רב עבר והרומן הפך לסיפור אהבה אמיתי. מרכז הפיתוח הגדול ביותר של החברה מחוץ לארה"ב, שנאמד בלא פחות מ־740 מיליארד דולר, יהיה בישראל.

 

מדובר במהלך שמדגיש את החשיבות של ישראל, שגם כך מובילה בהייטק, כמרכז פיתוח לחברה שמתחרה על עובדים איכותיים בכל העולם ומעניקה חשיבות רבה לעובדים שבארץ.

 

שמונה קומות משרדים, ארבעה חניונים

 

משרדי אפל בהרצליה פיתוח משתרעים על פני 17 אלף מ"ר ברחוב משכית ומתפרסים על פני שמונה קומות של משרדים ומעבדות וארבע קומות של חניונים עבור העובדים.

 

משרדי אפל בהרצליה פיתוח. שמונה קומות על פני 17 אלף מ"ר משרדי אפל בהרצליה פיתוח. שמונה קומות על פני 17 אלף מ"ר צילום: עמית שעל

 

הקומפלקס כולו, שבנתה בסט בנייה עבור גב־ים, כולל 29 אלף מ"ר של משרדים ומסחר ועוד 27 אלף מ"ר של חניונים. הבניין תוכנן בידי האדריכל אבנר ישר ונבנה בפיקוח אפל ובמילוי כמה דרישות שלה, ובהן בריכה ביולוגית מעוצבת באבן פסיפס, גשרוני מתכת מעוצבים שיקשרו את שני הבניינים וגן שתכננו אדריכלי נוף.

 

נכון לעכשיו המשרדים אינם כוללים חדר כושר, אך ייתכן שהחברה תחליט להוסיפו בעתיד. המבנה כולל חדר אוכל ברמה של מסעדת יוקרה ובקומות הראשונות ייפתח מרכז מסחרי.

 

החברה השקיעה בהקמת המבנה החדש בהרצליה עשרות מיליוני דולרים, והוא ירכז את כל עובדיה במרכז ובשרון. המרכז החדש יכלול לא רק את עובדי הפיתוח שלה, אלא גם את כל העוסקים בשיווק המכשירים שלה בישראל.

 

מאגר הכישרונות המוגבל בעמק הסיליקון

 

המרכז הוא לא רק מבנה, אלא גם הכרזה חד־משמעית על מחויבותה של אפל. מאגר הכישרונות בעמק הסיליקון מוגבל מאוד והתחרות עליו קשה ויקרה מאוד לחברות ההייטק.

 

 

מבט נוסף על המשרדים. חדר אוכל ברמה של מסעדת יוקרה מבט נוסף על המשרדים. חדר אוכל ברמה של מסעדת יוקרה צילום: GSM Israel

 

כשאפל הבינה שהיא חייבת להרחיב את מעגל כוח האדם שלה, הבחירה שלה בישראל היתה קלה מאוד. מרבית החברות שהיא נתקלת בהן בעמק הסיליקון מחזיקות בארץ מרכזי פיתוח — ובהן גוגל וכל יצרניות השבבים שאפל מתחרה על העובדים שלהן דוגמת ברודקום, TI ואינטל. נוכחותו של ג'וני סרוג'י והחשיפה הרבה שלה זוכות הרכישות של החברות בישראל גרמו לאפל להבין שאם היא רוצה להרחיב את מעגל הכישרונות שלה ולזכות ביתרונות טכנולוגיים משמעותיים, חייבת להיות לה נוכחות משמעותית בישראל.

 

מינוי ג'וני סרוג'י לבכיר בחברה פרץ את הדרך

 

הכניסה של אפל לישראל החלה עם המינוי של סרוג'י לבכיר בתחום השבבים. האחרון, על פי הערכות, הוא שהביא למינויו של אהרון אהרון למנהל מרכז הפיתוח של אפל בישראל. אהרון הוא אחד מוותיקי התעשייה בישראל, שהיה לפני כן מנהל הפיתוח בצורן ומרצה של סרוג'י בקורסים למדעי המחשב בטכניון.

 

המהלך הגדול הראשון שעשתה החברה בארץ הוא רכישתה את חברת אנוביט הישראלית בחודש דצמבר 2011. אנוביט פיתחה שבב המתמחה בייעול עבודת זיכרונות פלאש באמצעות טכנולוגיה ייחודית לעיבוד אותות. כל הנראה אפל התעניינה ברכישת היכולת הזאת כדי להגדיל את כמות הזיכרון בכל מכשיר וכדי לשפר את אמינותו של הזיכרון. השבב מאפשר שילוב של כונן זיכרון פלאש בעל נפח כפול במכשירי האייפד או במקבוק מהדגמים החדשים באותה עלות.

 

המציאה שאי אפשר היה למצוא במקום אחר

 

במהלך פברואר 2013 קלטה אפל כמאה עובדים של חברת טקסס אינסטרומנטס, לאחר שזו סגרה מרכז מרכזי שלה אשר עסק בפיתוח שבבי סלולר. מבחינת אפל זו היתה מציאה שלא ניתן למצוא בשום מקום אחר, לא בישראל ולא בעולם. מפתחי שבבים הם עובדים שדורשים הכשרה ארוכה והם יקרים מאוד. גיוס של עובד אחד כזה דורש מאמץ עצום מחברה, ורק חברה בעלת משאבים לא מוגבלים דוגמת אפל יכלה לרקוח עסקה מול חברת טקסס אינסטרומנטס, שבה היא שוכרת את כל העובדים.

 

 

מנכ"ל אפל טים קוק. נחת בארץ ביום שבת וישהה בארץ חמישה ימים מנכ"ל אפל טים קוק. נחת בארץ ביום שבת וישהה בארץ חמישה ימים צילום: איי אף פי

 

בנובמבר 2013 נקטה אפל את המהלך המשמעותי האחרון בישראל, כאשר רכשה את חברת פריימסנס שעד אז היתה ידועה בעיקר כחברה שעמדה מאחורי הקינקט של מיקרוסופט.

 

בשונה מהרכישה של אנוביט, אשר היתה ברורה לרבים כחלק בלתי נפרד מהרצון של החברה לחזק את המכשירים הניידים, רכישתה של פריימסנס עדיין לא באה לידי ביטוי במרחב הציבורי.

 

על פי הערכות, פריימסנס תשמש את אפל בעיקר במוצריה העתידיים והסודיים שהיא עובדת עליהם כעת. בין היתר מדובר בטלוויזיה, במכונית החדשה ובמוצרים אחרים שיוכלו לעשות שימוש בטכנולוגיה שנרכשה.

 

אפל ישראל

עובדים: 1,000

מיקום: הרצליה, חיפה

מנכ"ל בישראל: אהרון אהרון

עיסוקים עיקריים: פיתוח שבבי תקשורת וטכנולוגיות תלת־ממד, שיווק מוצרי החברה

בטל שלח
    לכל התגובות
    x